Çıldır Gölü ikiye ayrıldı

Ardahan-Kars sınırındaki Çıldır Gölü'nün yüzeyini kaplayan buz tabakası, son günlerde hava sıcaklığının yeteri kadar soğuk olmaması nedeniyle kısmen eriyip parçalandı.

GİRİŞ 18.01.2021 19:06 GÜNCELLEME 18.01.2021 19:08
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yüzeyindeki buzlar kırılarak Eskimo usulü balık avcılığı ile atlı kızak gezintileri yapılan Çıldır Gölü'nün yüzeyindeki buzlar yaklaşık bir hafta önce hava sıcaklığının yeteri kadar soğuk olmaması sebebiyle erimeye başladı.

Çıldır gölü ikiye ayrıldı

Önceki yıllarda bu dönemde yüzeyi tamamen donduğu için buzla kaplı olan gölün Ardahan'ın Çıldır ilçesine bağlı Gölbelen ve Gölebakan köyleri mevkilerindeki buzlar şu sıralar büyük oranda eriyip parçalandı.

Buzların eriyip kırılmasıyla göl yüzeyinde açılan alanda oluşan dalgaların da etkisiyle kıyıya vuran dev buz kütleleri dikkati çekti.

Çıldır gölü ikiye ayrıldı

Gölün Kars sınırındaki Akçakale köyü mevkisindeki yüzeyinin ise halen buzla kaplı olduğu gözlendi.

VATANDAŞLARIN BUZUN ÜZERİNE ÇIKMASI TEHLİKELİ

Yetkililer, gölün yüzeyinde mevcut olan buzun da yeterli kalınlıkta olmadığını bildirdi. Bu yüzden vatandaşların buzun üzerine çıkmasının tehlikeli olacağına işaret edildi. 

Çıldır gölü ikiye ayrıldı

- KUTUPLARI ANDIRAN GÖRÜNTÜ

Gölbelen köyü sakinlerinden Habip Altundaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çıldır Gölü'nde ilk kez böyle bir manzara ile karşılaştığını söyledi.

Gölde ocak ayının ortasında buzun erimesine şaşırdıklarını anlatan Altundaş, "Bu manzara bizi hakikaten şaşırttı. Şu an kutupları andıran bir manzara var. Dev buz kütleleri kıyıya vurdu. 57 yaşındayım hayatımda ilk kez böyle bir manzara ile karşılaştım." dedi.

Çıldır gölü ikiye ayrıldı

Altundaş, havaların aşırı soğuk olmadığını vurgulayarak, böyle devam etmesi halinde göl yüzeyinin bu sezon bir daha donmayabileceğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • oguz 3 yıl önce Şikayet Et
    la dayı düşecen la suya düşecen la
    Cevapla
  • UĞUR 3 yıl önce Şikayet Et
    bu küresel ısınma bir bitlisi etkilemedi. 3 gündür kar fırtınasından dışarı çıkamıyoruz.
    Cevapla
  • Beşer 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsanların kendi elleriyle yapıp ettikleri yüzünden karada ve denizde düzen bozuldu; böylece Allah -dönüş yapsınlar diye- işlediklerinin bir kısmını onlara tattırıyor. (Rum-41)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında