Tevfik Göksu: Kılıçdaroğlu borçlanma yalanı uydurdu

İBB AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ‘İBB, devletin hazinesinden daha düşük maliyetle borçlandı’ sözlerini eleştirdi. Göksu, İBB yönetiminin alicengiz oyunu ile borçlanma maliyetini düşük göstermek için çabaladığını söyleyerek, borçlanma tablosuyla tüm gerçekleri açıkladı.

GİRİŞ 08.02.2021 18:53 GÜNCELLEME 08.02.2021 19:03
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, İBB Meclisi’nin Şubat ayı toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hakikat dışı ilkesiz siyaset yapmakla suçladı. Kılıçdaroğlu’nun, ‘İBB, devletin hazinesinden daha düşük maliyetle borçlandı’ sözlerini eleştiren Göksu, borçlanma tablosunu göstererek şu ifadeleri kullandı:

Tevfik Göksu: Kılıçdaroğlu borçlanma yalanı uydurdu

“Ya hu yalanı nasıl bu kadar aleni söyleyebiliyorsunuz? İşte borçlanma tablosu burada. Bir alicengiz oyunu ile borçlanma maliyetini düşük göstermek için, borçlanmanın yüzde 1’lik kısmını peşin faiz ödemesi olarak yapmışsınız.

Peşin olarak yaptığınız, daha doğrusu tahsil etmediğiniz 5,7 milyon doların finansman maliyetini hesapladığımız zaman maliyetin 6,375 değil, 6,600 olduğu görülmektedir.”

YORUMLAR 83
  • Sizden 3 yıl önce Şikayet Et
    Teyfik Beyin söylediklerine itibar ederdim , uzun zamandır tanırım artık pek güven vermiyor. Eskisi gibi Esenler Belediye başkan olsa sadece.
    Cevapla
  • insan 3 yıl önce Şikayet Et
    istanbulun anasını ağlattı yeni belediye yönetim. gerçekten istanbula çok yazık
    Cevapla
  • Yener 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlardan hersey beklenlr vatan hainler i
    Cevapla
  • adil 3 yıl önce Şikayet Et
    önemli değil biz memnunuz
    Cevapla
  • Hasan doğru 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamla hileli şekilde, düşük yalanı ile yaptıkları borçlanmayı bile icraat yapmış gibi millete övünüyorlar. Peki bu borçlanma ile hangi büyük projeler yaptınız asıl soru bu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...