Sıfır otomobillere ÖTV zammı gelecek mi?

Sosyal medyada yer alan ÖTV zammı ile ilgili söylemlerin ardından Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Başkanı Baran Çelik açıklama yaptı. Peki sıfır otomobillere uygulanan Özel Tüketim Vergisinde artış olacak mı?

Sıfır otomobillere ÖTV zammı gelecek mi?
Sıfır otomobillere ÖTV zammı gelecek mi?
GİRİŞ 15.03.2021 08:16 GÜNCELLEME 15.03.2021 08:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Son dönemde sıfır araç satışındaki düşüşün ardından, sosyal medya mecralarında yeni ÖTV zammının geleceğine dair söylemler yayılmaya başladı. Resmi kurumlardan henüz bir bilgi paylaşılmamasına rağmen, bu tarz söylemlerin bilgisini aldıklarını açıklayan Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Başkanı Baran Çelik, bu düzenlemenin geçmesini beklemediklerini söyledi. Çelik, sektörün ÖTV artışından daha çok, segmentler arasında yapılacak bir ÖTV düzenlemesini daha olumlu karşılayacağını aktardı. 

130 BİN LİRAYI AŞAN ARAÇLAR İÇİN YÜZDE 80 ÖTV UYGULANIYOR

Ağustos 2020’de Cumhurbaşkanlığı Kararı ile ÖTV oranlarında değişiklik yapılmıştı. Karar Resmi Gazete’de yayımlanarak motor silindir hacmi 1600 cc'yi geçmeyen, ÖTV matrahı 130 bin lirayı aşan otomobiller için ÖTV oranı yüzde 60'tan yüzde 80'e çıkarılmıştı. 

SIFIR ARAÇLARA YENİDEN ÖTV ZAMMI GELECEK Mİ?

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Başkanı Baran Çelik, ÖTV düzenlemesinin yapılacağı yönünde duyumlar aldıklarını fakat bu düzenlemenin geçmesini beklemediklerini söyledi. Bloomberg HT'ye konuşan Çelik, sektörün ÖTV artışından daha çok, segmentler arasında yapılacak bir ÖTV düzenlemesini daha olumlu karşılayacağını aktardı.

Pandemi destekleri dolayısıyla baskı yaşayan bütçeleri rahatlatmak için yeni vergi düzenlemeleri küresel düzeyde tartışma konusu olurken, Türkiye'de de farklı sektörlerde yeni vergi düzenlemeleri için nabız yoklanıyor.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Başkanı Baran Çelik otomotiv sektörüne yönelik yeni ÖTV düzenlemesi duyumu aldıklarını belirtti. Çelik, yeni ÖTV düzenlemesinin bekledikleri bir gelişme olmadığını açıkladı.

Çelik, Türkiye’nin dünyadaki en yüksek ÖTV oranını uygulayan ülkelerden biri olduğunu söyledi. “Baktığımızda otomobil endüstrisinin en büyük sorunlarından biri ÖTV oranı, iç pazardaki etkisini yoğun bir şekilde hissettiriyor.” diyen Çelik, ÖTV ile ilgili sürecin önümüzdeki günlerde netliğe kavuşacağını belirtti. Çelik ayrıca, sektörün ÖTV artışından daha çok, segmentler arasında yapılacak bir ÖTV düzenlemesini daha olumlu karşılayacağını söyledi.

YORUMLAR 2
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun reis allah seni başımızdan eksik etmesin!!!!
    Cevapla
  • hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    eskiden ötv sabitti şimdi düzenli artışa maruz kalıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat