İçişleri korona ile mücadelede yeni dönemi duyurdu! 81 ile genelge, kısıtlamadan muaf olacaklar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kontrollü Normalleşme" döneminde "Dinamik Denetim Modeli"ne geçildiğini duyurdu. Soylu'nun açıklamasında sonra, İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliğine Kovid-19 tedbirlerine yönelik "Dinamik Denetim Süreci" konulu genelge gönderdi. Öte yandan İçişleri Bakanlığı, bir grubun daha sokak kısıtlamasından muaf tutulacağını açıkladı.

İçişleri korona ile mücadelede yeni dönemi duyurdu! 81 ile genelge, kısıtlamadan muaf olacaklar
İçişleri korona ile mücadelede yeni dönemi duyurdu! 81 ile genelge, kısıtlamadan muaf olacaklar
GİRİŞ 03.03.2021 16:36 GÜNCELLEME 04.03.2021 10:12
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, valiler, emniyet müdürleri, jandarma komutanları ve sahil güvenlik komutanlarıyla "Kontrollü Normalleşme" dönemini değerlendirdiklerini belirtti.

"Kontrollü Normalleşme" döneminde "Dinamik Denetim Modeli"ne geçiyoruz" ifadesini kullanan Soylu, paylaşımında şunları kaydetti:

"İllerimize uygulama genelgesi gönderildi. 14 maddelik uygulama, birçok kurum ve kuruluşla eşgüdüm içerisinde gerçekleştirilecektir. Yarın 260 bin personelle denetim gerçekleştireceğiz. Temizlik, maske, mesafe ve tüm kurallara uyarak inşallah hep birlikte tam normalleşmeye geçeceğiz."

81 İLE GENELGE GÖNDERİLDİ

Soylu'nun açıklamasında sonra, İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliğine Kovid-19 tedbirlerine yönelik "Dinamik Denetim Süreci" konulu genelge gönderdi.

Genelgeye göre, kolluk kuvvetlerince yürütülen faaliyetlere kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve meslek odalarının desteği sağlanacak.

Denetimlerde, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'ndeki görüntü kayıtlarından yararlanılacak, tedbirlere aykırılık tespit edilirse yaptırım uygulanabilecek.

Meslek odaları veya bunlara bağlı alt odaların üyelerinden oluşturulacak ekip, haftada en az bir kez üyelerinin iş yerlerini denetleyecek.

Dinamik Denetim Süreci'nde kolluk birimleri ve denetim ekipleri, rehberlik edici faaliyette bulunacak.

Valilerce salgının seyrini etkileyen her türlü faktör analiz edilecek ve İl Salgın Risk Azaltma Planı ivedilikle hazırlanacak.

SOKAK KISITLAMASINDAN MUAF OLACAKLAR

Öte yandan İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan başka bir açıklamada; "YSK'nin talebi doğrultusunda valiliklere gönderilen genelgeye göre, 7-14-21 ve 28 Mart'ta yapılacak muhtarlık ve ihtiyar heyeti/meclisi üyeliği seçimleri ile halk oylamasında görev alacak seçmenler "yüksek" ve "çok yüksek" risk grubunda yer alan illerde sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf tutulacak" denildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 34
  • SINIF 2 YE BOLUNUYOR 3 yıl önce Şikayet Et
    Seyreltilmiş sınıf okula sorduk 20 kişi birde öğretmen en az 20 kişiden fazla bu nasıl seyreltilmislik idâre imkanlarboyle dedi sınıf 2 ye bolunuyor40 kisi 2 ye bol 20
    Cevapla
  • Neden 3 yıl önce Şikayet Et
    MECBURI SINAV ISYEMIYORUZ VELILERIDE DUSUNUN KOPYELERI DAGITILAN SINAVLAR ICIN NEDEN RISK ALINSIN ertelensin
    Cevapla
  • Erturk 3 yıl önce Şikayet Et
    Yüzyüze sınav istemiyoruz kopyaları verilen sınavlar için günlerce okula gitmek niye sınavlar gostermelik
    Cevapla
  • yurttaş 3 yıl önce Şikayet Et
    İstismarları önleyin önce.Böyle giderse yakında kısıtlı kimse kalmayacak.
    Cevapla
  • Arıza 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu nedemek yahu? Benim kafam almadi buhu. "Öte yandan İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan başka bir açıklamada; "YSK'nin talebi doğrultusunda valiliklere gönderilen genelgeye göre, 7-14-21 ve 28 Mart'ta yapılacak muhtarlık ve ihtiyar heyeti/meclisi üyeliği seçimleri ile halk oylamasında görev alacak seçmenler "yüksek" ve "çok yüksek" risk grubunda yer alan illerde sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf tutulacak" denildi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü