2021 asgari ücret zammı açıklandı!

2021 yılında geçerli olacak asgari ücret tutarı açıklanıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 4. ve son toplantısı sona erdi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde Bakan Zehra Zümrüt Selçuk toplantının ardından açıklama yapıyor. Peki 2021 asgari ücret ne kadar oldu?

2021 asgari ücret zammı açıklandı!
2021 asgari ücret zammı açıklandı!
GİRİŞ 28.12.2020 17:42 GÜNCELLEME 28.12.2020 17:42
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Asgari ücret 2021 yılından itibaren brüt 3.577 TL, net 2.825 TL oldu.

 

2021 işsizlik maaşı belli oldu! yeni yılda en düşük işsizlik maaşı kaç TL?

BAKAN SELÇUK AÇIKLAMA YAPTI!

* 2020 asgari ücret son toplantısı yapılıyor. Bu yıl Covid'le mücadele ile geçti. Hükümet olarak ilk hedefimiz vatandaşlarımızın sağlığını korumak oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde teşvik programları başlatıldı. 45 milyar lirayı aşkın desteği ulaştırmış olduk. Sosyal mekanizmalarımızı işlettik. Salgının negatif etkilerini azaltmak amacıyla işçi ve işverenlerimizi korumak oldu. Nakdi ücret, kısa çalışma destekleriyle iş ilişkisinin sürdürülebilmesini sağladık. 

* Kısa çalışma ödeneğinin kapsamını geliştirdik. Çalışan sayımız her ay değişmekle beraber 23 milyar lirayı aşkın kısa çalışma ödeneği ödedik. 31 Ocak 2021'e kadar uzattık. Başvuruları e-devlet üzerinden almaktayız. Sözleşme fesihlerine kısıt getirdik. Nisandan bugüne 6,5 milyar lira nakdi ücret desteği verdik. Kısa çalışmadan çıkıp normal çalışma için normalleşme desteği verdik. 3 milyondan fazla çalışan için 2,5 milyar liralık primlerini karşıladık. 3 aydan 6 aya çıkarıldı. 

 

 

ASGARİ ÜCRETTE 500 TL ARTIŞ YAPILDI

* Çalışma hayatındaki bir seviye belirlenmiş olmuyor. Sosyal yardımlardan, asgari geçim indirimine kadar pek çok değişken asgari ücrete dayanmaktadır. 1 Ocak 2021'den itibaren brüt 3570,50 TL, net 2 bin 825,90 kuruş olarak belirlendi. Bekar ve çocuksuz bir işçi için geçerli olan rakam bu. 3.313,72 kuruş evli ve çocuklu bir çalışan için belirlenen rakam. 

* Asgari ücret desteğini 75 lira olarak sürdürmeye devam edeceğiz. Bu da ilave destek olarak ifade edilmektedir. Tüm kamu temsilcilerimize bir kez daha teşekkür ederim.

* Müzakere süreci ve uzlaşıya dayanmakta. Bir tarafta hükümet oy çokluğu ile imzalamak durumunda. 

Toplantıda 2021 asgari ücret rakamına ilişkin Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol açıklamada bulundu. 

YORUMLAR 10
  • Serki27 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir zihniyet... Kendi cepleri dolu ama halka gelince yok...
    Cevapla
  • Faz 3 yıl önce Şikayet Et
    eski bir şarkı Kulakların çınlasın
    Cevapla
  • Umut 3 yıl önce Şikayet Et
    Umut fakirin ekmeği ye babam ye !..
    Cevapla
  • Mehmet akif 3 yıl önce Şikayet Et
    35 bin lira olmalı
    Cevapla
  • Sinan 3 yıl önce Şikayet Et
    asgari ücretin 3000 olması paranın değerini düşürür ve market fiyatlarını yükseltir. onun yerine enflasyonu düşürmek gerekiyor lütfen paramızı değersizleştirmeyin cebimizde değersiz kağıt parçaları olmasın
    Cevapla
  • Madenci 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah bereket versin. Bunada şükür. Bence siz de şükür edin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek