Türk Tabipleri Birliği’nden skandal açıklama! Yine 'terör örgütü PKK' diyemedi!

Terör örgütü PKK tarafından 13 vatandaşın şehit edilmesinin ardından sosyal medyada da birçok kurum terör örgütü PKK’yı lanetleyen açıklamalar yaparak başsağlığı mesajları yayınladı. Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi ise sosyal medya hesabından “Acılarını paylaşıyoruz” diyerek bir mesaj yayınladı. Ancak Türk Tabipleri Birliği’nin açıklamasında ne terör örgütü PKK ifadesi kullanıldı, ne de terör lanetlendi.

Türk Tabipleri Birliği’nden skandal açıklama! Yine 'terör örgütü PKK' diyemedi!
Türk Tabipleri Birliği’nden skandal açıklama! Yine 'terör örgütü PKK' diyemedi!
GİRİŞ 16.02.2021 03:05 GÜNCELLEME 16.02.2021 03:13
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Pençe Kartal-2 Harekat bölgesi olan Gara'da terör örgütü PKK tarafından 13 vatandaş şehit edilmişti. Sosyal medyada da birçok kurum terör örgütünü lanetleyen açıklamalar yaparak baş sağlığı mesajları yayınladı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi olaydan bir gün sonra sosyal medya hesabından tepki çeken bir açıklama yayınladı.

"NE TERÖR ÖRGÜTÜ PKK DEDİLER NE DE TERÖRÜ LANETLEDİLER"

TTB sosyal medya hesabından "Acılarını paylaşıyoruz" diyerek şunları söyledi: "Gare'de yaşamını yitirenlerin kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyor, acılarını paylaşıyor ve 13 yurttaşımızın sağ salim kurtarılamaması nedeniyle de çok üzgün olduğumuzu belirtiyoruz. Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi"

TTB'nin bu paylaşımı sonrasında doktorlar tarafından Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi adına yapılan açıklamaya ardı ardına tepki mesajları atıldı. Hatta kimi şehirlerin Tabipler Birliği Odaları Başkanları da tepki gösterdi.

ERMENİ YALANLARINI SAVUNAN, TÜRKİYE'Yİ KATLİAMCI GÖSTEREN BİR BAŞKANLARI VAR

Türk Tabipleri Birliği'nin başkanlığına seçilen Şebnem Korur Fincancı, Ermenilerin soykırım yalanlarını savunup, hendek operasyonlarında da Türkiye'yi katliam yapmakla suçlayan bir isim olarak tanınıyor.

İdeolojik hesaplar yaparak hükümetin attığı her adımın karşısına yer alan Türk Tabipler Birliği'ne karşı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den "kapatılsın" çağrısı geldi.

MHP Lideri'nin bu çağrısının ardından siyasi isimler arasında tartışmalar çıktı.

CHP VE HDP SAHİP ÇIKMIŞTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Tabipler Birliği'nin kapatılmasını saçma olarak değerlendirdi. CHP'ye HDP'den de destek geldi.

HENDEK OPERASYONLARINA KARŞI İMZA TOPLADI, TÜRK ASKERİNE DİL UZATTI

Türk askerinin hendek kazan teröristlere yönelik operasyonlar düzenlediği dönemde imza toplayan isimlerden biri olan Fincancı, Türk askerini Cizre'de katliam yapmakla suçladı.

ERMENİ YALANLARINI SAVUNUYOR

Ermenistan'ın soykırım yalanlarını da savunan Şebnem Korur Fincancı, verdiği bir röportajda "Bahattin Şakir, Teşkilatı Mahsusa'nın siyasi masa şefi. Özellikle de Ermenilerin katledilmesinde, soykırım sürecinden birinci derecede sorumlu olan kişilerden biri olarak adı geçen insan. Tabii bir hekimin, özellikle de insanların katledilmesininde oynadığı rol hepimiz için çok ağır. Hep beraber, özellikle meslektaşları olarak utanç duymamak elde değil elbette." ifadelerini kullanmıştı.

 

YORUMLAR 58
  • 2.mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bazı insanlar bu kuruluşun genel doktor kanısı olduğunu düşünüyor. Bu kuruluşa her doktor üye değil. Başkan seçimlerine de maalesef doktorların büyük çoğunluğu katılamıyor nöbetinden işinden dolayı. Seçilen kişilerin oy birliği ile alakası yok. TTB ye bağlı çoğu hekim de bundan şikayetçi. Çünkü gereksiz ve ortak düşünce olmayan siyasi yönelimler gösterip hekimlerin özlük haklarını, nöbet sonrası izni, kötü döner sermaye politikalarını... vb şeylerin çözümü yerine doktorları kötü lanse olmasına neden oluyorlar. Bir meslek grubunun birlik odaları için de en işe yaramazı hatta meslektaşlarına zarar verenidir.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Aklıma geldi. Bunlar siyaset yapacagına vazifesini. Yapsinlar. Hepatit b ye. C ye. Siroz'a. Kanser'e birde. Covid 19. Çare bulsunlar. Siyaset yapmasinlar. Siyaset yapan kurumlar. Acil kapatılmalı ÜLKE milletinin güvenligi ve huzuru için.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Selamlar dostlar. Türk tabibler birligi adı aldınta provakasyon yapılıyor. Renkleri bile sarı kırmıź yeişil yapan bu birlik eski renkleri sarı kırmızı mavi renkleri degiştirmiştir. Acilen buranın. Kapanması lav edilmesi gerekir. Halkı ayrıştıran bir yapı dagıtılmalıdır. Renkleride. Eski renkler. Sarı MAVİ YEŞİL olmalı. Hastanalerde. Boy boy sarı kırmızı yeşil renkleri degişmeli. Acil. ACİL benim fikrim.
    Cevapla
  • sado 3 yıl önce Şikayet Et
    Tamam da dertleri ne bunların?
    Cevapla
  • datçalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu satılmışlar hala özgürce nasıl geziyor bu nasıl adalet tir. Bir an önce bu birliğin yöneticileri yargılanmalı ve bu birlik kapatılmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!