Suriyeli işitme engelli Leba Abbadi, çizdiği portreyi Erdoğan'a vermek istiyor

Suriye'nin kuzeybatısındaki Cisir eş Şuğur ilçesinde yaşayan işitme engelli Lema Abbadi, 10 yıldır süren iç savaşın getirdiği olumsuz şartları resim çizerek unutuyor.

Suriyeli işitme engelli Leba Abbadi, çizdiği portreyi Erdoğan'a vermek istiyor
Suriyeli işitme engelli Leba Abbadi, çizdiği portreyi Erdoğan'a vermek istiyor
GİRİŞ 12.03.2021 11:39 GÜNCELLEME 12.03.2021 11:39

Beşşar Esed rejiminin İdlib'in kuzeybatısındaki Cenüdiye beldesine saldırıları sonrası ailesiyle göç etmek zorunda kalarak Cisir eş Şuğur ilçesine sığınan işitme engelli 30 yaşındaki Abbadi, gününü resim çizerek geçiriyor. 

Lema Abbadi, işaret diliyle yaptığı açıklamada, resim sayesinde hayata yeniden döndüğünü söyledi.

 Türkiye aşığı olduğunu ifade eden Abbadi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğini, en büyük hayalinin çizdiği Erdoğan portresini kendisine ulaştırmak olduğunu belirtti.

Türk ordusunun savaşı durdurmak için İdlib'de bulunduğunu vurgulayan Abbadi, "Türk ordusu bizi savunuyor ve canlarını tehlikeye atıyor. Ben de saygı duyduğum için şehit askerlerin portelerini çizdim." dedi. 

"KALEM VE FIRÇA KIZIMLA İLETİŞİMİN YOLU"

Lema'nın annesi Hayat Abbadi de kızının duymadığını doğduktan 40 gün sonra fark edebildiklerini söyledi.

56 yaşındaki 3 çocuk annesi Abbadi, "Çocuğum yüksek seslere tepki vermediğinde tedavi arayışına düştük. Doktor, kızımın duyma hissini yitirdiğini ve ömür boyu duyamayacağını söyleyince ümidimizi yitirdik. Ama işitme cihazı sayesinde az da olsa duyuyor. Kelimeleri birleştirmeye başladı." diye konuştu.

Kızının engelli olmasına rağmen sağlıklı bir zihninin olduğunu vurgulayan Hayat Abbadi, "Kızımın mükemmel çizim yaptığını fark ettim. Kalem ve fırça kızımla iletişimin yolu oldu." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir