Tevfik Göksu, CHP'nin 'Takoz siyaseti'ni rakamlarla gösterdi

İBB AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, İBB yönetiminin 'Engelleniyoruz' iddialarını yalanladı.

GİRİŞ 08.02.2021 18:31 GÜNCELLEME 08.02.2021 18:59
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

“Geçmiş dönemde bu meclise gelen her şeyi engellemeye çalışanlar şimdi çıkmış boş yere yaygara yapıyorlar” diyen Göksu, CHP’nin engellemelerini istatistiklerle şöyle aktardı: 

Tevfik Göksu, CHP'nin 'Takoz siyaseti'ni rakamlarla gösterdi

“2016-2017-2018 meclise gelen toplam dosya sayısı; 6504. CHP’nin hayır dediği dosya sayısı; 1871. Hayır oranı yüzde 29. Bu CHP neye hayır dedi biliyor musunuz? İstanbul’a yapmak istediğimiz metrolara, kavşaklara, yollara, sosyal yardımlara, kültür-sanat yatırımlarına, spor salonlarına. Peki buna karşılık bizim onay vermediğimiz dosya oranı nedir? Sizin göreve geldiğinizden 2020 Aralık ayı sonuna kadar gerçekleşen rakamlar şunlar: Meclise gelen dosya sayısı; 2.179. Bizim uygun görmediğimiz dosya sayısı; 60. Hayır oranı yüzde 2.

Biz neye hayır dedik biliyor musunuz? Albatros Ormanı’nı peşkeş çekmenize hayır dedik. İstanbullunun suyuna fahiş zamlar yapmanıza hayır dedik. İBB bünyesinde LGBT birimi kurulmasına hayır dedik.”

HÜKÜMET HİÇ ENGELLEME YAPMADI

Hükümetin de hiçbir engelleme yapmadığını ifade eden Göksu, “2020 senesi için merkezi hükümetten beklediğiniz gelirin gerçekleşme oranı yüzde 114.2. Yani siz 15.7 milyar TL beklerken, hükümetimiz size 17.9 milyar TL göndermiş. Ya hu sizde hiç vicdan ve insaf yok mu? Nasıl bu kadar rahat yalan söylüyorsunuz? Bu hangi psikolojinin ürünüdür bilemiyorum. Sizin bu haliniz, siyasetin değil tıbbın konusudur” şeklinde konuştu.

YORUMLAR 6
  • kimlik bunalımı 3 yıl önce Şikayet Et
    zannedersem karpuz için bir bilmece bulmaca vardı bizim bahçede çıkar komşuda yumurtlar denir chp de öyle kimi iran'ın askeriyim diyor kimi abd'nin ?!
    Cevapla
  • amerikan malı 3 yıl önce Şikayet Et
    chp tam bir takoz yalnız yerli malı değil made in usa !..
    Cevapla
  • Çumralı 3 yıl önce Şikayet Et
    sayın başkanım ne konuşursan konuş bunlara laf anlatamazsın bunlar bildiğini okuyor yalan bunların kanına işlemiş
    Cevapla
  • 79rpş79ş78 3 yıl önce Şikayet Et
    dogruda desen yalanda desen onlara farketmez,chp taraftarı chpnin her söylediğine inanmaya programlı,taraftar diyorum çünkü onlar taraftar.
    Cevapla
  • İzci 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel kapak olmuş .Bu haberin anahaber bültenlerinde verilmesi gerek .Kenarda köşede verilmesi iyi olmamış .Engelleniyoruz diyen CHP, ülkeye yapılan Köprü ,havalimanı ,nükleer santral ,dev şehir hastaneleri vs. Ne varsa istemezük deyip engellemeye çalıştılar. Hastane yolunu bile yapmadı bu acizler .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu