TOGG fabrikasına 1500 personel alımı! Kadrolar ve başvuru şartları neler?

Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu (TOGG) üretiminde ve Gemlik tesisinde istihdam edilmek üzere 1500 personel alımı yapılıyor. Ulaşım probleminin önüne geçilmek için 1500 kişilik yatakhane de yapılıyor. Peki TOGG hangi unvanlarda personel alımı yapıyor? TOGG başvuru şartları neler?

TOGG fabrikasına 1500 personel alımı! Kadrolar ve başvuru şartları neler?
TOGG fabrikasına 1500 personel alımı! Kadrolar ve başvuru şartları neler?
GİRİŞ 20.01.2021 09:44 GÜNCELLEME 20.01.2021 09:44

Yerli ve milli aracımızın üretiminde istihdam edilmek üzere TOGG bünyesine farklı kadrolar için 1500 kişilik personel alımı başladı. Bursa’nın Gemlik ilçesinde temelleri atılan TOGG fabrikası için personel alımları başladı. Dünya’nın eko sistemini bozmayan ve Dünyaya zarar vermeyen araçlar üretmeyi planlayan TOGG firması Prototip aracının SUV modellerini tanıtmıştı. Çalışmalarına hız kesmeden devam Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu, 2022 yılında seri üretime geçmeyi planlıyor. İşte detaylar...

 

ALIMLAR HANGİ KADROLARA YAPILACAK?

  • Otomotiv Mekanikçisi

     
  • Otomotiv Gövde ve Boya Onarımcısı

  • Otomotiv Ön Düzen ve Balansçı

  • Otomotiv Elektro mekanikçisi

  • Otomotiv Sac Şekillendiricisi

  • Otomotiv Tasarımcısı

  • Otomotiv mühendisliği

  • Makine / Elektrik-Elektronik / Yazılım mühendisliği

  • Otomobil satış danışmanlığı

TOGG 1500 PERSONEL ALIMI!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), Gemlik Tesisi'ndeki üst yapı inşaatı için bu ay 220, toplamda ise 1.500 personelin istihdam edileceği bildirildi.

TOGG'un Twitter hesabından yapılan videolu paylaşımda, Gemlik Tesisi'ndeki çalışmalara ilişkin bilgiler verildi.

Paylaşımda, "2021 yılına planlarımız doğrultusunda üst yapı çalışmalarına başlayarak girdik. Gemlik Tesisimizde üst yapı inşaatı için ocak ayında 220, toplamda 1.500 personel istihdam edilecek. Bizi izlemeye devam edin." ifadelerine yer verildi.

- "Boya enerji ve gövde binalarının alt yapı çalışmaları tamamlandı"

Paylaşılan video içerisinde ise şunlar kaydedildi:

"Gemlik Tesisimizin zemin güçlendirme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Ana yüklenici firma, 'Yapı Merkezi' ile anlaşma imzalandı. Üst yapı için mobilizasyon alan çalışmaları başlatıldı. Üst yapı için ocak ayında 200 toplamda 1.500 personel istihdam edilecek. Toplamda 1.500 kişilik yatakhane, 350 kişilik yemekhane…. Alt yapı çalışmalarına son durum; yapılan kazı 550 bin metreküp, yapısal dolgu 225 bin metreküp, zemin güçlendirme kolonu 30 bin 900 adet. Boya enerji ve gövde binalarının alt yapı çalışmaları tamamlandı. Bizi izlemeye devam edin."

TOGG BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

ÇALIŞAN SAYISI İKİYE KATLANDI

Pandemi döneminde toplam çalışan sayısı ikiye katlandı. 113 olan çalışan sayısı 280'e ulaştı. 86 kişi olan mühendis sayısı 220'ye çıktı. 17 kişiye ulaşan tersine beyin göçü ile küresel yetkinlik ve tecrübe ülkeye geri kazandırıldı.

FİYATTA SUV ARAÇLARLA KAPIŞACAK

TOGG tanıtım toplantısının yıldönümünde konuşan CEO Gürcan Karakaş, 2022 üretimine başlanacak elektrikli SUV aracın fiyatı konusunda şunları söyledi: "Pazara çıktığımızda karşımızda elektrikli araçtan çok C segmentindeki içten yanmalı SUV araçlar olacak. Dolayısıyla bizim fiyat açısından da onlarla rekabet edebiliyor olmamız lazım."

FABRİKA İNŞAATI BAŞLADI

Bursa Gemlik'te 1.2 milyon metrekarelik alan üzerinde inşa edilecek fabrikanın temeli, planlara uygun olarak 18 Temmuz 2020'de atıldı. Zemin güçlendirme için 24 bin adet kolon çakıldı. Kolonlar uç uca eklendiğinde İstanbul'dan Ankara'ya kadar ulaşabiliyor. Enerji, boya, gövde binalarının zemin güçlendirilmesi tamamlandı. Boyahane için makine teçhizat alımına başlandı.

LANSMANDAN ÖNCE ÖN SİPARİŞLE SATILACAK

Ön sipariş için ise henüz erken olduğunun altını çizen Karakaş, "Ön siparişe çıkmanın doğru zamanı seri imalattan araçlar çıktıktan sonra pazara lansmanından belli bir süre önce olur. Ön sipariş belki dört ay önce olur, altı ay önce olur, sekiz ay önce olur ama iki sene önce olmaz" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi