Tepkiler sonuç verdi! Söyleşi iptal edildi...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Uluslararası İzmir Mizah Festivali'ne Türk ve İslam karşıtı karikatüristlerin davet edilmesine tepkiler devam ediyor. Tepkilerin ardından, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Uluslararası İzmir Mizah Festivali" kapsamındaki "Dünya Karikatüründe Toplumsal Eleştiri ve Mizah" etkinliğinin iptal edildiğini bildirdi.

Tepkiler sonuç verdi! Söyleşi iptal edildi...
Tepkiler sonuç verdi! Söyleşi iptal edildi...
GİRİŞ 23.12.2020 21:41 GÜNCELLEME 23.12.2020 22:36
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

İzmir Büyükşehir Belediyesince yarın düzenleneceği duyurulan etkinlik, Türk ve İslam karşıtı olduğu iddia edilen isimleri ağırlayacak olması tepkilere neden oldu.

Bu kapsamda bir vatandaş da Twitter hesabından söz konusu etkinliğin yer aldığı görselle birlikte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve İzmir Valisi Köşger'i etiketleyerek, "Sayın İzmir Valim bu rezalete her halde yarın izin vermezsiniz diye düşündüm. Bu İslam düşmanı Peygamber Efendimizin düşmanına konuşmasına asla izin vermeyin Sayın Valim aman." paylaşımında bulundu.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kendisinin de etiketlendiği paylaşıma cevap vererek, "Bu toplantı iptal edilmiştir." ifadelerine yer verdi.

Söz konusu paylaşım çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tarafından beğenildi.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN "MİZAH FESTİVALİ" AÇIKLAMASI

İzmir Büyükşehir Belediyesi, "Uluslararası İzmir Mizah Festivali" kapsamında düzenlenen "Dünya Karikatüründe Toplumsal Eleştiri ve Mizah" etkinliğiyle ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, bu yıl ilk kez uluslararası boyutta düzenlenen ve salgın koşulları nedeniyle uzaktan katılımla 16-25 Aralık tarihlerinde gerçekleşen İzmir Mizah Festivali'nin katılımcıları ile ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Söz konusu festivale Charlie Hebdo dergisinden herhangi bir karikatüristin davet edilmediği aktarılırken, etkinlikteki konuşmacılar arasında yer alan karikatüristler Kichka ve Plantu'nun önceki yıllarda Türkiye'de ağırlandığı ifade edildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"24 Aralık tarihinde yayınlanması planlanan 'Dünya Karikatüründe Toplumsal Eleştiri ve Mizah' başlıklı oturumlara katılan 10 karikatürist dahil hiçbir katılımcıya ücret ödenmemiştir. Festival içeriğinin çekimleri yayın tarihi öncesinde dijital ortamda tamamlanmıştır. Festival moderatörü ve festival yönetmeninin tarafımıza yazılı yaptığı 24 Aralık etkinliklerini yayından çekme talebi kabul edilmiştir."

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de tepkilere neden olan "Uluslararası İzmir Mizah Festivali" kapsamındaki "Dünya Karikatüründe Toplumsal Eleştiri ve Mizah" etkinliğinin iptal edildiğini bildirmişti.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 52
  • Mehmet Naim 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet bu işte bin yaşa sayın valim teşekkür ederiz
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Şükür
    Cevapla
  • Kayserili 3 yıl önce Şikayet Et
    Kapak resmine bakar mısınız Allah aşkına . Adamın duruşu bile masonik duruş.Bundan ne hayır beklenir ki vatana millete
    Cevapla
  • baskan 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar kimse kusura bakması müslüman gibi gözüken müslüman olmayan hatta müslüman düşmanı bir ülkede yaşıyoruz bunun farkında olun rica ediyorum kimsede ahlak iman hiç birşey kalmadı bitirdiler
    Cevapla
  • Mehmet Bozdoğan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayin valim çok teşekkür ederiz festivale izin vermediğiniz için Allah razı olsun Tepkisini gösteren kardeşlerimiz den de Allah razı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor