ATA AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? Atatürk Üniversitesi güz dönemi final sonuçları...

ATA AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Atatürk Üniversitesi güz dönemi final sınavları çevrimiçi olarak 4-15 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirildi. ATA AÖF final sonuçları dönem sonu ortalamasının yüzde 70’ni etkileyecek. Heyecanlı bir şekilde yapılacak açıklamayı bekleyen adaylar sınavdan aldıkları puanları merak ediyor. Peki ATA AÖF sınav sonuçlara nereden öğrenilecek? İşte ATA AÖF sınav sonucu sorgulama!

ATA AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? Atatürk Üniversitesi güz dönemi final sonuçları...
ATA AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? Atatürk Üniversitesi güz dönemi final sonuçları...
GİRİŞ 20.01.2021 09:47 GÜNCELLEME 20.01.2021 09:47

ATA AÖF güz dönemi  sınavları koronavirüs tedbirleri nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından yapılan paylaşımda sınav sorularının 18 Ocak Pazartesi gününe kadar öğrencilerin erişimine açıldığı duyuruldu. Sınav sonuçları değerlendirilirken 4 yanlış cevap 1 doğru cevabı eleyecek.  Final sınavı neticesinde elde edilen puanlar başarı puanının yüzde 70’ni oluşturacak. Geriye kalan yüzde 30’luk kısım ise dönem başında yapılan ara sınavlar ile belirlenecek. 2020-2021 eğitim öğretim yılında bir üst sınıfa geçmek ve mezun olmak isteyen adaylar sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi merak ediyor. Peki 2021 ATA AÖF güz dönemi final sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınav sonuç takvimi!

ATA AÖF FİNAL SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Atatürk Üniversitesi ATA AÖF final sınavı sonuçlarıyla ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı. ATA AÖF güz dönemi ara sınavları 11 Aralık’ta sona ermiş sonuçlar ise 22 Aralık’ta öğrencilerin erişimine açıldı. Açıköğretim Fakültesi resmi internet sitesinde bulunan bilgide “ Sınav sonuçları, sınavların tamamlanmasının ardından yaklaşık 1 hafta içerisinde ilan edilir.” ifadeleri yer aldı. Sonuçların 22 Ocak tarihinde açıklanması bekleniyor.

Sınav sonuçlarını sorgulamak isteyen öğrenciler Öğrenci Bilgi Sistemine T.C kimlik numarası- kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yaparak öğrenebilir.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKLAMA YAPTI! 

Atatürk Üniversitesi tarafından final sınavıyla ilgili yapılan açıklamada "Değerli öğrencilerimiz, sınav soruları ve cevapları LMS'ye yüklenmiştir. lms3.ataaof.edu.tr adresinde sol menüde yer alan soru itiraz sayfasından sınav sorularını görebilir ve yine bu sayfadan Pazartesi (18 Ocak 2021) saat 23.59'a kadar soru itirazında bulunabilirsiniz." ifadelerine yer verildi.

ATA AÖF GEÇME NOTU 35 OLARAK BELİRLENDİ!

Yükseköğretim Kurulu, üniversitelerde haksız rekabetin önlenmesi, ölçme ve değerlendirme işlemlerinde birlik sağlanması amacıyla üniversitelere yazı gönderdi.  Açıköğretim programlarındaki kalitenin belli bir sınırın altına düşmemesi için ders geçme notu alt sınırı Atatürk Üniversitesi Senatosu tarafından 30’dan 35’e yükseltildi.

ATA AÖF BAŞARI NOTU NASIL HESAPLANIR?

Ders başarı notu ara sınav puanının %30'u ve yarıyıl sonu/bütünleme/üç ders sınav puanının %70'i alınarak hesaplanır. Yalnızca Blok Uygulama derslerinde ise bu oran yıl içi uygulama puanının (ara sınav yerine geçer) %60'ı ve yarıyıl sonu/bütünleme sınavının %40'ı alınarak hesaplanır. Öğrencinin geçme veya kalma durumunu başarı notu belirler. Tüm sınavlarda 4 yanlış 1 doğru cevabı götürmektedir.

2020-2021 ATA AÖF MEZUN OLMA ŞARTLARI NELERDİR?

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi