MEB lise sınavları ne zaman yapılacak? Birinci dönem karneleri ikinci dönem yüz yüze..

Lise 9,10,11 ve 12. sınıfların katılacağı birinci dönem lise sınavlarının yapılacağı tarih öğrenciler tarafından merak konusu oldu. Yüz yüze eğitim öğretim faaliyetlerinin başlamasının ardından lise öğrencilerinin yarım kalan sınavları tamamlanarak karne notları oluşturulacak. Peki lise okul sınavları ne zaman yapılacak? İşte Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sınav kararı!

MEB lise sınavları ne zaman yapılacak? Birinci dönem karneleri ikinci dönem yüz yüze..
MEB lise sınavları ne zaman yapılacak? Birinci dönem karneleri ikinci dönem yüz yüze..
GİRİŞ 03.03.2021 17:44 GÜNCELLEME 03.03.2021 17:44
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı, lise sınavlarının  1 Mart sonrasında yüz yüze yapılması kararı aldığını duyurmuştu. Bakan Ziya Selçuk son yaptığı açıklamada haftalık vaka sayısı haritasının güncelleme takvimine işaret ederek yapılacak sınavlara illerin koşullarına göre başlanılması kararı alınacağı bilgisini paylaştı. Kabine toplantısının ardından bakanlık yüz yüze eğitim ve sınavlarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Okul sınavlarının başlayacağı tarih ve iller belirlendi. Sınav hazırlığı yapacak öğrenciler yaşadıkları illerde lise sınavı yapılıp yapılmayacağına odaklandı. Sınavlarda öğrenciler 1 Kasım tarihine kadar işlenen konulardan sorumlu tutulurken, ilk dönem yapılan sınavlar ve ikinci dönem gerçekleştirilecek sınavların ortalaması alınarak lise öğrencilerinin karne notları oluşturulacak. Peki lise sınavları hangi illerde yapılacak? İşte MEB’den yapılan sınav açıklaması!

MEB AÇIKLADI! Okullar ne zaman açılacak? İlkokul, ortaokul lise haftada kaç gün eğitim alacak?

LİSE SINAVLARI İPTAL Mİ EDİLDİ?

Milli Eğitim Bakanlığı, Kabine Toplantısının ardından sınavlar ve yüz yüze eğitimin detaylarını duyuran basın açıklaması yaptı. Yapılamayan lise sınavları 8 Mart Pazartesi gününden itibaren tüm illerde salgın tedbirleri çerçevesinde yüz yüze olarak gerçekleştirilecek. Düşük, orta, yüksek ve çok yüksek vaka sayısına sahip iller fark etmeksizin 81 illerde lise sınavları düzenlenecek.

SINAV TAKVİMİ E-OKUL ÜZERİNDEN İLAN EDİLECEK!

Düşük ve orta riskli illerde lise öğrencileri yüz yüze eğitime başlarken yüksek ve çok yüksek riskli bölgelerde sadece 12. sınıf öğrencileri eğitim öğretim faaliyetlerine başladı. Vaka sayısının yüksek olduğu illerde sınava girecek öğrenciler için sınav tarihleri e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrencilere bildirilecek. 

HANGİ DERSLERDEN YÜZ YÜZE SINAV YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı, lise okul sınavlarının yüz yüze imkanlarla yapılması kararını aldı. Daha önce Bakanlık tarafından sınavların yapılmasına ilişkin detaylar açıklandı. Lise 9,10,11 ve 12. sınıfların katılacağı okul sınavlarında öğrenciler  bir günde en fazla üç (3) dersten sınav yapılacak. Sınav yapılacak derslere okul yönetimleri karar verirken Türk Dili Edebiyatı, Dil ve Anlatım, Matematik, Coğrafya, İngilizce, Tarih gibi ana derslerden sınav yapılacağı öngörülüyor. Sınav süresi, 40 dakikayı aşmayacak şekilde belirlenirken öğretmenler sınavların içeriklerini bu süreyi dikkate alarak hazırlayacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, daha önce yaptığı açıklamada sınavların yüzde 40’lık kısmının tamamlandığını ve yarım kalan yüzde 60’lık kısmın okullarda yapılacağını açıklamıştı. Bakanlık yapılamayan sınavların 2 hafta içerisinde düzenlenerek e-Okul sistemine girilmesini hedefliyor.

LİSE KARNELERİ DİJİTAL OLARAK VERİLECEK!

Birinci dönem Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda yaşanabilecek yoğunluğu dikkate alarak İlkokul, ortaokul öğrencilerinin karnelerinin dijital olarak dağıtılması kararını almıştı. Birinci dönem karne alamayan lise öğrenciler içinde benzer bir yöntem uygulanacak. Lise 9,10,11 ve 12. sınıf öğrencileri e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden karnelerine kavuşacak.

YORUMLAR 2
  • ramo abi 3 yıl önce Şikayet Et
    yüzyüze sınav konusunda ısrarcı olunmasını veli olarak anlamış değilim. Tek amacımız sınav yapmak mı? Eğitim alınmış, alınmamış önemli değil mi? Neden dünyadaki öğrenci ve velileri rahatlatan uygulamaları örnek almıyoruz? Pandeminin stresi yetmedi mi? Öğrenciler be velilerin tedirginliği giderilmeli.
    Cevapla
  • velıler tedırgın 3 yıl önce Şikayet Et
    yuzyuze sınav ıstemıyoruz neden mecburı tutuluyor rısk varkı okullar mecburı degıl sınavda rısk kalkıyormu velıler tedırgın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı