Fransız medyasında çarpıcı yazı: 2020’nin kudretli gücü tartışmasız Türkiye

Fransız gazeteci Pierre Haski milli menfaatlerini korumada bölgede oyun kurucu haline gelen Türkiye ile ilgili analizinde '2020’nin kudretli gücünü seçmek gerekseydi, tartışmasız bir şekilde Erdoğan'ın Türkiye'si olurdu.' ifadelerini kullandı.

Fransız medyasında çarpıcı yazı: 2020’nin kudretli gücü tartışmasız Türkiye
Fransız medyasında çarpıcı yazı: 2020’nin kudretli gücü tartışmasız Türkiye
GİRİŞ 02.01.2021 20:36 GÜNCELLEME 02.01.2021 20:52
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Haski yazısının Türkiye övgüsü olmadığını ancak gelinen noktada Türkiye'nin artık dünyanın bir çok "cephesinde" durumu değiştirebilecek bir güç haline geldiğinin anlaşılması gerektiğine dikkat çekti.

"ERDOĞAN MÜTTEFİKLERİNİ KIŞKIRTMAKTAN KORKMUYOR"

2019 yılında milli menfaatleri adına dünyanın en güçlü ülkelerine karşı stratejik hamleleriyle planları alt üst eden Erdoğan'ın cesareti karşısında Haski "2020 yılının bir gücünü tayin etmek zorunda olsaydı, şüphesiz Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'si olurdu. Türkiye Cumhurbaşkanı müttefiklerini kışkırtmaktan korkmuyor." ifadelerini kullandı.

"OSMANLI BÜYÜKLÜĞÜNE DÖNME HAYALİ"

Yazıda milli ve İslami hamlelerle dış politikada dışa dönük bir çizgi çizen Erdoğan'ın son yıllarda bölgedeki istikrarsızlıklardan da faydalanarak 100 yıl önce yok olan Osmanlı'nın büyüklüğüne geri dönme hayali ile Türk nüfuzunu canlandırdığı vurgulandı.

TÜRKİYE'Yİ NE DURDURABİLİR?

Türkiye'nin dünyadaki güç dengesinin iyi okuduğu ifade edilen yazıda "Türkiye'yi ne durdurabilir? Recep Tayyip Erdoğan güç dengesine oynuyor. Türkiye, Azerbaycan'la oluşturduğu müttefik ilişkileriyle Rusya'yı Kafkaslarda hizaya getirdi." şeklinde ifade edildi.

"TÜRKİYE AB İLE KEDİ FARE OYNUYOR"

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerinin kedi-fare oyununa benzetilen yazıda AB'yi kendi içindeki faklı görüşleri ve dış göç korkusu ile Erdoğan'a karşı net bir tavır alamama acizliğine düşürdüğü kaydedildi. 

2021'İN BİLİNMEYENİ BIDEN!

Haski, Trump yönetiminin Erdoğan'a karşı rüzgar gülü gibi bir politika izlediğini ancak 2021'de ise Joe Biden yönetiminin kendi çıkarları için bağımsız hareket eden Türk müttefikine karşı alacağı pozisyonun yılın bilinmezi olduğunu yazdı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 60
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Emperyalizmin SADDAMI ve KADDAFİ'yi kendi halkına katlettirmesini ve o ülkelerin mahvolmuş hali gözümüzün önünde olsun Lütfen... Medya psikolojik harekat ve 5nci kol faaliyetlerine çok dikkat etmeliyiz..ve Cumhurbaşkanı etrafında safları sık tutalım. Çünkü yola çıkarken en yakınındaki çok kişi şimdi emperyalistlere hizmet eder durumda ne yazıkki.Cumhurbaşkanını çok iyi koruyun zira bu emperyalistler "vekalet savaşları ve 15 temmuzla elde edemediklerini" cumhurbaşkanına suikastle elde edecekleri bir döneme girebilecek kadar gözleri dönmüş durumda...
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Emperyalizmin SADDAMI ve KADDAFİ'yi kendi halkına katlettirmesini ve o ülkelerin mahvolmuş hali gözümüzün önünde olsun Lütfen... Medya psikolojik harekat konularına çok dikkat etmeliyiz. Artık bu gözüdönmüş “tek dişi kalmış canavar” olan emperyalizm süikast dahil her yolu deneyebilir..
    Cevapla
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah ömrünü uzun etsin Reis in
    Cevapla
  • Tilki 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis boz kutup tilkisine benziyor koltugu kaptirmamak için yetmisbin salto yapiyor kiliçdarogluda kizil tilkiye benziyor kovaliyor ama bitirli bogazina yapisamiyor boz tilki herseferinde yeni saltolarnan kendini kurtariyor yeni yoksada demoda olmus saltolar deniyor çok usta bir boz tilki.
    Cevapla
  • Suleyman 3 yıl önce Şikayet Et
    REİS ASLAN , tilki senin sülalen !
    Cevapla
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Kaş yapar iken göz çıkarma....
    Cevapla
  • Nedim 3 yıl önce Şikayet Et
    iyi mi dedin kötü mü dedin anlaşılmıyor amma velakin 2023te ikisinin de işi zor
    Cevapla
  • Guaidoglu 3 yıl önce Şikayet Et
    Taktik. Karsi tarafi sisir kendini birsey sansin sonra tepesine in. Israil ogullari cok iyi biliyorlar. Allah korusun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çocuklarına karşı mezarlı önlem aldılar... Aydın'da 'Beni bahçeme gömün' akımı
Yerli uçak gemisinde ilk adım: Türkiye'nin savunma gücünü artıracak...