Önlisans mezunu memur alımı yapılacak kadrolar! ÖSYM mülakatsız alımlar için başvuru şartları!

ÖSYM KPSS 2020/2 tercih kılavuzunu yayımlandı. 2 yıllık üniversite mezunları devlet kadrolarında görev alabilmek için açılan kadroları ve başvuru şartlarını araştırıyor. Açıklanan kılavuza göre mülakat olmadan 476 memur alım yapılacak. Peki önlisans mezunları hangi kadro ve pozisyonlara başvuru yapabilecek? İşte yerleşmek isteyen adaylar için yayınlanan ilanın detayları…

Önlisans mezunu memur alımı yapılacak kadrolar! ÖSYM mülakatsız alımlar için başvuru şartları!
Önlisans mezunu memur alımı yapılacak kadrolar! ÖSYM mülakatsız alımlar için başvuru şartları!
GİRİŞ 31.12.2020 10:00 GÜNCELLEME 31.12.2020 10:00

Aldıkları önlisans eğitimlerini devlet dairelerinde değerlendirmek isteyenler merakla KPSS 2020/2 tercih kılavuzunun açıklanmasını bekliyordu. ÖSYM öğlen saatlerinde yapılacak memur alımları için açılan kadroları, başvuru şartları ve kontenjanları açıkladı. Buna göre tercihler 30 Aralık 2020 ile 7 Ocak 2021 tercihler yapılacak. Başvuru sonuçlarının neticelenmesinin ardından adayların yerleştirme işlemleri yapılacak. ÖSYM’nin yayınladığı kılavuz ile birlikte mülakat veya herhangi bir ek sınav olmadan 476 memur alımı yapılacağı bilgisini paylaştı. Peki önlisans mezunları mülakatsız alımlar için hangi kadrolara ve ilana başvuru yapacak? İşte önlisans mezunları için yapılacak alımın başvuru şartları ve kriterleri…

 

 

ÖNLİSANS MÜLAKATSIZ PERSONEL ALIMINA BAŞVURU NASIL YAPILIR?

 

 

ÖSYM tarafından yayınlanan bilgiler doğrultusunda başvuruda bulunmak isteyen önlisans mezunları, 30 Aralık- 7 Ocak 2021  tarihleri arasında başvurularını ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden gerçekleştirecek.

Adayların bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 6 Eylül 2020, 25 Ekim 2020 ve 22 Kasım 2020 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2020-KPSS Lisans, 2020-KPSS Ortaöğretim ve 2020-KPSS Ön Lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir. Önlisans mezunları için yapılacak alımlarda her adayda aranan şartlar ve nitelikler kurumlar tarafından belirleniyor. Sizde aşağıda bulunan adres üzerinden kontenjanlar ve kadrolar hakkında detaylı fikir sahibi olabilirsiniz.

ÖNLİSANS KADRO VE KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYINIZ.

T.C Kimlik numarası ve aday şifresiyle aşağıda bulunan giriş yapan adaylar başvuru ekranından önlisans alımları için talepte bulunacak  İşte 476 memur alımı yapılacak kadro ve pozisyonlar;

Anbar Memuru,

ARFF Memuru,

Gişe Memuru,

Hemşire

İş Makinası Sürücüsü,

Kondoktör, Koruma ve Güvenlik Görevlisi,

Enformasyon Memuru, 

Muhasebeci 

Programcı,

Sağlık Teknikeri,
 
Tekniker,

Sekreter,

Şoför,

Teşkil Memuru,

ÖNLİSANS ALIMLARI İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Türk vatandaşı olmak. (5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince Mavi Kart sahibi olup Mavi Kartlılar Kütüğüne kayıtlı adaylar bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlara başvuramazlar.)

b) 18 yaşını tamamlamış olmak. (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12 nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler. Kazai rüşt kararının tercih işlemlerinin son günü itibarıyla alınmış olması gerekmektedir.)

c) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

d) Kılavuzda yer alan “kadroları” tercih edecek adaylar için;

Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

Kılavuzda yer alan “pozisyonları” tercih edecek adaylar için;

Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

e) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak. (Askerde bulunan adaylar da tercih yapabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı veya bakaya durumda bulunan adayların tercihte bulunmamaları gerekmektedir.)

f) Kılavuzda yer alan “kadroları” tercih edecek adaylar için;
Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. (Hangi görevin devamlı yapılmasına, hangi akıl hastalığının engel olacağına resmi sağlık kurullarından alınan raporların incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir.)
Kılavuzda yer alan “pozisyonları” tercih edecek adaylar için;

Görevini yapmalarına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engel ile engelli olmamak. (Hangi görevin yapılmasına, hangi bedensel engel veya akıl hastalığının engel olacağına resmi sağlık kurullarından alınan raporların incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir.)

g) Tercih edilecek kadro veya pozisyonlar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi