FSM Rektörü Muhammed Fatih Andı’nın acı günü

Fatih Sultan Mehmet (FSM) Üniversitesi Rektörü Muhammed Fatih Andı’nın babası Adanalı Hattat Ahmed Fatih Andı rahmet-i rahman'a yürüdü.. 91 yaşındaki Ahmed Fatih Andı, oğlu Tahir Fatih Andı’yla İstanbul’da yaşamaktaydı.

FSM Rektörü Muhammed Fatih Andı’nın acı günü
FSM Rektörü Muhammed Fatih Andı’nın acı günü
GİRİŞ 07.02.2021 08:19 GÜNCELLEME 07.02.2021 08:19
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Fatih Sultan Mehmet (FSM) Üniversitesi Rektörü Muhammed Fatih Andı’nın babası  Adanalı Hattat Ahmed Fatih Andı rahmet-i rahman'a yürüdü.. 91 yaşındaki Ahmed Fatih Andı, oğlu Tahir Fatih Andı’yla İstanbul’da yaşamaktaydı.

Adanalı Hattat Ahmed Fatih Andı, Hattat Hamid Aytaç’ın önemli talebelerinden, hat sanatının duayenlerindendi.

Ahmet Fatih Andı, Bediüzzaman Said-i Nursi ve Mahmut Sami Ramazanoğlu ile birlikte İstanbul’da Muhammed Es’ad Erbili hoca efendinin kelâmiye medresesinde okuyan hoca Muhammed Fatih’in oğludur. Hoca Muhammed Fatih Andı'nın üç erkek evladının üçüncüsü olarak dünyaya gelmişti.  Dolayısıyla 13, 14 yaşlarındayken merhum Sami Ramazanoğlu'nun gördü ve çevresinde büyüdü. Ahmet Fatih Andı,  çocuk yaşta İslami ilimlere ve sanata meraklıydı.1960 yılında dünya çapında tanınan sanatçılarımızdan Hattat Hamid Aytaç’la tanıştı ve hüsn-i hat dersleri almak için her ay Adana'dan otobüsle İstanbul'a gelip bir hafta otelde kalarak meşk etmeye başladı.

‘’Her geldiğimde de bir hafta boyunca İstanbul’da kalırdım. Hocamdan ders alırdım, otele giderdim, saatlerce meşk ederdim.’’ diye anlatırdı.

Bu yüzden talebelerine “Ben sanatımı öğretmem, çalacaksın. Ayık olacaksın, kalemin cilvelerini kaçırmayacaksın!” diyen Hamid Aytaç'tan hat derslerini 10 yılda tamamlayan Ahmet Fatih Andı, icazetini H. 1391-M. 1971 yılında aldı.

Ahmet Fatih Andı,  “Allah ve Resulullah kelamından başka bir şey yazmadım” derdi. Adana’da bir kaç camide hattı vardır. Örneğin Adana-Tarsus yolu üzerindeki Paktaş Camii’nin hattı ona aittir; en bilineni ise Hacı Mahmut Gülek Camii’ndeki hattır. 

Adanalı Hattat Ahmed Fatih Andı, yarın Adana Asri mezarlığında öğle namazına müteakip defnedilecek. 

Ahmed Fatih Andı bugün kılınacak cenaze namazından sonra Adana Asri Mezarlığına defnedilecek.

YORUMLAR 5
  • beni_unutma 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzel insanlar bir bir ayrılıyorlar, bu iyiye işaret değil, Rabbim bizi imandan kurân yolundan ayırmasın, ahirette intikal eden hocamıza rahmet etsin, mekânı cennet olsun.
    Cevapla
  • kayserili 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerine olsun amin.
    Cevapla
  • coşman ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Rahmet Eylesin Şefaat sahibi eylesin aşk ve meşk ile yaşayan ona ulaşır bize de şefaat eylesin Amin
    Cevapla
  • osman ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Rahmetiyle muamele eylesin Mekanı cennet olsun inşallah üç ihlas fatihayı şerife Amin
    Cevapla
  • petrolcü 3 yıl önce Şikayet Et
    innâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn. Rabbim rahmetiyle muamele eylesin mekanı cennet olsun. Peygamber s.a.v Efendimize komşu eylesin inşaallah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir