MEB İlkokul, ortaokul, liseler 4 Ocak'ta açılıyor mu? Ziya Selçuk'tan kritik yüz yüze eğitim..

4 Ocak tarihinde okulların açılıp açılmayacağı aileler ve öğrenciler tarafından gündemin ilk sırasında yer alıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı canlı yayında yüz yüze eğitimle ilgili merak edilen soruları yanıtladı. En az bir sınavı okullarda yapmak istediklerini vurgulayan Selçuk şartların uygunlaşmasını beklediklerini duyurdu. Peki MEB okullar ne zaman açılacak? İşte İlkokul, ortaokul ve liseler...

MEB İlkokul, ortaokul, liseler 4 Ocak'ta açılıyor mu? Ziya Selçuk'tan kritik yüz yüze eğitim..
MEB İlkokul, ortaokul, liseler 4 Ocak'ta açılıyor mu? Ziya Selçuk'tan kritik yüz yüze eğitim..
GİRİŞ 16.12.2020 13:40 GÜNCELLEME 16.12.2020 13:40
Bu Habere 119 Yorum Yapılmış

Okullar vaka sayısındaki artış ve koronavirüs tedbirleri kapsamında 20 Kasım tarihinde eğitime ara verdi. Alınan bu kararın ardından milyonlarca İlkokul, ortaokul ve lise öğrencisinin gündeminde okulların yüz yüze eğitime başlangıç tarihi var. Uzaktan eğitim kararını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan yıl sonuna kadar eğitim öğretim online olarak sürdürüleceğinin altını çizmişti. MEB Bakanlığı bu açıklamanın ardından 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmi, özel örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan devam edileceğini vurgulamıştı.  Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı, seyahat kısıtlaması ve diğer önlemlerin alınmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca belli şehirlerde vaka sayısının yüzde 25 düştüğünü duyurdu. Bu kritik gelişmelerin ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı canlı yayın programında 4 Ocak tarihine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Peki okullar ne zaman açılacak?

MEB'den uzaktan eğitim için 500 bin tablet dağıtacak! Ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır?

YÜZ YÜZE EĞİTİM 4 OCAK'TA BAŞLAYACAK MI?

 

Bakan Selçuk katıldığı canlı yayında yüz yüze eğitimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bu değerlendirmeyi ilgili kurumlarla yaptıklarını kaydeden Selçuk'' anasınıfından lise sona kadar her bir öğrencimizi günlük olarak takip edebiliyoruz. Önümüzdeki hafta kabine toplantısında değerlendirilecek. Bu tür kararları almak tamamen veriye bakmak gerekliliği doğuruyor. " şeklinde konuştu.

Okulların açılmasıyla ilgili daha önce yaptığı açıklamada  "4 Ocak bizim için umut vaad eden bir tarih" ifadesini kullanan Selçuk yeni konuşmasında açıklık getirdi. Okulların bir an önce açılması yönünde talebi olduğuna dikkat çeken Selçuk " Tüm bunlara baktığımda 4 Ocak iyimser bir tahmin. "dedi.

"ŞARTLARIN UYGUNLAŞMASINI BEKLİYORUZ"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı bütçe konuşmasında yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu.  Bakan Selçuk "Bir an önce yüz yüze eğitime geçilmesi için şartların olgunlaşmasını bekliyoruz" ifadelerini kullanırken uzaktan eğitim platformu EBA'nın dünyada eğitim kategorisinde en çok ziyaret edilen site olduğunu ifade etti.  

23 Mart tarihinden itibaren  Eğitim Bilişim Ağı (EBA)  12 milyar 249 milyon kez ziyaret edildiğini hatırlatan MEB Bakanı, uzaktan eğitimde öğrencilerin kullanabilmesi için 21 Aralık 2020 tarihine kadar 200 bin tablet bilgisayar dağıtımı olacağını söyledi. Tablet dağıtımları 2021 Ocak ayına kadar ilave olarak 300 bin tablet dağıtımı MEB tarafından gerçekleştirilecek.

MEB YARIYIL VE SINAVLAR HAKKINDA DEĞERLENDİRME YAPIYOR!

Açıklamasının devamında 25 Ocak- 5 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan yarıyıl tatilinin öne çekilmesinin senaryolar arasında olduğunu ifade eden Selçuk, okul sınavlarını salgının seyrine bağlı olarak gruplara ayırarak sınavlar yapabileceklerini belirtti. 22 Ocak'ta çocukların eline basılı karne vermek istediklerinin altını çizen Selçuk" En az bir sınavı yüz yüze yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

“YARIN OKULLAR AÇILSIN DENİLİRSE BİZ HAZIRIZ”

MEB Bakanı Selçuk TIMSS  2019 Türkiye sonuçlarını ve eğitimle ilgili gündem konularını katıldığı canlı yayın programında değerlendirdi. Salgının düşüş eğiliminde olduğuna vurgu yapan Bakan Selçuk okulların açılması için yeterli olmadığına dikkat çekti. 

4 Ocak tarihinin iyimser bir tahmin olduğunu söyleyen Selçuk “ algının durumu düşüşe geçince gerekeni yapacağız. Yarın okul açılsın denilirse biz her şeye hazırız. Risk varsa biz orada yokuz. Okulların açılması dikkatli olunmasına bağlı, biz hazırız” ifadelerini kullandı. 

Okulların açılmasının kendi açısından önemini belirten Bakan veliler ve öğretmenlerin uzaktan eğitim sürecinde çok yorulduğunu söyledi. “ Uzaktan eğitim kat kat zordur” diyen Selçuk farklı görüşlere sahip bilim insanlarıyla görüşmeler yapıldığı takdirde tablonun netleştiğini belirtti. 

MEB 2020-2021 EĞİTİM TAKVİMİ!

SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLER MÜFREDATIN TAMAMINDAN SORUMLU!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Üniversiteye ve Liseye Geçiş sınavına katılacak öğrenciler için düzenlenecek YKS ve LGS sınavları için açıklama yaptı.2020-2021 eğitim öğretim yılında uzaktan ve yüz yüze işlenen tüm derslerin sınavlarda sorulacağını dile getiren Selçuk öğrencilerin tüm müfredattan sorumlu olduğunu açıkladı. 

Ziya Selçuk “ Son sınıfta üniversite sınavına girecek olan çocuklar hepsi rapor alıp evde kalan gruplar. Kararları tek başımıza almıyoruz. İşlenmeyen hiçbir konu yok ki, sınavda sorulacak olsun. Biz mevcut duruma göre bir karar aldık.” ifadelerini kullandı. İleride başka süreçler yaşandığı takdirde esnek davranmak zorunda olduklarını belirten Selçuk”   Biz soruları belli konulardan da diğer konulardan sorsak, bunu yapabilme kapasitesi var. İşlenmeyen konuları öğrencilerimize sormuyoruz. Bütün bilim insanlarının ortak görüşü şekilde. Öğrencilerimizin mağdur olmaması için kaynak yayınlıyoruz. Öğrencilerimiz endişe etmesin. Eğitim kayıplarını azaltmak için ciddi bir duruşa ihtiyaç var.” dedi.

EĞİTİMLE İLGİLİ KARARLAR BİLİMSEL YÖNTEMLE ALINIYOR!

Öğrencilerin matematik ve fen bilimleri alanlarındaki kazandıkları bilgi ve becerilerin değerlendirildiği TIMSS 2019 raporunun açıklanmasıyla ilgili fikir belirten Selçuk TİMSS sınavı ile ilgili tek tek çalışma taptıklarına dikkat çekti. Uluslararası çalışmalar ile farkındalığı yükselttiklerini vurgulayan MEB Bakanı “  bizim LGS'ye yönelik olarak akıl yürütmeyi öne çıkaran, okuduğunu anlamayı öne çıkaran yaklaşımları, salgın döneminde öğretmenlerimize yönelik çalışmalar, adım adım bir iyileştirme sağlıyor. Hangi derste, hangi okulda izleme değerlendirme çalışmaları yürütüyoruz. Bunlara bir de yapay zeka desteği geldi. Çok sistematik bir çalışma gelmelidir.” dedi.

TIMSS 2019 RAPORU NEDİR?

TIMSS dünyadaki ülkelerde Matematik ve Fen Eğitim öğretiminin gelişmesine yardımcı olmayı amaçlamaktadır. TIMSS katılımcı ülkelere öğrencilerin matematik ve fende durumları nedir, zaman içerisinde gelişme kaydediliyor mu, diğer ülkelerde Fen ve Matematik alanında yapılan çalışmaların kıyaslama yapılan bir platformdur. 

2019 yılında yapılan uygulamanın raporlarının açıklanmasıyla Türkiye 2015’de Matematik alanında 483 olan puanını, 2019 yılında 40 puan arttırarak 523’e yükseltti. 2015 yılında 49 ülke arasında 36'ncı sırada bulunan Türkiye 2019 yılında 58 ülke arasında 23 sıraya yükseldi.

Fen uygulamasında ise 2015 yılında 483 puan ortalamasıyla 47 ülke arasında 35’İnci olan Türkiye, 2019 yılında 43 puan arttırarak 58 ülke arasında 19’Uncu sıraya yükseldi.

YORUMLAR 119
  • Meltem 3 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklar evde kalarak covidden daha cok zarar gordu psikolojik olarak okular acilsin artik
    Cevapla
  • Aksa 3 yıl önce Şikayet Et
    Okullar yuz yuze başlamalıdır covit artık yüz yüze eğitim için engel olmamalı çocuklarımız bir dönem daha kaybetmemeli
    Cevapla
  • Siner aks 3 yıl önce Şikayet Et
    Şubat 'ta 2.donem de okulların yüz yüze açılması şart tır çocuklarımız evde covit ten daha beter hasta oldular lutfen artik yeter
    Cevapla
  • Ali Ak 3 yıl önce Şikayet Et
    İkinci dönem başlasın, tek dönem notu yetiyor zaten, aşı çalışmasıda o zamana kadar belli bir yol kateder. Daha iyi olur.
    Cevapla
  • Evet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence okullar acildin çocuklar uzaktan eğitimde bişey anlamıyorlar okulların açılması daha iyi olur (bence)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri