Boş eczanede ceza yazdıran kaymakamdan açıklama

Zonguldak Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nun koronavirüs denetimi sırasında bir eczanenin çalışanlarına içeride müşteri yokken sosyal mesafe ve maske kuralına uymadıkları gerekçesiyle ceza yazdırdığına dair görüntüler sosyal medyada tepki çekti.

Boş eczanede ceza yazdıran kaymakamdan açıklama
Boş eczanede ceza yazdıran kaymakamdan açıklama
GİRİŞ 06.03.2021 09:50 GÜNCELLEME 06.03.2021 09:50
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Tartışma yaratan video ile ilgili Hürriyet gazetesi Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ile görüştü. Çorumluoğlu, kasımda Ereğli’de koronavirüs vakalarının çok yüksek seviyelerde olduğunu ve bu nedenle denetimleri artırdıklarını söyledi.

'GÜNDE 2-3 KİŞİ ÖLÜYORDU’

Videonun kasım ayında yapılan bir denetim sırasında çekildiğini söyleyen Çorumluoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: “O aylarda ilçemizde günlük vaka sayısı 300 civarındaydı. Günde 2-3 kişi koronavirüsten dolayı hayatını kaybediyordu. Bu yüzden kaymakamlık olarak denetimleri sıkılaştırmıştık. O gün yaklaşık bir saatlik denetim yaptık. Denetim sırasında bir eczaneye girdiğimizde üç kişinin sosyal mesafe kuralına uymadan yan yana maskesiz oturduklarını gördük. Çay içtiklerini söylediler. Ben de çay içilse dahi sosyal mesafe kuralına uyulması gerektiğini belirterek yanımdakilere tutanak tutulması talimatını verdim. Onlar da itiraz etmek istediklerini söylediler. Ben de ‘Siz itirazınızı yaparsınız’ dedim. Çünkü itirazın resmi olarak yapılması gerekiyor. Kasımda çekilen bu video dün servis edildi. Ne amaçla servis edildiğini bilmiyorum. Ama kimseye kırgınlığım küskünlüğüm yok. Çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

ZONGULDAK VALİLİĞİ: PAYLAŞIMLAR İYİ NİYETLİ DEĞİL

Zonguldak Valiliği, Çorumluoğlu´nun eczane çalışanlarına “Tutanak düzenleyelim, siz itiraz edersiniz” diyerek 3 ay önce ceza yazdığı görüntülerin sosyal medyada paylaşılması ve tekrar gündem olmasıyla ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada, “Üzerinden üç aydan fazla süre geçen bir diyaloğu içerisinde bulunduğumuz kontrollü normalleşme döneminde tekrar gündeme getirmek iyi niyetli bir yaklaşım değildir. Bu tür gerçeğe aykırı spekülatif haber ya da paylaşımlar denetim faaliyetlerinin etkinliği üzerinde ciddi risk oluşturmaktadır" diye konuştu. 

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 7
  • emine.denizci 3 yıl önce Şikayet Et
    Maske nin ne kadar zararları oldugunu ögrenmek isteyen CERRAH Doktor. Bilgehan bilgeyi izlesin dinlesin lütfen kafadan ezbere konuşmasın Maske faydalı diye.
    Cevapla
  • Hakkı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne biçim iş bu ya biri gebermek istiyorum diyor maske takmıyor öbürü eczacıyım diyor maske takmıyor. Suçlu vali kaymakam oluyor. Kim takacak bu maskeyi .
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    İdarecilerin belli süre sonra yapılan yer değişikliği tayinleri unutuldu. Uzun süre kalan idarecilerde sorunlar çıkıyor.
    Cevapla
  • levent 3 yıl önce Şikayet Et
    belliki dostlar alışverişte görsün diye yapılmış göz boyama hareketleri cahilden korkarım ama okumuş cahilden daha çok korkarım
    Cevapla
  • Zeki55 3 yıl önce Şikayet Et
    eğer yanlış bir işlem varsa üzerinden 3 ay geçince kapanmış mı olacaktı.bence mülkii amirlere yakışan cezalandırmadan ziyade bilgilendirici ve babacan davranışlardır.mülkii amirlerin makam ve mevkilerini egolarını tatmin aracı olarak kullanmaları şık durmuyor.
    Cevapla
  • Hakkı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir yıl olmuş kardeş daha neyin bilgilendirmesi den bahsediyorsun. Çocuklar bile konuya vakıf bu kişiler eczacı bide .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı