Başkan Alinur Aktaş çiftçiler ile bir araya geldi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Hilmiye Mahallesi (Kırsal) Aile Tipi Çiftçilik Projesi çerçevesinde Kaliteli Ahududu yetiştiricisi köylüleri ile bir araya gelerek Kaliteli Ahududu yetiştirciliği projesi hakkında görüştü.

Başkan Alinur Aktaş çiftçiler ile bir araya geldi
Başkan Alinur Aktaş çiftçiler ile bir araya geldi
GİRİŞ 16.01.2021 22:20 GÜNCELLEME 16.01.2021 22:20

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Bursa Büyükşehir Tarım A.Ş yönetim kurulu üyesi ve Meclis üyesi Selahattin Külcü ile birlikte Hilmiye Mahallesi’ne (Kırsal) yaptığı ziyarette Aile Tipi Çiftçilik projesi çerçevesinde Kaliteli Ahududu yetiştircisi köylülerle görüşerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Aile Tipi Çiftçilik Projesi çerçevesinde Türkiye’de ilk defa ekilen Polka cinsi Ahududu yetiştirciliğinden gayet memnun olduklarını ifade eden Hilmiye mahallesi (Kırsal) muhtarı Alaattin Tetik,” Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın kırsalda kalkınmayı sağlamak ve nitelikli ürünleri çiftçiyle buluşturmak amacıyla Tarım A.Ş marifetiyle yürüttüğü “Kaliteli Ahududu Yetiştirciliği Projesi” ve Aile Tipi Çiftçilği Projesi Hilmiye Mahallemizde gayet başarılı ve verimli oldu. Yerli Ahududuna göre Raf (Fermente) ömrü uzun ve irili aynı zamanda Dünya piyasasında tercih edilen Bosna Hersek’ten getirilen ve 25 çiftçimizin yaklaşık 80 dönüme yakın bahçeye diktiği 70 bin Polka cinsi Ahududu fidanlarımızdan 2021 yılında yaklaşık olarak 50 ton ürün bekliyoruz. Beklediğimiz üründen elde edeceğimiz 750 bin tl lik kazanç ile aile tipi çiftçilik projesine dahil olan çiftçimizin cebine girecek olması bu projenin ne kadar çok başarılı olduğunu gösteriyor” dedi.

Hilmiye Mahallesi (Kırsal) muhtarı Alaattin Tetik,”Bu projeye önemli katkılarından dolayı Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a, Bursa Büyükşehir Tarım A.Ş’ye ve Oylat Çiftlik Kadın Kooperatif Başkanı Nurcan Yılmaz’a Hilmiye Mahallesi Çiftçileri adına teşekkür ediyorum” diyerek günün anısına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a plaket verdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!