Gara PKK'ya dar edildi! Öldürülen terörist sayısı açıklandı

Son dakika: Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan Pençe Kartal-2 Harekatı'nın planlandığı şekilde devam ettiğini, harekat kapsamında şu ana kadar ikisi örgütün sözde yönetim kadrosunda yer alan 33 terörist etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

GİRİŞ 12.02.2021 10:57 GÜNCELLEME 13.03.2021 16:01
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı, harekatın ilerleyişi hakkında açıklama yayınladı.

Harekat kapsamında ilk olarak teröristlere ait barınak, sığınak ve mühimmat depoları, sözde karargah yerleri ile mağaralardan oluşan 50'den fazla hedef hava harekatı ile imha edildi.

HAREKATA 40'TAN FAZLA UÇAK KATILDI
40’tan fazla uçağın katıldığı harekatta İHA/SİHA’ların yanı sıra tanker uçakları ve Havadan Erken İhbar ve Kontrol Uçakları da görev aldı.

Büyük oranda yerli ve milli mühimmat kullanılan hava harekatında hedefler tam isabetle vuruldu.

Harekat ile terör örgütünün söz konusu bölgedeki varlığına ağır bir darbe indirildi.

33 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ
Hava harekatının ardından ise bölgeye kara unsurları helikopterle iniş yaptı.

Harekat kapsamında şu ana kadar, ikisi örgütün sözde yönetim kadrosunda yer alan 33 terörist etkisiz hale getirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde teröristlere yönelik 10 Şubat'ta başlatılan Pençe Kartal-2 Harekatı planlandığı şekilde devam ediyor. Teröristlere ait mühimmat depoları, sözde karargah yerleri ile mağaralardan oluşan 50'den fazla hedef hava harekatı ile imha edildi. Harekat kapsamında şu ana kadar, ikisi örgütün sözde yönetim kadrosundan 33 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Büyük oranda yerli ve milli mühimmat kullanılan hava harekatında hedefler tam isabetle vuruldu, örgütün bölgedeki varlığı ağır darbe aldı." ifadelerine yer verildi.

 

YORUMLAR 76
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Sonuç açık. Saçma adamların, piyon adamların, yani adam ise peşine takılmak, terörist örgüte katılmak çok akıllıca bir şey değil. İhaların altında kesinlikle keklik. Aklı olan derhal oradan sıyrılır,. Karayılan, Duran her kimse üç, beş, ellibeş Eşkiya başı ve ülkemizdeki terörist bayi ağı parti ve azılı huzurdüşmanları kendi başına terkedilsin. Zira yolun sonu belli Demirttaş,Sırrı Süreyya vb.... lara evlatlarına birşey olmayacak. Onlar zevk sefada, vatandaşın evladı dağda taşta sefil. Terörist en son olunur. Öyleyse Hdp li vekiller olsaydı önce.
    Cevapla
  • şakir 3 yıl önce Şikayet Et
    iblise tapan son mahluk geberene kadar gevşemek yok ALLAH güvenlik güçlerimizin yar ve yardımcısı olsun
    Cevapla
  • Selam 3 yıl önce Şikayet Et
    Harekatta 33 ila 37 kişi saf dışı bırakılmış, 40 kadar uçak kalkmış, bir hayli pahalı operasyon... Şehitlerimize Allah Rahmet Eylesin, kalanlarının başı sağolsun. Rabbim bu acıya dayanma gücü versin.
    Cevapla
  • İstanbul-18 3 yıl önce Şikayet Et
    Bilmediğin konularda boş konuşup sallama. Sanki operasyonun amacı gidip orada terörist öldürüp geri gelmek, Türkiye oraya bataklığı kurutmaya ve yerleşmeye gidiyor, bu operasyonun ikinci adımı Kandil denilen mikrop yuvasını yok etmek.
    Cevapla
  • Sss 3 yıl önce Şikayet Et
    Çarşamba günü verilecek müjde Cemal bayık yada Karayılan in kellesiydi ama ya kaçırdılar yada hala ulasamadilar yakındır mujdemiz kahraman askerlerimize Allah güç kuvvet versin
    Cevapla
  • hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    3 sehidimiz var kk denilen de cenazeye katılmış hdp pkk nin diyasi kolu olduguna gore chp bu yapıyla alenen ittifak icinde olduğuna gore kk nin cenazeye katilimi sizce uygunmu.nasil bir aymazlık ve yuzsuzluk bu yahu bumlarin ar damarlari kirilmis.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlandı