Mehmet Ceyhan'dan dikkat çeken mutasyon yorumu

İngiltere'de görülen 'SARS-CoV-2 VUI 202012/01' isminin verildiği koronavirüs mutasyonu yayılmaya devam ederken, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan dikkat çeken yorumlarda bulundu.

Mehmet Ceyhan'dan dikkat çeken mutasyon yorumu
Mehmet Ceyhan'dan dikkat çeken mutasyon yorumu
GİRİŞ 22.12.2020 15:57 GÜNCELLEME 22.12.2020 15:57
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, mutasyona uğrayan koronavirüsle ilgili dikkat çeken yorumlarda bulundu.

Yeni virüse karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Ceyhan, "Birkaç gündür herkes İngiltere'de ortaya çıkan yeni mutant koronavirüsle (B.1.1.7) ilgili telaş içerisinde. Henüz karamsarlık için bir neden yok. Çünkü; Bulaşıcılığın % 70 arttığı bulgusu şimdilik sadece bir modelleme sonucu. Henüz gerçekten daha bulaştırıcı olduğu bile laboratuvar ve klinik verilerle doğrulanmış değil. Ülkelerin önlem alması doğal, çünkü virüsün özellikleri tam anlaşılıncaya kadar, yani daha bulaştırıcı ve ağır hastalığa neden olmadığı belli oluncaya kadar yayılması önlenmelidir." dedi.

"BAŞLANGIÇ OLABİLİR"

Bu mutasyonun koronavirüsün sonunu getirebilecek mutasyonun sona olabileceğini belirten Ceyhan, "Bu mutasyon eğer gerçekten orijinal virüsten daha hızlı yayılıyor ise, salgının bitmesi için beklediğimiz mutasyonun başlangıcı da olabilir. Çünkü o mutasyonda virüsün daha bulaşıcı, ancak zararsız hale gelmesini bekliyoruz. Yani ilk değişiklik gerçekleşmiş olabilir. Ancak istemediğimiz yönde bir mutasyon olursa, zorunlu olarak virüsün yayılmamasına gayret edeceğiz. Sonuç olarak henüz telaşlanacak bir noktada değiliz. Her zamanki gibi dikkatli olmalıyız." ifadelerini kullandı.







 

 

YORUMLAR 16
  • pöh 3 yıl önce Şikayet Et
    Mutasyonun daniskası Ceylan hocanın kendisi... Başta bilim adamına benziyordu şimdi film artisti gibi davranıyor...
    Cevapla
  • Kazım Amca 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkçe konuşunca virüs daha az yayılıyor diyen arkadaş değil mi bu ? Çok büyük prof beeeee. Gerçekten de virüs bizim memlekette daha az yayılıyor. Teze bak, yazık, prof. olmak için hangi kitapları ve tezleri yazdı çok merak ediyorum. George Orwell 1984 romanındaki düşünemez hale getirilmiş insanlar geldi aklıma. Sistem nasıl istiyorsa öyle düşüneceksin yoksa biraderin kızar. Anladın sen onu ;)
    Cevapla
  • Burak01 3 yıl önce Şikayet Et
    Küreselcilerin adamı( borazanı) Mehmet Ceyhan senden ve palavralarından gerçekten bıktık. Türkiye'ye ve Türk insanına hizmet etmediğin her halinden belli. Madem bu kadar bilgiliydin de aşıyı niye üretemedin. Patronun Bill Gates anlaşılan sana iyi bakıyor. Ama şunu bilin ki BAŞARAMIYACAKSINIZ. Sizin hesabınız varsa ALLAH'ında var.
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    Adama kızma her fırsatta ne diyecek diye (danışmaya koşan) basına kız.
    Cevapla
  • aziz 3 yıl önce Şikayet Et
    deprem zamanı ortalığı velveleye veren jeologlar misali..hoca ..hoca..kafede maskesiz mesafesiz kankilerinle kayfe yudumluyodun yazın))
    Cevapla
  • nazım 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsan oğlu hala idrak edemiyor sanırım insna oğlu hala bir birlerine başarılarılarından söz ediyor bu salgın ALLAH ile yakınlaşmadan çok uzaklaşma net olarak görülüyor oy sa ALLAH insan oğluna zaman tanımış ibadetde çagırıyor virüsten varkı yok nevsimizin ALLAH son dokunuşu yaptı insan ogluna alın size sebebiyle bir virüs ondan sonrasıda doğaya kalmış karamsar değilim ama modern bir helak iyi olan değil alına yazılan yaşanacak .ALLAH nesimizi ıslah eylesin.Alma yalan dünya mazlumun yetim öksüzün ahını .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı