Kararlarını verdiler: 'Telegram’ı değil BiP’i seçeceğiz'

Dijital dayatma ile zorbalık yapan WhatsApp'ın eğitimde iletişimi sağlayan binlerce grubu tek tek siliniyor. Türkiye'nin değeri olan BiP uygulamasına geçiş başladı.

GİRİŞ 12.01.2021 07:09 GÜNCELLEME 12.01.2021 09:30
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Çocuklarımızın eğitim hayatıyla ilgili bilgi almamızın en yaygın yolu veli WhatsApp grupları... Bu gruplar velilerin iletişim hâlinde kalmasını, fikir ve bilgilerini paylaşmasını sağlıyor. Ancak WhatsApp’ın, gizlilik sözleşmesi dayatması tahtını sallarken güvenirliğinin de sorgulanmasına sebep oldu. Türk kullanıcıları WhatsApp bilgilerini paylaşmaya zorlayan ve hesaplarını kapatmakla tehdit eden Facebook, söz konusu AB olunca sessiz kaldı. Bu durum bardağı taşıran son damla oldu. Dijital zorbalığa karşı okul yönetimleri ve velilerin kullandığı binlerce WhatsApp grubu tek tek kapatılmaya başladı. Uzmanların 'BiP’in verisi Türkiye’de tutuluyor, Telegram'dan önce alternatifiniz BiP olsun' ikazları sonrası 'Öğretmenler odası',  ‘Papatyalar sınıfı', '1-A öğrencileri' gibi hesaplar tek tek silindi. BiP'e akın başladı.

 

 

VELİLER SİLİYOR

Telefon rehberinde sekiz tane WhatsApp grubu olduğunu söyleyen ortaokul öğretmeni Ferit Ayrık, “Ortak karar aldık. WhatsApp’ı siliyoruz. 400 kişinin yer aldığı gruplardaki kişilere mesaj attık. BiP’i indirdiler. Velilerimize Telegram’ı değil öncelikle BiP’i tavsiye ediyoruz. Bu fırsatı kaçırmamalıyız” dedi. Sınıf annesi Rukiye Bağlan, “Gruplar bize çok yardımcı oluyordu. Fakat dayatmalara boyun eğmeyiz. Yerli olanı seçtik ve BİP'i indirme kararı aldık” diye konuştu.

BiP, ŞİFRELİ KORUNUYOR

Dünyanın 192 ülkesinde 52 milyon kişi tarafından kullanılan BiP’teki tüm veriler yüksek güvenlikli şifreleme ile korunuyor. Aynı zamanda çeviri özelliğiyle de anlık mesajlaşma sırasında 106 farklı dilde sohbet etmeye imkân tanıyor. Kaybolan mesaj kabiliyeti sayesinde gönderilen mesajlar seçilen süre boyunca takipçinin sohbet ekranında görünüyor ve belirlenen süre dolunca otomatik olarak siliniyor. BiP uygulaması ile banka hesap bilgilerine gerek duymadan, sadece telefon numarası ile para transferi yapılabiliyor.

 

 

YORUMLAR 28
  • Hakkı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence bip gayret güzel hem yerli avantaş kullanması da iyi
    Cevapla
  • N***** D***** 3 yıl önce Şikayet Et
    Bencede bip yerli malı yani
    Cevapla
  • Hazar 3 yıl önce Şikayet Et
    Bip yukledim ve sonra sildim şimdi bi türlü yuklenmiyo şifre gelmiyo sürekli wifi kontrolü diyor yardımcı olursanız sevinirim yerli malı kullanalım
    Cevapla
  • Erdal 3 yıl önce Şikayet Et
    Mobil veriyi aç wifi kanat o zaman gelir
    Cevapla
  • İbrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    Bip uygulaması da, durum koyarsa süper olur tek eksiği bu bunu nereye bildirmek lazım
    Cevapla
  • Bahar 3 yıl önce Şikayet Et
    TURKCELL yaz şikayet bölümüne
    Cevapla
  • Sema akyüz 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle,durum koyarsa süper olur
    Cevapla
  • Toprak. 3 yıl önce Şikayet Et
    Telegramdaki sorun ise arama çubuğunda numara yazmaya başladığın an bilmediğin herkes çıkıyor karşıma dolayisi ile herkes sana yazabilir .buda büyük bir problem
    Cevapla
  • Ddd 3 yıl önce Şikayet Et
    Kişilerim yapın ayarlardan öyle bir sorun çıkmıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler