ÖNDER'den kan bağışı kampanyası

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, “İyilik Kanımızda Var” kampanyasının ikincisini başlattı. ÖNDER Genel Başkanı Kamber Çal, “Ülkemizin geçirdiği bu zor dönemde Kızılay’a destek çıkışımızı tekrarlamak istiyoruz. Tüm Türkiye’deki imam hatip camiamızı kan bağışına davet ediyoruz” dedi.

ÖNDER'den kan bağışı kampanyası
ÖNDER'den kan bağışı kampanyası
GİRİŞ 12.12.2020 15:25 GÜNCELLEME 12.12.2020 15:25

ÖNDER’in salgının ilk döneminde gerçekleştirdiği kan bağışı kampanyasının ikincisi başladı. Sosyal medya üzerinden duyurulan İyilik Kanımızda Var Kampanyası çerçevesinde Kızılay Çapa Kan Merkezi’ne giden ÖNDER Genel Başkanı Kamber Çal, kan bağışında bulundu. Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık ve MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz da kampanya çerçevesinde kan verdi.

ZOR DÖNEMDE DESTEK OLALIM

Kan bağışından önce bir açıklama yapan ÖNDER Genel Başkanı Kamber Çal, 2020 yılının zor bir yıl olarak geçtiğini söyledi. Bu süreçte Kızılay’ın stratejik bir konumda olduğunu bu sebeple çağrılarına kulak verdiklerini kaydeden Çal, “Bahar aylarında bir çağrı yapmıştık, güzel bir karşılık bulmuştu. Tekrar bir kan bağışı çağrısı gündemimize girdi. ÖNDER camiası, imam hatip camiası olarak ülkemizin geçirdiği bu zor dönemde destek çıkışımızı tekrarlamak istiyoruz. Bugün kan vererek bu çağrımızı yapmış olacağız” dedi. Çal, tüm Türkiye’deki imam hatip mezun derneklerini, imam hatip camiasını da bu zor dönemde kan ve plazma bağışına davet etti. Dernek ismi vererek de bir çağrıda bulunan Kamber Çal, “Bursa İmam Hatipliler Derneğimizi (BİHMED), Kadir başkanımızı kan bağışına davet ediyorum” diye konuştu.

BİZ VARIZ, SİZ DE VAR MISINIZ?

MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz da konuşmasında, 2020’ye iyi bir iz bırakmak ve hayırla veda etmek için bir araya geldiklerini söyledi. Mayıs 2020’de üç kurum birlikte İyilik Kanımızda Var kampanyasını başlattıklarını hatırlatan Yılmaz, “O kampanya sonucunda Türkiye’mizin 81 ilinde il müdürlerimiz, ilçe müdürlerimiz, şube müdürlerimiz, imam hatip okullarının yöneticileri, öğretmenleri, velileri ses vermişlerdi” dedi. Şimdi de 81 il müdürü, okul müdürleri, özellikle imam hatip okullarının yöneticileri, öğretmenleri ve velilerine çağrıda bulunduklarını kaydeden Yılmaz, “Biz yeniden kan ve plazma bağışı için buradayız. Biz varız, 81 ilimizden destek bekliyoruz. Siz de var mısınız?” ifadelerini kullandı.

HER GÜN 0 BİN ÜNİTEYE İHTİYAÇ VAR

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık da, pandemi sürecinde insanların tedirginlikleri ve kaygılarının arttığına ancak kan ihtiyacının azalmadığına dikkat çekerek, “Her gün 1500 hastanenin 8-9 bin ünite kana ihtiyacı var. Kovidden dolayı da bin-bin 500 civarında plazmaya ihtiyaç var” dedi. Ulusal stokların azalma eğilimine girdiği yönünde bir çağrıda bulunduklarını, ÖNDER ve MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün de bir organizasyon yaparak kendisine ulaştıklarını kaydeden Kınık, “Dediler ki imam hatip camiamız ve ÖNDER ailemiz olarak önce biz verelim ki sözümüzün tesiri olsun. Ben de onlara eşlik ederek birlikte kan veriyoruz” ifadelerini kullandı. Kampanya çerçevesinde önemli bir hareketlilik sağlanacağını belirterek destekte bulunan kurumlara teşekkür etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu