Freni patlayan tır dehşet saçtı: 3 ölü ve çok sayıda yaralı var! Feci kaza kamerada!

Bursa’da freni patlayan tır dehşet saçtı. Önündeki araçlara çarparak diğer şeride geçen tır, karşı yönden gelen araçları biçti. Onlarca aracın hurdaya döndüğü kazada ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda da yaralı olduğu açıklandı. Kazaya ilişkin dehşete düşüren görüntüler yayınlandı.

GİRİŞ 12.03.2021 18:59 GÜNCELLEME 13.03.2021 12:07
Bu Habere 137 Yorum Yapılmış

Bursa-Ankara karayolunda zincirleme trafik kazası meydana geldi.

TIR, otobüs ve otomobillerin karıştığı kaza nedeniyle bölgeye çok sayıda ekip gönderildi.

Kaza Barakfakih mevkisinde meydana geldi. Freni arızalanan TIR, yolun karşı şeridine geçerek çok sayıda araca çarptı. Araçları sürükleyen TIR, güçlükle durabildi. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi.

Dehşete düşüren kaza anı kameralara böyle yansıdı;

Edinilen bilgiye göre, İnegöl istikametinden gelen tır, freni patlayınca önündeki araçlara çarparak bariyerleri aşıp karşı şeride geçti. Tır ile karşı yönden gelen araçların çarpıştığı ve onlarca aracın karıştığı kazada tır, yaklaşık 50 metre sonra durabildi.

Ağır yaralılardan biri hastanede hayatını kaybetti
Ayrıca Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ağır yaralı olarak getirilen ve ameliyata alınan Recep Göler de yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Böylece ölü sayısı 4'e çıktı.Olay yerinde hayatını kaybeden Semih Ural'ın da doğum gününün yarın olduğu öğrenildi.Bursa-Ankara karayolunda zincirleme trafik kazası meydana geldi.

Diğer araçların da hızla gelmesiyle anayol, savaş alanına döndü. Kazada 3 kişinin hayatını kaybettiği ve onlarca kişinin yaralandığı bilgisine ulaşılırken, olay yerine çok sayıda 112 Acil Servis ve kurtarma ekipleri sevk edildi.



BURSA VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Bursa Valisi Yakup Canbolat, kazada 3 kişinin hayatını kaybettiğini 21 kişinin de yaralandığı açıkladı.

Vali Canbolat yaptığı açıklamada, "İlk andan itibaren olaya müdahale ettik. Olayın gelişme şeklinin görüntüleri var, sizler de görmüşsünüzdür. Tahminimiz, TIR’ın freninin patlaması sonucu olan bir kaza. Bölgeye hemen itfaiye ekiplerimizi, ambulanslarımızı, polislerimizi, trafik ekiplerimizi, AFAD ekiplerimizi sevk ettik. Olaya müdahale ediyoruz. Maalesef ki ölülerimiz var, yaralılarımız var, yaralı olanların tamamının hastaneye sevkini yaptık. Şu an yol açma ile ilgili gerekli müdahaleyi yapıyoruz. Vefat eden vatandaşlarımız ile ilgili de başsavcımız gelmek üzere, tespitini yaptıktan sonra onları da kaldıracağız. Şu an 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. 21 yaralımız var, bunların 9’u ağır yaralı. Hepimize geçmiş olsun, yaralı vatandaşlarımıza Allah’tan şifa diliyorum, bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

YORUMLAR 137
  • Gurhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede bu tembel devlet memurlarıyla hiç bir şeyin düzeleceği yok. Devlet yasa çıkarıyor ticari araçlar için src belgesi, ama bu belge nasıl veriliyor denetleyen memur yok. Oturduğu koltuktan denetleme yapıyor, güya. Ağır yük taşıyan, insan taşıyan taşıtların en az %80 cahil cühela takımı tarafından kullanılıyor. Eğitim yok, denetleme yok. Arabayı hareket ettirmeyi becerene ehliyet veriliyor. Bu yüzden bizim ehliyetlerimi yurt dışında kabul etmiyorlar. Adamlar biliyor hangi şartlarda hangi eğitimle verildiğini...
    Cevapla
  • Cem Ç. 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiç fren patlamış gibi gitmiyor. Daha çok gazı köklemiş gibi bir hızı var. Diğer taraftan araçları ve insanları biçmek yerine başka seçeneklerde vardı. En azından ilk etapta refüje atabilirdi kendini. Bildiğim kadarı ile (yanlış olabilir) Tırlarda bir acil durum freni vardı, farklı bir sistemle devreye giren, o da olmadı vites düşür hız düşür bir şey yap. Bu araç bir anda bu hıza çıkmadı ya???
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    tır şöför ün tırı sağ tarafa yatırmayıp araçların üstüne kontrolsüz şekilde sürmesi tır sürücüsünün kalp krizi geçirip veya başka bir şekilde rahatsızlandığını gösteriyor.
    Cevapla
  • TARIK 3 yıl önce Şikayet Et
    demiryollarına ağırlık verelim artık yeter
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Direksiyonu yana kırıp aracı yanyatırabilirdi. Adam sonuna kadar birşey yapmadı.
    Cevapla
  • Doktor 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben yazacaktım sen yazmışssın helal
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hatayspor'dan Halil Umut Meler ve TFF'ye isyan!
Kayyım iddiaları gündeme bomba gibi düştü! TFF'den açıklama...