Fahrettin Koca 'dünya bunu konuşuyor' deyip duyurdu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "İnaktif aşının yan etki riski düşüklüğünün yanında mutasyonlardan da daha az etkileneceğini daha önce ifade etmiştik. Şimdi, dünya bunu da konuşmaya ve haberleştirmeye başladı." ifadelerini kullandı.

Fahrettin Koca 'dünya bunu konuşuyor' deyip duyurdu!
Fahrettin Koca 'dünya bunu konuşuyor' deyip duyurdu!
GİRİŞ 19.02.2021 18:01 GÜNCELLEME 25.02.2021 00:33
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden inaktif aşı kullanımı ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

İnaktif aşının yan etki riski düşüklüğünün yanında mutasyonlardan da daha az etkileneceğini daha önce ifade etmiştik. Şimdi, dünya bunu da konuşmaya ve haberleştirmeye başladı. Bu ülkenin güzide vatandaşlarına en iyiyi temin etmek için çalışmaya devam ediyoruz.

AŞI ÇAĞRISI

Türkiye'de koronavirüs aşısı olanların sayısı 6 milyonu geçti.  Geçtiğimiz günlerde koronavirüsle mücadele kapsamında aşı yaptırılması yönünde çağrıda bulunan Bakan Koca, "Aylardır yaşadığımız korku, sonunda bir iğne ucu kadar küçülecek. Sıramız gelmişse aşımızı yaptıralım" ifadesini kullanmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısının ardından da bir grup gazetecinin sorularını yanıtlarken "Mutasyonlu virüste il sayısı ve oran artışı var. Şu an 37 ilde mutasyon var. Bulaşıcılığı yüksek bir mutasyon bu." demişti.

Bakan Koca, şunları söylemişti:

"Mutasyonlu virüste il sayısı ve oran artışı var. Şu an 37 ilde mutasyon var. Bulaşıcılığı yüksek bir mutasyon bu. Yayılımı fazla ama hastalık etkisi artmış ya da azalmış değil. Karadeniz’deki artışın mutasyonla ilgisi yok. Düğünler, cenazeler, bir araya gelmeler gibi etkinliklerden kaynaklanıyor."

Koca, vaka sayısı en çok artan 5 ilin Bilecik, Erzincan, Kilis, Uşak ve Çanakkale olduğunu, en çok azalan illerin ise Bitlis, Mardin, Kastamonu, Yalova, Bingöl olduğunu da duyurmuştu.

YORUMLAR 30
  • Devriye 3 yıl önce Şikayet Et
    Millet bu işi hafife alıyor başlarına gelmediği için ahkam kesmeyi doğru bulmuyorum . Yaşayan bilir..
    Cevapla
  • Boşnak 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam haklı beyler
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu virüsün bu kadar ölümcül olmadığını düşünüyorum ama bu işte başka bir iş var ben komplo teorisi üretmek istiyorum bana göre bu pandemi yalanı dünyayı soğutmaya çalışıyorlar çünkü dünya artık eskisi gibi 24 saatte bir turunu yapamıyor 23 saat 58 dakikada artık dünya turunu tamamlıyor bu da dünyanın sonunu daha hızlı getirecek mevsimler birbirine girecek diye bence üst akıl böyle bir şey karar verdi ve bütün dünyanın soğumasını sağladı baksanıza dünya en soguk kışlardan birini yaşıyor tesadüfmü
    Cevapla
  • Cerken 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya siz ne akıllı insanlarsınız ya.Bi sen biliyosun de mi
    Cevapla
  • Refik 3 yıl önce Şikayet Et
    Üst akıla 1 sana 2 ... Bıkmadınız bişeyin abarta abarta şeyini çıkarmaktan.
    Cevapla
  • Sultan Bayezid 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis'in elinde Türkiye'nin şahlanışını durdurmak için mikrob üretdiler ama iş kendilerine döndü. Göklerden gelen haber onları vurdu
    Cevapla
  • Eskişehirli 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben emekli 65 yaşında bu memleketin insanıyım. 31 Aralık günü merdiven devrildi ve sol kolum üzerine düştüm. Ağrılar geçmeyince devlet hastanesi ortapedi bölümüne gitti. Düktor rotgen çektirdi ve omuzde kas yırtığı var şu iğneyi eczaneden al gel ben vuracağım dedi. Eczanede iğnenin devlet ödemesinin olmadığı ve 679 tl.olduğunu söyledi. Tabi emeklide cepte 120 tl var ben iğneyi alamadım. Ağrılar geceleri çok artıyor devamlı uykudan uyanıyorum. Baktım olmuyor 3 aylık maaş farklarını yatırmışlardı dün tekrar aynı doktora gitti ve hocam ben geldim iğne alayım vurumusunuz dedim al gel dedi ve iğneyi ben alarak vurdurduk. Sayın Sağlık Bakanına duyurulur....
    Cevapla
  • Devriye 3 yıl önce Şikayet Et
    Cimere neden şikayette bulunmadınız.?
    Cevapla
  • Nesrin 3 yıl önce Şikayet Et
    Çip çıkana kadar bekleyeceğim. Çip taktırmak daha mantıklı görünüyor. En azından uymazsa çıkarılabilir ama aşıda geri dönüş yok.
    Cevapla
  • Antijen 3 yıl önce Şikayet Et
    Enteresaaann.
    Cevapla
  • Shnn 3 yıl önce Şikayet Et
    Çip mevzuu nu daha iyi oku derim
    Cevapla
  • Hasen 3 yıl önce Şikayet Et
    İlginç bir fikir..
    Cevapla
  • MSELİM 3 yıl önce Şikayet Et
    hani diyorlarya dünyanın nüfusunu beşyüz milyona düşüreceklermiş diye.aşıda çip varmış diye.kimler düşürecek belli değil.bunları savunan aklı evveller aşıya karşı çıkarak insanların ölümüne ve nüfusun düşmesine yardımcı olmuyorlarmı.yani katil olmuyorlarmı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...