e-Devlet üzerinden esnafa kira yardımı başladı! Kira destek başvurusu nasıl yapılır?

Koronavirüs sebebiyle işyerlerinde maddi sıkıntı çeken esnafa kira destek başvuruları bugün başladı. Kira Destek Başvurusu (Esnaf ve Sanatkarlar ile Gerçek Kişi Tacirler) e-Devlet üzerinden yapılacak olup, detayları sizlerle paylaşıyoruz.

e-Devlet üzerinden esnafa kira yardımı başladı! Kira destek başvurusu nasıl yapılır?
e-Devlet üzerinden esnafa kira yardımı başladı! Kira destek başvurusu nasıl yapılır?
GİRİŞ 01.01.2021 18:54 GÜNCELLEME 01.01.2021 18:54

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzbinlerce esnafa 1.000 TL yardım ve kira destek yardımı yapılacağının müjdesini vermişti. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, salgın kapsamında esnafa kira destek ve hibe yardımı başvurularının bugün başladığını duyurdu. Peki esnafa kira destek başvurusu nasıl yapılır?

Emeklilere 500 TL zam kapıda! 2021 en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

 

 

KİRA DESTEK BAŞVURULARI BAŞLADI

Esnafa 3 ay boyunca 1.000 TL hibe desteği, büyükşehirlerde 750 TL diğer illerde de 500 TL kira desteği sağlanacağı daha önce açıklanmıştı.  Başvurular, e-Devlet üzerinden bugün alınmaya başladı. 

 

 

ESNAF KİRA DESTEK BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Bu hizmetle 22/12/2020 tarihli ve 3323 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı gereği yürürlüğe konulan, 24/12/2020 tarihli ve 31344 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Hibe Desteği Programı ve Uygulama Esasları Hakkında Tebliğ” kapsamında belirlenen şartları taşıdığı tespit edilen başvuru sahiplerine kira desteği sağlanacaktır. Gelir kaybı desteğinden faydalanabilecek gerçek kişilerin vergi sicil kayıtlarına göre esas faaliyetlerini yürüttükleri iş yerlerinin kira olması halinde, büyükşehir belediyelerinde aylık 750 Türk Lirası, diğer yerlerde aylık 500 Türk Lirası kira desteği 3 aylık süreyle sağlanacaktır. İş yeri kira bedelinin kira desteği tutarının altında olması durumunda iş yeri kira tutarı kadar kira desteği ödenecektir.

ESNAFA 1000 TL YARDIMI KİMLER ALACAK?

Başkan Erdoğan esnafa hibe destek ve kira ödeme müjdesini duyurdu. Başkan Erdoğan açıklamasında "Hibe şeklinde vereceğimiz doğrudan esnaf destek ödemesinden taksi, dolmuş ve servis işletmecisi, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecisi gibi kesimler faydalanacaktır.

Konaklamadan yeme içmeye, yolcu taşımacılığından bakım onarıma birçok sektörü kapsayan KDV indirimlerinin süresini 1 Haziran'a kadar uzattık. İş yeri kira olan esnafımıza üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapacağız."

Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Toplam sayısı 1 milyon 239 bin 438 kişiyi bulan kesime, 3 ay süreyle ayda 1000 lira destek ödemesi yapacağız. Ayda 1 milyar 240 milyon liradan toplamda 3 milyar 718 milyon liralık desteği esnafımıza sunmuş oluyoruz. Hazine taşınmazları üzerindeki turizm tesisleri ile deniz turizmi tesislerinin kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma ve hasılat payları ile ecrimisillerin ödeme sürelerini başvuru şartı aramaksızın 1 yıl erteliyoruz."

Erdoğan, "Belediyelere mülkiyet veya tasarruflarında bulunan taşınmazların, irtifak hakkı, kiralama ve benzeri kullanımından kaynaklanan bedellere indirim veya erteleme kararı alabilme imkanı sağladık." dedi.

Başkan Erdoğan, "Yüzde 18'den yüzde 8'e indirdiğimiz iş yeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranını 1 Haziran'a kadar yüzde 8 olarak uygulamaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Erdoğan, "Yıl sonuna kadar yüzde 20'den 10'a indirdiğimiz gayrimenkul kiralarındaki stopaj oranının uygulama süresini 1 Haziran'a kadar uzatıyoruz." dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü