KPSS ortaöğretim (Lise) mezunları için mülakatsız memur alımı ÖSYM kadrolar ve başvuru şartları

KPSS ile ortaöğretim mezunu mülakat olmaksızın 95 memur ataması yapılacak. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayınlanan KPSS 2020/2 Tercih Kılavuzu'nda ataması yapılacak kadrolara ilişkin genel ve özel başvuru şartları tüm detayları ile adaylara duyuruldu. İşte mülakatsız ortaöğretim memur ataması başvuru tarihi ve detayları

KPSS ortaöğretim (Lise) mezunları için mülakatsız memur alımı ÖSYM kadrolar ve başvuru şartları
KPSS ortaöğretim (Lise) mezunları için mülakatsız memur alımı ÖSYM kadrolar ve başvuru şartları
GİRİŞ 31.12.2020 10:33 GÜNCELLEME 31.12.2020 10:34
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2020/2 merkezi yerleştirme atamaları duyurusu ve kılavuzu yayınlandı ve tercihler başladı. Yayınlanan kılavuza göre mülakat olmaksızın ortaöğretim mezunu 95 memur alımı yapılacak. Atamalar ise KPSS puan esası alınarak yapılacak. ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuzda başvuru şartları ve atama yapılacak kadroya ilişkin özel şartlar detayları ile adaylara sunuluyor. İşte devleti çeşitli kurum ve kuruluşlarına yapılacak ortaöğretim memur alımı ve diğer tüm detaylar...

 

 

ORTAÖĞRETİM MEZUNU MEMUR ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?

ÖSYM tarafından yayınlanan KPSS 2020/2 Tercih Kılavuzunun yayınlanması ile birlikte memur atama tercihlerinin yapılacağı tarihte duyuruldu. Ortaöğretim mezunu adaylar boş olan kadrolara başvuru şartlarını karşılamaları koşulu ile 7 Ocak 2021 tarihi saat 23.59'a kadar n ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresi üzerinde “ADAY İŞLEMLERİ” bölümüne T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak tercihlerini gerçekleştirebilecek.

 

 

KPSS 2020/2 TERCİHİ NASIL YAPILIR?

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

a) Türk vatandaşı olmak. (5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince Mavi Kart sahibi olup Mavi Kartlılar Kütüğüne kayıtlı adaylar bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlara başvuramazlar.)

b) 18 yaşını tamamlamış olmak. (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12 nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler. Kazai rüşt kararının tercih işlemlerinin son günü itibarıyla alınmış olması gerekmektedir.)

c) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

d) Kılavuzda yer alan “kadroları” tercih edecek adaylar için; Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak. Kılavuzda yer alan “pozisyonları” tercih edecek adaylar için; Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

e) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak. (Askerde bulunan adaylar da tercih yapabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı veya bakaya durumda bulunan adayların tercihte bulunmamaları gerekmektedir.)

f) Kılavuzda yer alan “kadroları” tercih edecek adaylar için; Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. (Hangi görevin devamlı yapılmasına, hangi akıl hastalığının engel olacağına resmi sağlık kurullarından alınan raporların incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir.) Kılavuzda yer alan “pozisyonları” tercih edecek adaylar için; Görevini yapmalarına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engel ile engelli olmamak. (Hangi görevin yapılmasına, hangi bedensel engel veya akıl hastalığının engel olacağına resmi sağlık kurullarından alınan raporların incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir.)

g) Tercih edilecek kadro veya pozisyonlar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.

BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI NELER?

ÖSYM tarafından yayınlanan KPSS 2020/2 Tercih Kılavuzu ile adaylara atama yapılacak kadrolara ilişkin tüm özel başvuru şartları belirtiliyor. Her kadro için özel başvuru şartları bulunuyor. Kadrolara ilişkin özel şartlara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

KPSS MEMUR ALIMI ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI VE DİĞER TÜM DETAYLARA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİ!

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILACAK?

Ortaöğretim memur atamasına ilişkin aşağıdaki gibidir.

  • Teknisyen

  • Şoför

  • Vagon Teknisyeni

  • Sağlık Teknisyeni

  • Bilgisayar İşletmeni

  • Memur

YORUMLAR 6
  • SAMET 3 yıl önce Şikayet Et
    ortaöğretim memur nasıl olunur.
    Cevapla
  • Jfkfkfkg 3 yıl önce Şikayet Et
    Atanmayı geçtim kendi alanımla ilgili çok az bilgiler var
    Cevapla
  • İsimsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Ortaokul mezunu memur oluyor biz 10 yildir lise mezunu olarak surunuyoruz
    Cevapla
  • Ysf 3 yıl önce Şikayet Et
    Lise mezunlarına yaramıyor bu bölümler hep önlisans lisans mezunu istiyor nitelikte
    Cevapla
  • Sıkıldım 3 yıl önce Şikayet Et
    4 yıllık mezunlar ne olacak? Bu kadar üniversite neden kuruldu? Biz neden okuduk? Bunları sorgulamaya başladım artık kafayı yiyeceğim.
    Cevapla
  • Gamze 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah hayırlı bir iş nasıp etsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti