NATO tatbikatında Yunan oyunu! Bakan Akar'dan tokat gibi açıklama

ABD, NATO çerçevesinde Orta ve Doğu Avrupa’da yapacağı ‘Defender Europe 21’ tatbikatı için Yunanistan’ın Dedeağaç limanına adeta çıkarma yapıyor. Tatbikatla ilgili olarak ortaya atılan “Yunanistan var, Türkiye neden yok. Türkiye dışlanıyor mu?” iddialarına Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan cevap geldi.

NATO tatbikatında Yunan oyunu! Bakan Akar'dan tokat gibi açıklama
NATO tatbikatında Yunan oyunu! Bakan Akar'dan tokat gibi açıklama
GİRİŞ 28.02.2021 10:44 GÜNCELLEME 13.03.2021 14:19
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Hürriyet yazarı Fatih Çekirge'ye konuşan Akar, "Yunanistan sık sık aynı şeyi yapıyor. Türkiye o tatbikatta yokmuş gibi gösteriyor. Yani Türkiye ile Yunanistan arasındaki meseleleri Yunanistan sanki Türkiye ile ABD, Türkiye ile AB arasındaki meseleymiş gibi sunmak istiyor... Bu da böyle bir şey. Doğrusu o tatbikatta Türkiye’nin de olduğudur." dedi.

Bakan Akar sinyali verdi: İki gece aynı yerde uyuyamıyorlar


Fatih Çekirge'nin yazısının ilgili kısmı şöyle:

TATBİKATTA TÜRKİYE YOK YALANINI KÖKÜNDEN TEMİZLEDİ

- Sohbetin bir başka sorusu da şuydu:

- ABD’nin Rusya’ya karşı Avrupa’yı koruma amacıyla geliştirdiği senaryo için yapılan tatbikatta Yunanistan var, Türkiye neden yok? Son dönemde gazetelerde, televizyonlardaki tartışma programlarında 1 numaralı gündem maddesi bu soruydu... Son olarak tatbikat için Yunanistan’ın Dedeağaç kıyılarına getirilen Amerikan savaş helikopterleri ve zırhlı araçlar ile 20 bin civarındaki personel tartışmaları daha da büyütmüş, “Yunanistan var, Türkiye neden yok. Türkiye dışlanıyor mu?” iddialarını arttırmıştı.

Bakan Akar hedefi 12'den vurdu!


Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bu “yanlış tartışma”yı kökünden düzeltiyor: 

“Nereden çıkıyor bu laflar. Bu ‘Defender Europe’ tatbikatı Avrupa’nın güvenliği için her yıl yapılır. Bir yıl kuzeyde, bir yıl da güneyde olur. Bu sene güneyde yapılıyor. Bu, ABD ile Yunanistan’ın yaptığı ortak bir tatbikat değildir. ABD’nin öncülüğünde yapılan, bu yıl 26 ülkenin katıldığı çokuluslu bir tatbikattır. Bir aşamasına NATO’nun da katılacağı bu tatbikata, NATO’nun Çok Yüksek Hazırlık Seviyesinde Görev Gücü’nün, kısaca VJTF’nin 2021 yılı komutasını üstlenen Türkiye de VJTF üzerinden katılacaktır. Yani, Türkiye de o tatbikatta vardır. Bu vesileyle VJTF’den de bahsedeyim. VJTF, NATO’nun herhangi bir kriz veya çatışma anında kullanacağı ilk müdahale kuvvetidir. Yani, NATO bir yerde göreve çağrılırsa, bölgeye intikal edecek NATO gücü Türkiye’nin liderliğindeki bu VJTF gücü olacaktır.”

- Peki bu laflar sizce nereden çıkıyor?

- Yunanistan sık sık aynı şeyi yapıyor. Türkiye o tatbikatta yokmuş gibi gösteriyor. Yani Türkiye ile Yunanistan arasındaki meseleleri Yunanistan sanki Türkiye ile ABD, Türkiye ile AB arasındaki meseleymiş gibi sunmak istiyor... Bu da böyle bir şey. Doğrusu o tatbikatta Türkiye’nin de olduğudur.

YUNANİSTAN 3-5 UÇAK ALMAKLA BİR YERE VARAMAZ

- Konu Türk-Yunan ilişkilerine gelince, şu soru gündeme geliyor:

- Yunanistan Fransa’dan Rafale savaş uçakları aldı. Silahlanmaya ciddi para harcıyor. Bu durum, Ege’deki güç dengelerini Türkiye aleyhine etkiler şeklinde iddialara neden oluyor.

- Bakın, öyle 3-5 savaş uçağı almakla, 3-5 gemi almakla Yunanistan bir yere varamaz. Yetmez. Yetmez... Türkiye’nin, Türk ordusunun gücü ortadadır. Dünyanın en güçlü ordularından birisidir. Bu iddialar akla, mantığa, matematiğe uymaz. Çünkü matematik bellidir. Yunan hükümeti bu silahlara para harcayarak Yunan halkının parasını çarçur ediyor. Bundan başka bir sonucu olmaz. Beyhude bir çabadır. Yunan halkı, akademisyenleri, bilim adamları, emekli askerleri de bunu görüyorlar. Bu yaklaşımın doğru olmadığını ifade ediyorlar...

YORUMLAR 48
  • vedat 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan kendi üretimi olmayan silah ve uçaklara harcadığı paralarla güçlendiğini zannediyor. Seneye faaliyete girecek olan TCG Anadolu uçak gemimiz yunanın tüm deniz kuvvetlerine bedeldir.
    Cevapla
  • Hakan Sönmez 3 yıl önce Şikayet Et
    Düşmanı küçümsemek kaybetmenin en önemli nedenlerindendir. Yorumcuların laflarıyla iş yapılmaz. Aslolan adalardan kaçan Yunan halkının haber yapılmasıdır. Yunanistan'ı dürtükleyenleri ifşa etmektir. Doğu Akdeniz meselesinin mayın eşeği bugünkü Yunan hükümetidir. Bir delilik yaparlar ve kaybederlerse o dürtükleyenler ıslık çalarak oradan uzaklaşacaklar. Kazanırsa Doğu Akdeniz'e Yunanistan çökmeyecek, ucundan bile yalatmazlar.
    Cevapla
  • Lütfühan 3 yıl önce Şikayet Et
    Zağarın sesini kısmak lasım. Havlamakla bir şey alamaz belki ama kabarması da hoş değildir. Bizim SİHA larımız onların JETleri üzerine yanaşıp boya ile bir ay-Yıldız yapabiiyor mu? Yapabiliyorsa yapsın. o zaman uçuşları da tahrikleri de nafile diyebiliriz. Yoksa böyle havlayıp duracak vatan düşmanlarına malzeme verecekler.
    Cevapla
  • İrfan fransadan 3 yıl önce Şikayet Et
    Tamam güzel paşam da kaç gündür haberler, sosyal medya gümbür gümbür yazıyor konuşuluyor evet bende Yunanistan /ABD ortak tatbikat zaneddim.
    Cevapla
  • Soner 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara hiç guvevilmez bosnalilar a sirplar tatbikat yapacağiz diye uçgun boyunca kuşatmayi tamamlayip bosnalilari aniden bombalamaya başlayip cor çocuk yasli gençdemeden katlettiler bunlarinzihniyeti bu dikkat
    Cevapla
  • 01adana 3 yıl önce Şikayet Et
    burayı bombalamaya kalkan uçak geri inecek yunanıstanı bulamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...