TELE 1'in iftirasına Gaziantep Valiliği'nden cevap

TELE 1'in 'AKP’li Başkanın ihale oyunu!' başlığıyla verdiği yalan habere Gaziantep Valiliği'nden cevap geldi. AK Parti eski il gençlik kolları başkanının ortaklarından olduğu şirkete usulsüz şekilde ihale verildiği iddialarına ilişkin yazılı açıklama yapan Gaziantep Valiliği, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

TELE 1'in iftirasına Gaziantep Valiliği'nden cevap
TELE 1'in iftirasına Gaziantep Valiliği'nden cevap
GİRİŞ 14.03.2021 19:09 GÜNCELLEME 14.03.2021 19:10
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Gaziantep Valiliği, bir siyasi partinin eski il gençlik kolları başkanının ortaklarından olduğu şirkete usulsüz şekilde ihale verildiği iddialarını içeren haberler ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bazı basın organlarında "yalan ve iftiraya" yönelik haberler yer aldığı aktarıldı.

Açıklamada iddianın gerçeği yansıtmadığı belirtilirken oluşturulmaya çalışılan algının yalandan ve iftiradan ibaret olduğuna yer verildi.

VALİLİKTEN İDDİALARA YANIT

"Gaziantep Şehitkamil ilçesi 260 Yataklı Öğretmenevi Yapım İşi" ihalesinin, usulsüz şekilde bir siyasi partinin eski il gençlik kolları başkanına verildiği iddialarının yer aldığı haberlerin asılsız olduğu paylaşılan açıklamada, "Bahse konu haberlerde sözü geçen 'Gaziantep Şehitkamil ilçesi 260 Yataklı Öğretmenevi Yapım İşi' 1 Haziran 2020'de ihale edildi. İhale 'açık ihale' yöntemiyle yapılmış olup, ihale dokümanlarına 81 firma Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden ulaşmış ve bu firmaların 50 tanesi teklif vermiştir. Dolayısıyla şartları oluşturan her firma 'açık ihale' yöntemiyle ihaleye katılabildiği için kişi ya da firmaların seçilmesi mümkün değildir. İhalenin yaklaşık maliyeti 72 milyon 223 bin 639 liradır. İhale kapsamında katılan firmaların teklifleri ile işin maliyeti göz önüne alınarak EKAP sistemi üzerinden tespit edilen ihale en düşük eşik değeri ise 53 milyon 499 bin 459 lira olarak belirlenmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, dosyası eksiksiz olup mevzuat hükümlerine aykırılık taşımayan ve en uygun teklifi veren firmanın ihaleyi aldığı belirtilerek, "Valiliğimiz tarafından ihalenin kasıtlı olarak bahsi geçen firma ortaklığına verildiği şeklinde oluşturulmaya çalışılan algı, yalandan ve iftiradan ibarettir. İlgili ortaklık firmalarının kendi iç yönetimiyle ilgili hisse değişikliğine dayalı geliştirdiği sürecin Valiliğimizi ilgilendirmediği ve ihale sürecinde herhangi bir etkiye sahip olmadığı da aşikardır" denildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • martli 3 yıl önce Şikayet Et
    çamur at izi kalsin. hep ayni terane.
    Cevapla
  • YILMAZ 3 yıl önce Şikayet Et
    Firildaklar Filim Cevirecekler Dikatli Olun
    Cevapla
  • samii 3 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat edin ankara ve istanbulu talan ediyorlar. Ne zaman chpkk bir takım işler çevirse saldırıyla kamufle etme işine girer.
    Cevapla
  • Keko 3 yıl önce Şikayet Et
    Saman var Yemen mi...?
    Cevapla
  • Ahmet Sarmusak 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu muhalefet denen şahsiyetsizlerin attığı iftiralar yalanların artık bir bedeli olmayacak mı her gün bir iftira her gün bir yalan sabrın da bir sonu var artık yani
    Cevapla
  • Ersan 3 yıl önce Şikayet Et
    Araştırın chp nin kesin ihale yolsuzluğu vardır yoksa böyle iftira atmazlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar