İstanbulkart HES kodu eşleştirmesi için son gün! HES kodu tanımlaması nasıl yapılır?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İstanbulkart’lar 16 Ocak 2021 tarihinden itibaren HES kodu olmadan kullanılamayacak. Uygulama ile, pozitif çıkan veya hastalık riski taşıyan hastaların kaçak yollardan toplu taşıma araçlarını kullanmalarının önüne geçilecek. Peki İstanbulkart'a HES kodu yüklemesi nasıl yapılır?

İstanbulkart HES kodu eşleştirmesi için son gün! HES kodu tanımlaması nasıl yapılır?
İstanbulkart HES kodu eşleştirmesi için son gün! HES kodu tanımlaması nasıl yapılır?
GİRİŞ 16.01.2021 12:01 GÜNCELLEME 16.01.2021 12:02

İstanbulkart ile Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması arasında entegrasyonunun sağlanması noktasında, İBB iştiraki BELBİM ile Sağlık Bakanlığı teknik ekipleri gerekli teknik entegrasyon çalışmalarına başlamıştı. Sağlık Bakanlığı’nca İBB’ye iletilecek olan tanısı konmuş Covid-19 taşıyıcılarının veya bu kişilerle temasta olanların kişiselleştirilmiş İstanbulkart’ları askıya alınacak. Anonim İstanbulkart’ları kişiselleştirilecek. Bugünden itibaren HES kodu eşleştirilmesi yapılmayan kartlar kullanılamayacak. Peki İstanbulkart’a HES kodu eşleştirmesi nasıl yapılır?

 

HES KODU NASIL ALINIR?

İstanbulkart HES Kodu eşleştirmesi için için öncelikle kişinin HES Kodu'na sahip olması gerekecek. HES kodu almak için Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden 'HES Kodu İşlemleri' bölümüne girilir 'HES Kodu Oluştur' butonuna tıklanır. KOD kullanım süresi seçilir ve KOD oluşturulur.

 

SMS ile HES Kodu Alma

HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.

İSTANBULKART HES KODU TANIMLAMA İŞLEMİ 

Hayat Eve Sığar uygulaması ya da SMS üzerinden aldığınız HES Kodunu, kişisel bilgiler ve telefon numarası https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul sitesindeki gerekli alanlara doldurarak tanımlanabilecek. Eğer İstanbulkart Mobil kullanıcısı iseniz uygulamaya ilk girişte gerekli yönlendirmelerle birkaç adımda tanımlamanı yapabilirsiniz. Ya da aşağıdaki linke tıklayarak İstanbulkart'a HES kodu tanımlama işlemini yapabilirsiniz.

İSTANBULKART HES KODU TANIMLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

 
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...