Ataklı ve Cumhuriyet Gazetesi'nden eş güdümlü 'darbe' iması! Tepkiler çok büyük

Son dakika: Sözde gazeteci Can Ataklı'nın darbe sözlerinin akabinde Cumhuriyet gazetesi de darbe imasında bulundu. ilker Başbuğ'un 'Menderes erken seçim tarihi verseydi darbe önlenebilirdi' sözlerini paylaşarak muhalefetin erken seçim isteğini hatırlattı ve darbe göndermesi yaptı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve siyasiler tepki gösterdi.

GİRİŞ 04.01.2021 19:22 GÜNCELLEME 04.01.2021 20:27
Bu Habere 552 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet gazetesi ve Can Ataklı'nın darbe imaları büyük tepki çekerken İletişim Başkanı Fahrettin Altun, skandal ifadelerle ilgili çok sert açıklamalarda bulundu.

 

ÖNCE CAN ATAKLI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etmekten hakkında dava açılan Can Ataklı yine skandal sözlere imza attı.

Başkan Erdoğan’ın görevi bırakması için büyük afetlerin yaşanması gerektiğini savunan Ataklı, “Tayyip Erdoğan’ın gitmesi için çok büyük bir halk öfkesinin olması lazım” dedi.

Ataklı şöyle devam etti:

“Büyük bir doğal afet, büyük bir deprem, başka bir doğal felaket… Çok büyük sel, çok büyük yangınlar… Hani Avustralya’yı yakan yangın vardı ya o kadar büyük yangınlar, deprem, çok büyük can kaybına yol açacak sel felaketi gibi… Ama en korkutucu olan Türkiye’nin bir askeri başarısızlık elde etmesi.”

Ataklı "Darbe ihtimalini en az görenlerdenim. Darbe, hem de bugünün koşullarında darbe yapabilecek kabiliyet yok" diye konuştu.

ARDINDAN CUMHURİYET GAZETESİ'NDEN DARBE İMASI

CHP'nin sözcülüğünü yapan Can Ataklı'nın darbe imasının ardından eşgüdümlü olarak Cumhuriyet Gazetesi de skandal ifadelerle darbe imasında bulundu. Söz konusu gazete, İlker Başbuğ'un fotoğrafıyla birlikte "Menderes erken seçim tarihini açıklasaydı 27 Mayıs önlenebilirdi" sözlerini paylaşarak muhalefet partilerinin erken seçim sözlerini hatırlatıp 'Erken seçim olmazsa yeni bir 27 Mayıs yaşanabilir' demeye getirdi.

MUSTAFA ŞENTOP'TAN DARBE SÖYLEMLERİNE TEPKİ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kırklareli'nde Millet Bahçesi yapılacak alandaki gar binasının önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, sınıf arkadaşının ani kalp krizi nedeniyle vefat ettiğini, onun cenazesi nedeniyle Lüleburgaz'a geldiğini söyledi.

Bir gazetecinin İlker Başbuğ'un açıklamalarına ilişkin sorusuna Şentop, şu yanıtı verdi:

"Ben tamamını okudum. Artık Türkiye'de darbelerle ilgili değerlendirmeler yapılırken 'şunlar şunlar da olmasaydı darbe olmazdı' gibi, 'hırsızın suçu var ama ev sahibinin de var' anlamına gelecek yaklaşımlardan kaçınmak lazım. Herkes, hangi kesimden hangi siyasi görüşten olursa olsun, başta emekli askerler, emekli generaller olmak üzere herkesin kayıtsız, şartsız, mazeretsiz olarak doğrudan ve sadece darbecileri suçlayan bir yaklaşım içerisinde olmaları lazım. Bir kere prensip olarak bunu benimsememiz gerekiyor. Yani 'Şu olsaydı, Menderes de şunu yapsaydı belki darbe olmazdı' falan gibi yaklaşımlar biraz darbeciler için açık kapılar aralamaya yönelik sonuçlar ortaya çıkartıyor."

Şentop, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bir de işin doğruluk tarafı var, bu doğru değil bu beyanda. Ben o dönemi çok detaylı olarak okumuş birisi olarak söylüyorum. 27 Mayıs 1960'ta darbe yapanlar, 1954 seçimlerinden sonra Menderes'in ve Demokrat Parti'nin kazanması üzerine teşkilatlanmaya başlayan, Silahlı Kuvvetler içerisindeki bir çetedir. Diğer her şey bahanedir. 1954'ten itibaren darbe yapmak için kararlı olarak bir araya gelmiş bir çetedir. Seçim kararı olsa da olmasa da tahkikat komisyonu olsa da olmasa da bu darbe yapılacak, çünkü Türkiye'de seçimle bir daha iktidar olamayacağını anlayan bir kesim var. Siyasi, bürokratik, oligarşik yapı. Bunlar seçim dışında bir yöntemle iktidara gelmek istiyorlar. Meselenin özü budur."

"Darbeyi şu engellerdi bu engellerdi" gibi yaklaşımların darbecilere karşı olan tavrı, ilkesel duruşu gevşeten tavırlar olduğuna işaret eden Şentop, "Ben başta Sayın Başbuğ olmak üzere herkesten darbe konusunda, bu tür değerlendirmeleri kesin olarak ve net bir şekilde darbecileri her zaman ve sadece darbecileri suçlayan bir yaklaşım içerisinde olmaları gerektiğini düşünüyorum. Türkiye'nin bir daha, vatandaşlarımızın, milletimizin, böyle bir yaklaşıma veya harekete izin vermeyeceğini 15 Temmuz'da çok net bir şekilde, hayatı pahasına milletimiz göstermiştir."

"EŞGÜDÜMLÜ SÖYLEMLER HİÇ SÜRPRİZ DEĞİL"

Skandal sözlere tepki gösteren İletişim Başkanı Altun da 'Darbe özlemi içerisinde olanların bu eşgüdümlü söylemleri hiç sürpriz değil.' ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un paylaşımları şöyle: 

Muhalefetin sözcülüğünü yapanlar haftaya darbe söylemleri ile başlamışlar. Biri “Darbe yapabilecek kabiliyetimiz maalesef yok” derken, bir diğeri “Menderes erken seçim yapsaydı 27 Mayıs olmazdı” diyor. Darbe özlemi içerisinde olanların bu eşgüdümlü söylemleri hiç sürpriz değil.

Milletin demokratik, sivil hak ve kazanımlarını bir türlü hazmedemeyen, seçilmiş hükümeti kendilerinden olmadıkça meşru görmeyen darbeci zihniyet, 27 Mayıs’tan bu yana hep aynı. Bu millet, seçtiği lideriyle birlikte 15 Temmuz destanını yazan millettir. Kimse aklından çıkarmamalı.

Seçimleri sadece kendileri kazanacaksa meşru gören, Menderes’ten Erdoğan’a milletin adamlarını hiçbir zaman hazmedemeyen bu zihniyete karşı milletimiz elbette uyanıktır. Darbeyi savunanların, meşru görenlerin, darbeyle tehdit edenlerin demokrasi söylemi ise sadece trajikomiktir.

DARBE MEKANİĞİ MİLLET İRADESİNE YENİK DÜŞTÜ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı/ Mahir Ünal ise, "Birisi Menderes erken seçimi açıklasaydı darbe olmazdı diyor,diğeri bugün darbe imkanı yok Erdoğan’ın gitmesi için büyük bir felaket lazım diyor.Yıllarca bu ülkede tepe tepe kullandıkları darbe mekaniği millet iradesine yenik düştü.Ellerinde sadece provakatif söylem imkanı kaldı." değerlendirmesinde bulundu

Kırklareli merkeze de uğrayıp özellikle Millet Bahçesi ile ilgili çalışmayı görmek istediğini belirten Şentop, "Valiliği ziyaret edip, hem de milletvekilimiz Selahattin Minsolmaz'ın kayınpederi vefat etti. Bir ay kadar önce de kayınvalidesi vefat etmişti. Ona da bir taziyede bulunalım diye geldik." diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu da skandal sözler sonrası "Sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Parti tam demokrasi ilkesine bağlı olarak tüm vesayet ve darbeleri tarihin çöp sepetine atmıştır. Halk iradesiyle  sandıkla gelen ancak sandıkla gider. Bunun dışında kim neye tevessül ederse aziz milletimiz ve onun meşru temsilcileri gereken cevabı verir." dedi.

YORUMLAR 552
  • Kaya 3 yıl önce Şikayet Et
    Can ataklı sen kimlik bunalımı yaşayan birisin türk milletine yabancısın emperyalist kalemsorlerisiniz.
    Cevapla
  • esven 3 yıl önce Şikayet Et
    Can Ataklı, seni kim yönlendiriyor.Bidon kafamı yoksa.Şimdiye kadar seni kullananlar sana hiçbir şey kazandırmadılar,değilmi.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Savcılarımızı göreve davet ediyoruz, can ataklı denen kukla alenen her yeri yakın yıkın diyor daha ne yapmalı ki bunlar için lütfen gereken yapılsın artık bıktık bunlardan
    Cevapla
  • Velid 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP'ye kimse bir şey diyemez. Göstere, göstere geliyorlar. Bunun için HDP dahil kullanıma uygun her şeyi, her kesi en ahlaksız biçimde kullanıyorlar. Esas görülmesi gereken, üç kuruşluk, intikam, çıkar, kariyer gibi menfaatleri uğruna, CHP'nin kucağına iştahla ve pişkinlikle oturan "kifayetsiz muhteris" muhafazakar kesimdir.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeter artık. Bunlar çok yüz buldu. Gelsin artık darbeye idam yasası.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!