27. Dönem POMEM sınavları ne zaman yapılacak? Polis Akademisi mülakatları ne zaman?

POMEM 27. dönem sınav tarihleri Polis Akademisi Başkanlığı tarafından açıklandı. 8-24 Aralık 2020 tarihlerinde başvurularını tamamlayan adaylar 3 aşamada gerçekleştirilecek ön sağlık kontrolü, fiziki yeterlilik sınavı ve sözlü mülakatların yapılacağı tarihi merak ediyor. Peki 27. dönem POMEM sınavları ne zaman yapılacak? İşte Polis Akademisi tarafından yayımlanan sınav duyurusu!

27. Dönem POMEM sınavları ne zaman yapılacak? Polis Akademisi mülakatları ne zaman?
27. Dönem POMEM sınavları ne zaman yapılacak? Polis Akademisi mülakatları ne zaman?
GİRİŞ 20.01.2021 09:29 GÜNCELLEME 20.01.2021 09:29

Polis memuru olmak isteyen binlerce aday Aralık ayı içerisinde POMEM’e müracaat etmişti. Başvurular neticesinde 3 ayrı aşamada sınava katılacak adaylar için Ön sağlık kontrolünün yapılacağı tarih belli oldu. Yapılan kontrolün ardından Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde öğrenci olmaya hak kazanan adaylar fiziki yeterlilik sınavına katılacak. Bu süreçte parkurda ter döken adayların  beden kabiliyeti, fiziki yapısı değerlendirilecek. Yüz puan üzerinden değerlendirilecek yeterlilik sınavından en az altmış puan alan adaylar mülakata katılacak. Soruların yazılı olduğu kartlardan birisini seçen polis adayının konuyla ilgili bilgisi, kendisini ifade etme yeteneği, özgüveni değerlendirilecek. Peki 27. dönem POMEM sınavları ne zaman yapılacak? İşte POMEM sınav tarihleri…

27. DÖNEM POMEM SINAVLARI NE ZAMAN?

27. dönmem POMEM giriş sınavı duyurusu yayınlandı. Polis Akademisi Başkanlığından yapılan açıklamada “ Ön Sağlık Kontrolü aşamasıyla 15 Şubat 2021 tarihinde başlayacaktır. Başvuru merkezleri ve tarihleri ilerleyen günlerde Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi www.pa.edu.tr adresinde açıklanacaktır.” ifadeleri yer aldı. 

Ön Sağlık Kontrolünün tamamlanmasının ardından” Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur” sonucunu alan adayların   fiziki yeterlilik ve mülakat tarihleri belirlenecek.

FİZİKİ YETERLİLİK SINAVI NASIL YAPILACAK?

Fiziki Yeterlilik sınavına katılacak polis memuru adaylarının öğrenmesi gereken en önemli nokta yanlarında spor hareketlerine uygun kıyafet ve ayakkabı getirmeleridir. 

Öncelikle sınavda adaylara gruplar halinde fiziki yeterlilik parkuru tanıtılır. Yapılan ön bilgilendirmenin ardından öğrenciler hazır olduğunda uygulamalı olarak sınava tabi tutulur. Polis adayları sıralı olarak, Sıçrama tahtası, Lastik içerisinden geçme, Ağırlık taşıma, Takla atma, Slalom koşu ve Engel etabını tamamlayarak parkuru bitirmiş olur. 

Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olmak için adayların yüz tam puan üzerinden en az altmış alması gerekmektedir. Fiziki yeterlilik sınavını başarıyla tamamlayan adaylar sözlü mülakata girmeye hak kazanır. 

MÜLAKAT NASIL YAPILACAK?

Sınav komisyonu tarafından mülakata alınan adaylara soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir.  Adayların konu hakkındaki bilgisi, kendisinden istenileni kavrama, özgüven, ifade etme yeteneği ve beden dilini kullanma becerisi değerlendirilir. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alması gerekir.

Adayların sınav sonuçları, sınav ile ilgili işlemler tamamlandıktan sonra Polis Akademisi Başkanlığınca ilan edilir. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla başarılı olan adaylar için 8 ay sürece eğitim başlar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer