Baltayla aç kurtlara karşı nöbet

Giresun’un Keşap ilçesinde kış şartları nedeniyle ormanlık alanlarda yiyecek bulamayan kurt sürüleri yerleşim yerlerine inince tedirgin olan mahalleli tüfek, sapan ve baltalarla nöbet tutmaya başladı.

Baltayla aç kurtlara karşı nöbet
Baltayla aç kurtlara karşı nöbet
GİRİŞ 07.01.2021 09:12 GÜNCELLEME 07.01.2021 09:45
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Giresun’un Keşap ilçesinde aç kalan kurt sürülerinin zaman zaman yerleşim bölgelerinde görülmesi, vatandaşları tedirgin ediyor.

 

 

Fındıklı Mahallesi’nde kurtlar 5 koyunu telef etti, 1 kurt ise vatandaşlar tarafından tüfekle vuruldu.

Geceleri sokaklarda gezinirken güvenlik kamerasına yansıyan kurt sürüleri nedeniyle vatandaşlar tüfek, sopa ve baltalarla nöbete tutmaya başladı.

 

 

‘GECELERİ UYUYAMAZ OLDUK’
Geceleri tüfek, odun ve baltalarla dışarı çıktıklarını söyleyen Şükrü Türk, "Oğlum sağlıkçı, hastanede çalışıyor. Onu işe bırakmaya gidiyorduk. O esnada yolda yürürken kurtla karşılaştık. Bağırdık, çağırdık. Yere yöneldim elime taş alıp fırlatmak için. Sonra kurt kaçtı. Sabah öğrendik ki biri kurdu vurmuş. Kurtla karşılaşınca çok korktuk. Kapılara çıkamaz olduk. Geceleri tabanca tüfek, odun, balta ile beraber çoluğu çocuğu işe getiriyoruz. Elimizden başka bir şey gelmiyor. Evimizin yanına kadar gelen kurt yüzünden geceleri uyuyamaz olduk. Ben olmazsam çocuğuma da dalabilirdi kurt. Yardım istiyoruz. Can güvenliğimiz yok” diye konuştu.

‘KURTLAR İÇİN TİM OLUŞTURULSUN'
Can güvenliklerinin olmadığını belirten İhsan Gürsu, "Biz komşumuzun güvenlik kamerasına yansıyan kurt görüntüsünü gördük. Hayret ettik. Daha önce de duyuyorduk ama ihtimal vermiyorduk. 3 tane kurt var bildiğimiz. Bir tanesini vurmuşlar. Çocuklarımızın, bizim ve hayvanlarımızın can güvenliği yok. Kardeşimin koyunlarını telef etti. Biz ilk önce köpek sanmıştık. Sonra koyunları beklemeye başladık ve kurt olduğunu gördük. Çok korkuyoruz. Çocukları dışarıya gönderemiyoruz. Çevremizde orman yok sahile yakın bir yerdeyiz. Başıboş kurtlarsa bunlar bir tim oluşturup bunlar buralardan yok edilsin” ifadelerini kullandı.

‘HER YERE KALABALIK GİTMEYE ÇALIŞIYORUZ’
Mehmet Gürsu ise, "1 aydır yol boyu gezen kurt olduğunu söylüyorlardı. Sonra kurtlarla karşılaşmalar oldu. Milletin hayvanlarını yedi kurtlar. Bir yere gidecek olsak kalabalık gitmeye çalışıyoruz ki kurt bizi yemesin. Hayvanları olanlar oldukça tedirgin. Kimse evinden çıkamaz oldu. Geceleri dışarı çıkamıyoruz” dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 11
  • doğru 3 yıl önce Şikayet Et
    belli yerlere et koyun yesin hayvanlar o zaman gelmezler
    Cevapla
  • adem 3 yıl önce Şikayet Et
    can güvenliginiz yokmu ? yok daha neler.... kurt insani ne yapsin... aradigi kedi, köpek, koyun kuzu...
    Cevapla
  • Reis C* 3 yıl önce Şikayet Et
    İNSAN ÖNCE DOĞANIN DENGESİNİ BOZAR Sonrada Şikayet Eder... Dünya yı Doğa yı Sömürdük ama hala doymadık BUNUN CEZASI AĞIR OLABİLİR...
    Cevapla
  • hz yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    yazın tavşanları vurmayın ki kışın kurtlar gelmesin
    Cevapla
  • Elazigli 3 yıl önce Şikayet Et
    Acinacak durum, Beyler onlarinda yasam haki var Allahtan korkun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması