TGB'den açıklama: Sosyal medya tekellerinin zorbalığına dur diyoruz!

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Whatsapp’ın Türkiye kararı sonrası 10 bini aşkın üyesiyle BİP’e geçme kararı aldı.

TGB'den açıklama: Sosyal medya tekellerinin zorbalığına dur diyoruz!
TGB'den açıklama: Sosyal medya tekellerinin zorbalığına dur diyoruz!
GİRİŞ 13.01.2021 17:22 GÜNCELLEME 13.01.2021 17:22
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

TGB’liler emperyalizmin güdümündeki sosyal medya platformlarının artarak devam eden dijital zorbalığına karşı milli yazılımları kullanma kampanyası başlattı.

65 il örgütü, 200’ü aşkın üniversite teşkilatı ve üniversite topluluklarıyla Whatsapp’ı kullanmama kararı alarak milli bir yazılım BİP uygulamasını kullanacağını açıkladı.

Son günlerde Whatsapp adlı mesajlaşma uygulamasının uygulamayı kullanan şahısların kişisel verilerini kullanmaya yönelik hazırladığı yeni gizlilik sözleşmesi sosyal medyada önemli bir tartışma yaratmıştı. Whatsapp yerine kullanılabilecek uygulamalar konuşulurken en çok tartışılan konu ise “kişisel veri güvenliği” olmuştu.

Emperyalist devletlerin güdümündeki şirketlerin dijital zorbalığına dikkat çekerek milli sosyal medyadan yana tavır belirttiklerini belirten TGB Genel Başkan Yardımcısı Barış Demiralay, “Sosyal medya tekellerinin, sınırsız kâr arzuları doğrultusunda kullanıcıların kişilik haklarını ve mahremiyetlerini hiçe saydıkları reddedilemez bir gerçek haline gelmiştir. Son olarak Whatsapp adlı haberleşme uygulaması, kullanıcılara dayattığı sözde ‘gizlilik sözleşmesiyle’, verilerimizi Facebook’la paylaşacağını, bu sözleşmenin onaylamayanların uygulamayı kullanamayacağını ilan etmiştir. Bu dayatma, bardağı taşıran son damla olmuştur” ifadelerini kullandı.

Dijital Zorbalığın Hedefi Türkiye’dir

Whatsapp, Twitter gibi sosyal medya tekellerinin uyguladığı dijital zorbalık ve kanunsuzlukların ilk defa yaşanmadığını ifade eden Demiralay “Twitter başta olmak üzere bu sosyal medya tekellerinin tehditleri ve kanunsuzlukları sürmektedir. Bu şirketlerin zorbalıkları ilk değildir. Kısa bir süre önce Youtube, TGB’nin kanalındaki Ermeni Soykırım Yalanlarını çürüten bir belgeseli kaldırmıştır. Kanalımız ihtar almıştır. Youtube’un bu ihtarının hiçbir hukuki zemini bulunmamakla beraber itirazlarımız reddedilmiştir. Geçtiğimiz yıl Barış Pınarı Harekatı’nı destekleyen onlarca hesabımız askıya alınmıştır. FETÖ, PKK ve DAEŞ terör örgütünün destekçilerinin cirit attığı Twitter, Türkiye’deki gerçek ve milli hesaplarla hesaplaşmaya gitmiştir. Çünkü hedef Türkiye’dir! Twitter’ın iplerini elinde bulunduran, ABD’nin emperyalist sistemidir” dedi.

WhatsApp’ın kanun tanımazlığı ülkemizde de ciddi bir bilinçlenme sağladığına vurgu yapan Demiralay, bu bilinçlenmenin yeterli olmadığını ve bu mecraların kontrolünün, gerekirse erişime kapatılması, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir görevi ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının en haklı talebi olduğunu, Türk milletinin haklarını gasp eden bu platformlara karşı verilen her tepkinin haklı ve yerinde olduğunu ifade etti.

YORUMLAR 3
  • metinn 3 yıl önce Şikayet Et
    Madem 2 ci sınıf muamelesi görüyoruz neden gelirinin 100de 6 sı ceza ve daimi engel bırakılmıyor veri si azami şekilde düşürülmüyor devlet eliyle yapılsa kuzu kuzu yola gelir ve tüm dünyaya örnek oluruz şirket haddini bilecek
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    bip milli tamam Lakin acele kendini yenilemeli görüntü berbat bulanık gösteriyor ayrıca ottan çöpten siteler var çoluk çocuk için zararlı olabilecek siteler yeni bir görünüm şart ...
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Aferin gençlere. Milli ve yerli olduktan sonra,inancı kendisinin,ona da hepimiz saygılı olmalıyız. Yüce Mevlam akıl,irade vermiş,tercihi kula bırakmış,zorlama yok. Ama,inşallah hidayetine de erdirir. Benliklerini,ruhlarını dışarıya satmadıktan sonra,no problem.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Okan Buruk, Hakim Ziyech'i duyurdu!
PYD elebaşı Salih Müslim'in eşinden teröristbaşı Abdullah Öcalan hakkında skandal ifadeler