Maskeden ne zaman kurtulacağız? Bilim Kurulu üyesi maske kullanımı için tarih verdi!

Maskelerden kurtulacağımız tarih Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ateş Kara tarafından açıklandı. Korona virüsle mücadele büyük rol üstlenen zorunlu maske kullanımı uzun vadede insanlarda bıkkınlığa neden olmaya başladı. Vatandaşlar maske kullanımından kurtulacağı günü sabırsızlıkla beklemeye başladı. İşte maskeleri çıkaracağımız tarih....

Maskeden ne zaman kurtulacağız? Bilim Kurulu üyesi maske kullanımı için tarih verdi!
Maskeden ne zaman kurtulacağız? Bilim Kurulu üyesi maske kullanımı için tarih verdi!
GİRİŞ 11.12.2020 09:48 GÜNCELLEME 11.12.2020 09:49

Korona virüsle mücadele ile insanların en büyük silahlarından biri olan maskeler, geçen süre zarfında insanların sıkılmasına ve bu maskelerden ne zaman kurtulacağız sorusunun sorulmasına neden oluyor. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ateş Kara ise maskelerden kurtulacağımız tarihi açıkladı ve tüm halka müjdeli haberi verdi. Peki maske kullanımı ne zaman sona erecek? işte herkes tarafından merak edilen o tarih.

 

 

MASKE KULLANIMI NE ZAMAN SONA ERECEK? 

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ateş Kara Korona virüs salgını süresince kullandığımız maskeleri 2021 Temmuz ayı itibari ile çıkarabileceğimizi duyurdu. 

Kara yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

 

 

“Bizim planlarımıza, gelecek aşının dağılımına ve Sağlık Bakanlığı’nın verdiği bilgilere baktığımızda, Türkiye’nin yüzde 60’ı hızlı bir şekilde nisana kadar aşılanacak. Kendi aşımızın da devreye girmesiyle bu rakam daha da yukarı çıkacak. O zaman Türkiye’de genel anlamda bizim haziran-temmuz gibi rahatlamamız söz konusu olabilir” 

AŞI NE ZAMAN VURULMAYA BAŞLAYACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısında ilk aşının vurulacağı tarihe değindi. Koca, "Aşı daha önce 11 Aralık'tan sonra gelecek demiştim. Zannediyorum 3-4 gün içerisinde aşı ülkemize gelebilir. Bütün izinleri alınmış oldu. Geldikten sonra da Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nda iki hafta güvenlik testleri yapıldıktan sonra kullanıma geçilmiş olacak. Bu iki haftalık testten geçmeden izin vermiyoruz. Ay sonu itibarıyla sağlık çalışanlarımızdan başlamış olacağız. Önümüzdeki günlerde 20 milyon dozun ilk 3 milyonu gelmiş olacak." ifadesinde bulundu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İPhone fiyatları dudak uçuklattı!
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı