Aşı randevusu nereden nasıl alınır? MHRS ve e-Nabız 65 yaş üstü koronavirüs aşı randevu alma!

Sağlık Bakanlığının hayata geçirdiği planlama doğrultusunda 3 aşamada yapılacak aşılama çalışmaları başladı. 12 Şubat’tan itibaren 65 yaş üstü vatandaşlar aşı randevularını MHRS ve e-Nabız üzerinden alabiliyor. Randevularını oluşturan kişiler belirlenen sağlık kuruluşlarında koronavirüs aşısı olabilecek. Peki Aşı randevusu MHRS, e-Nabız ve telefon üzerinden nasıl alınır? İşte aşı olacaklar için randevu alma yöntemi!

Aşı randevusu nereden nasıl alınır? MHRS ve e-Nabız 65 yaş üstü koronavirüs aşı randevu alma!
Aşı randevusu nereden nasıl alınır? MHRS ve e-Nabız 65 yaş üstü koronavirüs aşı randevu alma!
GİRİŞ 17.02.2021 11:04 GÜNCELLEME 17.02.2021 11:05

Türkiye’de başlatılan koronavirüs aşılama çalışmaları kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlar aşı olmaya başladı. Sağlık Çalışanlarının aşılanmasının ardından sıra ikinci grupta yer alan 380 bin vatandaşa geldi. Aşı olma şartlarını taşıyanlar  randevu talebi oluşturarak aşı olabilecek. Koronavirüs aşısı için Merkezi Hastane Randevusu Sistemi (MHRS) veya ALO 182 ile randevu talebi oluşturabilecek.  Randevu oluşturduktan sonra belirlenen randevu saatinde sağlık kuruluşlarına gidilerek aşı vuruluyor. 65 yaş üstü vatandaşlar ve yakınları nasıl randevu alacaklarını araştırıyor. Sağlık Bakanlığından yapılan aşılar iki doz şeklinde uygulanıyor. İlk aşılama yapıldıktan ikinci doz aşı için e-Nabız uygulamasından randevu bilgileri görüntüleniyor. Peki MHRS, e-Nabız  aşı randevusu nasıl alınır? İşte telefonla ( ALO 182) ve e-devlet aşı randevusu oluşturma ekranı!

MHRS e-NABIZ AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR? 

Aşı randevu talebi oluşturmak isteyen vatandaşların aşı hakkının olması gerekmektedir. Aşı MHRS veya e-Nabız üzerinden koronavirüs aşısı randevusu oluşturuluyor. Sisteme T.C kimlik numarası ve şifresiyle giriş yapanlar hastane ve hekim seçerek belirlenen tarihlerde sağlık kuruluşlarında aşılarını olabilirler. Dileyen vatandaşlar ALO 182 numarasını arayarak randevu talebinde bulunabilirler.  

MHRS üyeliği olmayan vatandaşlar randevu alabilmek için üye olmak zorundadır. T.C kimlik numarası ve oluşturulan şifreyle üye olanlar randevu talebinde bulunabilir. Randevuyla ilgili bilgiler hem e-Nabız hem de vatandaşların cep telefonlarına gelen mesajda yer alıyor. 

MHRS mobil uygulama üzerinden randevu almak isteyenler telefonların mobil marketleri üzerinden uygulamayı telefonlarına randevu alınabilir. T.C kimlik numarası ve şifresi ile üyelik kaydı oluşturarak randevu alabilirsiniz.

AŞI RANDEVUSU OLUŞTURMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA AÇIKLADI!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 65 yaş üstü vatandaşların 12 Şubat itibariyle randevu alarak koronavirüs aşılarını yaptırabileceğini duyurdu. Bakan Koca yaptığı paylaşımda, "Yarın sabah 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın aşılanması başlıyor. 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın 60 yaş üzeri eşleri de aşı olabilecekler. Randevularınızı web sayfamızdan ve mobil uygulamadan almanızı rica ederim" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de uygulamaya konulan koronavirüs aşılama çalışmaları kapsamında şu ana kadar 3.121.143 vatandaş aşılandı. 1. Doz uygulanan kişi sayısı 2.904.949'a ulaştı. İlk dozu olduktan sonra ikinci dozu olmaya başlayan vatandaş sayısı ise 216.194 olarak açıklandı.

3 ayrı aşamada uygulamaya koyulacak olan aşılama çalışmaları kapsamında 1. aşamanın sonuna yaklaşıldı. 1. aşama kapsamında Sağlık çalışanları ve yaşlı, engelli ve koruma evlerinden gibi yerlerde kalan ve çalışanlara aşı uygulandı sonrasında 90 yaş üstünden başlayarak aşılama çalışmaları başladı. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamada 65 yaş üstü vatandaşlarında 12 Şubat tarihinden itibaren MHRS aşı randevusu oluşturulabileceğini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

AŞI TAKİP SİSTEMİ ÜZERİNDEN SORGULAMA YAPILIYOR!

Randevu oluşturma işleminin ardından aşı olmaya giden vatandaşlar için doktorlar “ “AŞILA” mobil uygulaması ile T.C kimlik numarası, randevu barkodu, randevu numarası ya da randevu listesi içerisinden kişilere bilgilerine ulaşarak sorgulama yapılıyor. Sorgulanan kişinin aşı olmasında herhangi bir engel yoksa şının QR kodunu uygulama üzerinden okutarak, hem aşıya ait bilgileri kaydediyor, hem de aşının uygunluğunu kontrol ediyor. 

Aşı uygulandıktan sonra vatandaşın telefonuna kısa mesaj ile bilgilendirme yapılırken e-Nabız hesabında bulunan “ “Elektronik Aşı Kartı”na kaydediliyor, hem de Hayat Eve Sığar hesabına gönderiliyor.

AŞI UYGULANACAK GRUP SIRALAMASI!

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gelirini beyan etmeyenler için ‘pişmanlık’ imkanı
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!