Nijerya'da kaçırılan 15 denizciden Halil Gülçür, yaşadıkları dehşeti anlattı

Nijerya'da korsanlar tarafından kaçırılıp, 21 gün esir tutulduktan sonra kurtarılan 15 Türk denizciden Halil Gülçür, yaşadıkları dehşet anlarını anlattı. Bir barakaya götürüldüklerini kaydeden Gülçür, 'Adamlar 3-4 el ateş etti, belki de daha fazlaydı, o zaman işin şokundaydık. İkinci mühendis yanımıza vefat etti' dedi.

GİRİŞ 15.02.2021 21:22 GÜNCELLEME 15.02.2021 21:38
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Nijerya'nın Lagos kenti açıklarında 23 Ocak'ta korsanlar tarafından kaçırılıp, 21 gün esir kaldıktan sonra kurtarılan 15 Türk denizciden Halil Gülçür, memleketi Mersin'in Tarsus ilçesindeki evinde yaşadıklarını anlattı.

"ETRAF BATAKLIK GİBİ GÖRÜNEN BİR YERDİ"

Gülçür, "Olay günü liman da işimizi bitirdik, gemiyi limanda çıkardık. 23 Ocak sabahı geminin saldırıya uğradığını haber verdiler, yani alarm verdiler. Daha öncede konuştuğumuz gibi aşağıya indik. 5-10 dakika sonra adamlar bizi bulmaya çalıştılar. Biz kendimize göre önlemimizi almıştık. 6-7 saat sonra uğraştıktan sonra bize ulaşmaya başardılar. Ondan sonra gemiden alıp, kendi geldikleri tekneye bindirip, ada gibi bir yere götürdüler. Etrafı bataklık gibi görünen yer gibiydi. 21 gün orada kaldık, kalmak zorunda kaldık." dedi.

"ŞANSIMIZDAN İYİ ADAMLARA DÜŞTÜK"

21 günlük sürecin arından devletin gerekli girişimleri yaptığını kaydeden Halil Gülçür, "Bu sıkıntıyı bitirdiler. Bu işle ilgilenen sayın Cumhurbaşkanı, Dışişleri Bakanı ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şuan evimdeyim, mutluyum, çocuklarıma kavuştum. Diğer arkadaşların da aynı. Allah bir daha yaşatmasın. Belki kötüsü de vardı, şansımızdan iyi adamlara düştük. Bizi almaya gelen ekip 9 kişiydi, götürdükleri yerde tahmin ettiğim kadar 25-30 kişiydi. Ailelerimizle görüşmedik, ancak serbest bırakıldıktan sonra sağ olsun Nijerya Büyükelçiliğinde görüşebildik." ifadesinde bulundu.

Nijerya'da kaçırılan 15 denizciden Halil Gülçür, yaşadıkları dehşeti anlattı

"İKİNCİ MÜHENDİS YANIMIZDA VEFAT ETTİ"

Kurtulacaklarını düşündüklerini ancak adamların tavrı karşısında bazen korkuya kapıldıklarını söyleyen Gülçür, "Pazarlıkla başladığı zaman adamları tavrı değişir mi değişmez mi, iş istedikleri gibi yürür mü? Olaylar bizim dışımızda gelişiyordu, ne olup ne bittiğini bilmiyoruz, yani o korkuyu yaşadık. 15 kişinin oturup kalkabileceği baraka tipi bir yerdir. Birbirimizin moralimizi sürekli yüksek tutmaya çalıştık. 3-4 el ateş etti, belki de daha fazlaydı, o zaman işin şokundaydık, stresinin yaşadık. Karşıdan kimin geleceğini bilmedik, o kargaşada ikinci mühendisin vurulduğunu öğrendik. Zaten yanımıza vefat etti, Allah rahmet eylesin. Çok şükür bitti evimdeyim." diye konuştu.Çağlayan Mahallesi Muhtarı Faruk Yorgun ise, geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak, devlet büyüklerine teşekkür etti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 11
  • Sayhar 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarda silah yokmuydu...Gelenin kafasina SIksaydn...o kadar Erkeksiniz....
    Cevapla
  • İbrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    15 kaçırılan 1 vurulan 3 gemide 19 kişi yazık ölen kardeşimize yazık birde Türk değil 18 Türk dağ gibi gemide adamlar ekmek teknesiyle gelip esir alıyorlar yazık Türkiye’nin itibarını beş paralık ettiniz insan aldığı parayı hak etmeli verilen emaneti korumalı bundan sonra size gemi veren olurmu bilemem yinede size değil arkanızdaki suçsuzlara geçmiş olsun
    Cevapla
  • Kenan 3 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim bilmeden nasıl konuşuyorsunuz gemici adam ne yapsın silah lı soyguncu sende silah yok ne yapabilirsin İstanbul da yürüyorsun silahlı bir soyguncu yanaştı seni soydu yada kaçırdı ne yapabilcen diyecenmi bende silah alım izin verceklermi silah almana
    Cevapla
  • Yalcin 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok cahilce ve boş konusmussun. Adına yazik
    Cevapla
  • Garip.. 3 yıl önce Şikayet Et
    Koskoca gemiyi tekneyle nasıl ele geçirirler gemi tam gaz yoluna devan edip bu sırada yardım ekibi yetişirdi.. Güvertede değil aşağıya inmişsiniz demekki o sırada gemi durmuş silahlı kişilere karşı neden gemi Durmuş?zaten niyetleri belli kısacası enteresan bir durum..
    Cevapla
  • Devrem 3 yıl önce Şikayet Et
    He he.. İlim sahibi olmadan fikir sahibi olunca sen gibi oluyor demek.. Bi de fazla kılıçdar izlemişsin gibi geldi.. Devrelerim zarar görmeden iyi geceler
    Cevapla
  • komutan 3 yıl önce Şikayet Et
    gemilerde silah bulundurmak yasak sadece belki kaptanda vardir adamlarda surat tekneleri maymun gibi tirmanan maymun dolu ustelik hepsi tam otomatik silahli senin anlyacagin taramali , hadi bakalim goster nasil karsci cikacan
    Cevapla
  • Abdullah Er 3 yıl önce Şikayet Et
    şans nedir ALLAH ömür verdi. deyiver
    Cevapla
  • Herten 3 yıl önce Şikayet Et
    şimdi ki denizcilere aklım ermiyor,ne kadar kolay bir gemiyi elle geciriyor bu 45 kg korsanlar..yahuu güverteden dükürseniz,tükürüğünüzde boğulurlardı..
    Cevapla
  • Serkan Ozkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Konusmak ne kolay. Agzi olan konusur. Adamlarin elinde otomatik silahlar, yerleri belliki bildirilmis. Operasyon bunlara ama mesaj Turkiyeye!
    Cevapla
  • Son Osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Klavye başında savaşmak savaşı kazanmak o kadar kolay ki senin gibi sahte kabadayıların sayısı azımsanmayacak kadar çok Malisef!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki