Son dakika haberi: Meteoroloji Ankara dahil birçok ili uyardı - İşte kar beklenen iller

Son dakika: Yurt genelinde soğuk hava etkisini sürdürürken, kar yağışı ve sağanak yağış uyarısı geldi. Meteoroloji'nin son tahminlerine göre; Karadeniz'in batısı ve doğusunda sağanak yağış ile yer yer kar yağışı, Doğu Anadolu bölgesinde de kar yağışı bekleniyor. Kar uyarısı yapılan Ankara'da sabah saatlerinde yağış başladı. Mevsimin ilk karı yağan kent beyaza büründü. İşte il il hava durumu, kar beklenen iller.

GİRİŞ 24.12.2020 08:30 GÜNCELLEME 24.12.2020 09:14
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin çok bulutlu; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ve Ordu çevreleri ile sabah saatlerinde Zonguldak, Bartın, Düzce, Sakarya, Bolu, Ankara ve Çankırı'nın batı kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, kıyı kesimlerde yağmur, Düzce çevrelerinde yağmur ve yer yer karla karışık yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusu ile sabah saatlerinde Ankara, Bolu, Karabük ve Çankırı'nın batısında hafif kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

 

Hava sıcaklığı Batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, Doğu Anadolu'nun doğusunda 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı; mevsim normalleri civarında; kuzey ve iç kesimlerde yer yer altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle batı ve kuzeybatı, batı kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.ANKARA'DA KAR YAĞIŞI

ANKARA'DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Öte yandan, kar uyarısı yapılan Ankara'da mevsimin ilk karı yağdı. Kent beyaza büründü. Özellikle şehrin Çankaya ve Keçiören gibi yüksek ilçelerinde kar yağışı etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle sokaklar beyaza bürünürken kapalı yol bulunmadığı öğrenildi.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 13°C
Çok bulutlu

ANKARA °C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzey kesimleri başta olmak üzere il geneli hafif kar yağışlı

İZMİR °C, 15°C
Parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinden itibaren yer yer çok bulutlu

ANTALYA °C, 19°C
Az bulutlu

ZONGULDAK °C, °C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu

ERZURUM °C, -6°C
Parçalı ve çok bulutlu

DİYARBAKIR °C, 7°C
Parçalı ve az bulutlu

DOĞU'DA 661 KÖY YOLU KAPANDI 

Doğu Anadolu'da kar yağışı sebebiyle 661 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı. Erzurum'da kar kalınlığı 20 santimetreye ulaşırken, Doğu'nun Çukurovası olarak bilinen Iğdır'da ise 5 santimetre olarak ölçüldü. 

KAR YAĞIŞIDoğu Anadolu Bölgesi için meteorolojinin bildirdiği kar yağışı, dün akşam saatlerinde başladı. Erzurum başta olmak üzere bölge illerinde etkili olan yağış, özellikle ulaşımı olumsuz etkiledi. Karayolları ekipleri il ve ilçelerin bağlantı yollarını açık tutmaya çalışırken belediyeler, kent merkezinde iş makineleriyle yolları temizledi.

Kar yağışının sabah saatlerinde etkisini kaybettiği Erzurum'da kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. Muş ve Ağrı'da 18, Kars'ta 17, Erzincan'da 10, Ardahan'da 10, Iğdır'da ise 5 santimetre kar kalınlığı ölçüldü.

Kar yağışı sebebiyle Ağrı'da 328, Erzurum'da 150, Muş'ta 151, Erzincan'da 19, Iğdır'da 13 köy yolunun merkezle bağlantısı kesildi. 

YORUMLAR 10
  • Zühtü 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar hakedildiği gibi yönetilir
    Cevapla
  • Erkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Mansur başkandan yeni bir hizmet daha her sokağa buz pisti yapmış teşekkürler chp secmenii bunada bir kulp bulur
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Ankarali hak ettiği hizmeti gördü sonunda ana arterler bile buzluydu b.sehir ve ekibine selamlar.
    Cevapla
  • Evrene86 3 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah sabah kalktım belediye bir çalışmış bir çalışmış yollar trafikten geçilmiyor. 3cm kar yağmış yollar buz belediye erimesini beklemiş. Çok çalışkan belideye
    Cevapla
  • tosun 3 yıl önce Şikayet Et
    şükürler olsun allaha
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor