76 şehirde mutasyonlu virüs alarmı! Sağlık Bakanlığı harekete geçti, genelge yayımlandı...

Sağlık Bakanlığı, 76 şehirde 41 bin 552 kişide tespit edilen mutasyonlu virüse karşı önlemleri arttırdı. Bütün illeri uyaran bakanlık, alınması gereken önlemleri bir bir anlattı.

GİRİŞ 12.03.2021 08:55 GÜNCELLEME 12.03.2021 10:32
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı, 76 şehirde 41 bin 552 kişide tespit edilen mutasyonlu virüse karşı önlemleri arttırdı, yeni COVID-19 tedbirlerini bir genelgeyle açıkladı.

İşte genelgenin ayrıntıları:

AVM VE PAZARLARA TABELA ASILACAK

“Ziyaret ve toplanmaların önlenmesine yönelik mesajlar medya ve sosyal medya kanalları kullanılarak, camilerde hutbeler yoluyla, muhtarlar ve toplumdaki kanaat önderleri vasıtasıyla anlatılacak. Kamusal alanların girişinde (Banka, PTT, market, pasaj, işhanı, AVM ve pazar gibi) içeride aynı anda bulunabilecek kişi sayısını gösteren tabela asılacak.

MAHALLELERE DENETİM

Tüm kamusal alanlarda, işyerlerinde, toplu olarak bulunulan alanlara girişte HES kodu sorgulaması yapılacak. Tüm kamu ve özel hastaneler pandemi hazırlık planlarını yeniden değerlendirecek. Okullar denetlenecek.

Mahalle denetim ekiplerine ait ilçe planları ve çalışmaları değerlendirilecek ve mahalle atak hızı yüksek olan bölgelerde denetim sıklaştırılacak.”

SURİYELİLER İZLENECEK

“Suriyeli misafirlerin yoğun olarak bulunduğu yerleşim yerlerinde vaka sayıları, sağlık kuruluşlarına başvuru ve alınan numune sayıları ve pozitiflik yüzdeleri ile ortalama temaslı sayıları yakından takip edilecek.” 

MUTANT VİRÜSLER ARAŞTIRILACAK

“İllerde virüste oluşabilecek yapısal değişikliklerin zamanında fark edilebilmesi amacıyla rastgele seçilen numunelerde mutasyonun tespitine yönelik analizin yapılması sağlanacak.”

VAKA SAYISI 14 BİN 46

Türkiye'de son 24 saatte koronavirüs nedeniyle 63 kişi öldü, toplam can kaybı 29 bin 290 oldu. Yeni vaka sayısı ise 14 bin 46. Sağlık Bakanlığı’nın günlük koronavirüs tablosuna göre, dün 146 bin 386 test yapıldı, 821 yeni hasta tespit edildi. Toplam vaka sayısı 2 milyon 835 bin 989’a ulaştı.

Hastalarda zatürre oranı yüzde 3.8, ağır hasta sayısı ise 1310 oldu. Dün 9 bin 231 kişi iyileşti, iyileşen toplam hasta sayısı 2 milyon 659 bin 93’e yükseldi.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 40
  • Selo 3 yıl önce Şikayet Et
    Okullar açıldı korona tekrar patladı okullar tekrar kapalmalı
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 3 yıl önce Şikayet Et
    izmir kemeraltında çarşı içinde lokanta kebapçı dönerci sokağa 10-15 masa atmış her yer tıklık tıklım dolu milletin ağzı açık virüs kol gezer elbet garsonda virüs servis yapar cafe-bar-kahve salonu- masa olan yerler acilen kaptılmalı evde veya işyerinde ye kardeşim sokakta gösteriş yapacağım diye ülkeyi ne hale sokuyoruz..
    Cevapla
  • Özmuşlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence okullar hemen kapatılmalı ? Bu nasıl bir ihmalkarlıktır anlamakta zorluk çekiyorum.Çocuk , anne baba aile içinde korona olan herhangi birinden alıp bunu sınıf ortamında kaç kişiye yayabileceğini varsın siz düşünün ! Gerek var mı bu maceraya ?
    Cevapla
  • Www 3 yıl önce Şikayet Et
    Senin tuzun kuru nasıl olsa eğitimin e sinden anlamadığın belli dünyada bu kadar uzun süren kapanma başka ülkede yok
    Cevapla
  • acılmasaydı 3 yıl önce Şikayet Et
    okullar acıldı gene patladı
    Cevapla
  • The imam 3 yıl önce Şikayet Et
    Okulların açılmasıyla vakalar 5000 den 15000 e fırladı tesadüftür bence(!)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri