Hafız Abdullah Nazırlı hayatını kaybetti

Elazığ’ın kanaat önderlerinden 107 yaşındaki Hafız Abdullah Nazırlı hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 Ocak’ta Nazırlı'yı tedavi gördüğü Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunmuştu.

Hafız Abdullah Nazırlı hayatını kaybetti
Hafız Abdullah Nazırlı hayatını kaybetti
GİRİŞ 12.02.2021 18:59 GÜNCELLEME 13.02.2021 01:09
Bu Habere 131 Yorum Yapılmış

Genel durum bozukluğu ve çoklu organ yetmezliğinden Fethi Sekin Şehir Hastanesinde tedavisi süren kanaat önderlerinden 6 çocuk babası 107 yaşındaki Hafız Abdullah Nazırlı, bugün yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.



BAŞKAN ERDOĞAN ZİYARET ETMİŞTİ

Kente her geldiğinde Nazırlı’yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son gelişinde de hastanede kendisini bakanlarla birlikte ziyaret etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hafız Nazırlı'yı 5'inci kez ziyaret ettiği buluşmada özel olarak hazırlanmış, mealli ve ayet ayet açıklamaları olan bir Kur'an-ı Kerim'i hediye etmişti. Nazırlı da kendisinin kaleme aldığı ‘Hafızlarıma Nasihatlerim ve Vasiyetlerim' adlı özel bir baskı kitabını hediye etmişti.



Nazırlı’nın yarın saat 14.00’da İzzetpaşa Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Harput Mezarlığına defin edileceği öğrenildi.

BAŞKAN ERDOĞAN CENAZE NAMAZINA KATILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da cenaze namazına katılacak.

BAKAN SOYLU'DAN TAZİYE MESAJI

Hafız Abdullah Nazırlı'nın vefatının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mesaj yayımladı.

Bakan soylu açıklamasında, ''Elazığ’da iken kendisini ziyaret eden eşim bana muhakkak gitmelisin dedi. Gittim. Sohbetine, ziyaretine, nasihatlerine doyamadım... Cumhurbaşkanımızın gönül dostu, Bir Allah dostu... Hafız Abdullah Nazırlı Hocaefendi 107 yaşında Hakka yürüdü. Allah rahmet eylesin...'' ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA'DAN MESAJ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca mesajında, ''Alimin ölümü âlemin ölümü gibidir. Ömrünü Allah yolunda hizmet etmeye vakfetmiş Elazığımızın kanaat önderi Hafız Abdullah Nazırlı Hocamız 107 yaşında rahmet-i Rahman'a kavuştu. Mekanı cennet, ruhu şâd olsun.'' fadelerini kullandı.

FAHRETTİN ALTUN: MEKANI CENNET OLSUN

İletişim Başkanı Fahrettin Altun taziye mesajında "Alimin ölümü alemin ölümü gibidir. Ömrünü İslâm’a vakfetmiş kıymetli büyüğümüz, Elazığ’ın kanaat önderlerinden Hafız Abdullah Nazırlı hocamızın vefat haberini teessürle öğrendim. Merhum hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 131
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
  • lütfi 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim c.c ğani ğani rahmet eylesin mekanı cennet olsun bir alim daha bu dünyadan göçtü
    Cevapla
  • Hans 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis ziyaret ediyosa iyi biridir. Allah rahmet etsin.
    Cevapla
  • Abbas 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    Cevapla
  • İstanbul-18 3 yıl önce Şikayet Et
    ''İnna Lillahi ve İnna İleyhi Raciun'' “Biz Allah için varız, O'na ulaşmak ve teslimiyet için yaratıldık, mutlaka O'na geri döneceğiz ve ulaşacağız.” (Bakara Suresi'nin 156. ayet) Allah, muhterem Abdullah NAZIRLI hocamıza rahmet eylesin. Ruhu şad mekanı Cennet olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'