TCDD kadrolu işçi alımı devam ediyor! İŞKUR üzerinden başvuru nasıl yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları bünyesine farklı unvanlarda 60 kişilik karolu işçi alımı yapılıyor. Başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak olup, adayların 2020 KPSS puanına sahip olmaları gerekmektedir. Peki başvuru şartları neler? TCDD personel alımı başvurusu nasıl yapılır?

TCDD kadrolu işçi alımı devam ediyor! İŞKUR üzerinden başvuru nasıl yapılır?
TCDD kadrolu işçi alımı devam ediyor! İŞKUR üzerinden başvuru nasıl yapılır?
GİRİŞ 01.01.2021 19:01 GÜNCELLEME 01.01.2021 19:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

TCDD 60 kişilik kadro ile personel alımı ilanını yayımladı. İŞKUR üzerinden yayımlanan TCDD personel alımı başvuruları yine İŞKUR üzerinden yapılacak. Başvuru yapacak adayların kadrolara göre belirlenen şartları taşıyor olmaları ve 2020 yılı KPSS puanına sahip olmaları ön koşul olarak belirlendi. Peki TCDD hangi kadrolara alım yapacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alım ilanı! İŞKUR üzerinden nasıl başvuru yapılır?

 

TCDD PERSONEL ALIM KADROLARI

  • 13 Tezgah Makine ve Talaşlı İmalat İşçisi, 

     
  • 14 elektrikçi, 

  • 14 Lokomotif Tamircisi, 

  • 12 Vagon İmal ve Tamircisi, 

  • 4 Kaynakçı, 

  • 3 Mekanik Vasıta Tesis, Cihaz ve Vinç Operatörü.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Belirtilen kadrolara başvuru yapacak adaylar için süreç 28.12.2020-01.01.2021 tarihleri arasında işleyecektir. 1 Ocak tarihi mesai saati bitimine kadar adayların başvuru işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

1- Başvuru Formu 

2- Öğrenim belgesi, 

3- Nüfus cüzdanı fotokopisi, 

4- TC Kimlik numarasının yazılı olduğu adli sicil kaydı, (Cumhuriyet Savcılığından veya e-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr. adresinden alınacak, adli sicil kaydı bulunanların adli sicil kaydı ile ilgili mahkeme kararı istenecektir.), 

5- Askerlik durum belgesi (terhis, tecil, bedelli veya muaf olduğunu belirtir), 

6- KPSS Sonuç Belgesi (2020 tarihli) 

7- İş Talep Bilgi Formu (Fotoğraflı)

TCDD BAŞVURU DETAYLARI

  • Adaylar yapılacak sözlü sınavında sınav kurul üyelerince; 100 puan üzerinden özgüvenleri, yazılı ve sözlü iletişimleri, beceri, gözlem, stres ve problem çözme konularındaki yetenekleri olmak üzere beceri alanında toplamda 50 puan, mezun oldukları okul bölümüyle ilgili olarak da mesleki terim, mesleki yapı malzemeleri ve teknik konulardan mesleki bilgi alanında toplamda 50 puan üzerinden değerlendirilmektedir. 

  • Yapılacak sözü sınav sonucunda başarılı olan Tezgah Makine ve Talaşlı İmalat işçileri için tam teşekküllü Devlet Hastaneleri veya Resmi üniversite hastanelerinden sağlık kurul raporu istenecektir. 

  • 7 yıl içerisinde isteği ile işten ayrılan veya 4857 sayılı iş kanununun 25.maddesinin 2. fıkrasına göre sözleşmesi feshedilenlerden, TCDD Taşımacılık AŞ tarafından verilen eğitim, kurs ve staj programları süresince aldığı ücretler ve bu sürelerde yapılan eğitim kurs ve staj giderlerinin ½ ’ü oranında tazminat talep edilir. 

  • İşe başladıktan sonra 2 yıl içerisinde, sağlık durumu atandığı unvanda işçi olarak çalışmaya elverişli olmadığı sağlık kurulu raporu ile belirlenenlerin sözleşmelerini feshetmeye veya sanatsız işçi kadrolarına atamaya TCDD Taşımacılık AŞ yetkilidir.

TCDD KADROLU İŞÇİ ALIM İLANI

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Yukarıda yer alan ‘’TCDD Kadrolu İşçi Alım İlanı’’ yazan linke tıkladıktan sonra tüm kadroların şartlarını görebilirsiniz. Sonrasında başvuru yapmak için" https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx " adresine tıklayabilir veya Alo170 üzerinden başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

NİHAİ LİSTE

İŞKUR’ca bildirilen NİHAİ LİSTEDE YER ALACAK ADAYLAR, sözlü sınava katılmak için aşağıda belirtilen belgelerin fotokopileri ile TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü web sitesinde (www.tcddtasimacilik.gov.tr.) yayınlanacak 1’er adet resimli İş Talep Bilgi Formunu ve Başvuru Formunu eksiksiz olarak doldurarak tcddtasimacilik.gov.tr adresinde ilan edilen tarihe kadar, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü Personel ve İdari İşler Dairesi Başkanlığı İşçi İstihdam ve İş Mevzuatı Şubesi Oda No:2050 Hacı Bayram Mah. Hipodrom Cad. No:3 Altındağ/ANKARA adresine şahsen veya postayla teslim edeceklerdir. Belgelerini teslim etmeyen adaylar sözlü sınava alınmayacaktır.

YORUMLAR 2
  • Murat Bayduz 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim anlamadığım kaynakçı elektrikçi arıyorlar enaz 2yıllık ön lisans istiyorlar ben 25 yıllık ustayım kaynak celik konsülüsyon üzerine ve bir çoğu elektrikçi tamirci hepsine şimdi üniversite okuyan tam kaynakçı mı oluyor tamirci elektrikçi vb işte bu yüzden hep geride kalıyoruz iştecrübesi olan ustalardan alınsa hem daha verimli hepde sıkıntısız yürür işler Anlamıyorum önlisans olayını
    Cevapla
  • Mehmet Eltutan 3 yıl önce Şikayet Et
    TCDD ilk önce hazır elindeki geçici statüsünde çalıştırdığı işçisine sahip çıksın elinde marangozu loko tamircisi elektrik çisi ve bir sürü meslek sahibi çalışanı var neden bunları değerlendirmiyorlar hayretler içerisindeyim 10 yıldır TCDD geçici çalışıyorum 15 yıl sanayide kamyon TIR ustalığı yaptım 5 ay 29 çalışıyorum bazen 9 ay 29 gün yeter artık evim sakaryada işyerim Bilecik te haftanın 5 günü evimden ailemden uzaktayım bizide görsünler artık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!