Hafta sonu sokağa çıkma yasağı geri mi gelecek? Kabine toplantısında risk durumu artan iller...

Sokağa çıkma yasağı geri gelecek mi? 1 Mart’ta alınan kararların ardından kontrollü normalleştirme süreci başladı. Düşük ve orta riskli illerde hafta sonu sokağa çıkma yasağı kaldırılırken, yüksek ve çok yüksek riskli illerde sadece Pazar günü yasak uygulandı. Sağlık Bakanlığı verileri doğrultusunda risk haritası bugün değişecek. Vatandaşlar değişim ile birlikte yeni yasakların gelip gelmeyeceğini araştırıyor...

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı geri mi gelecek? Kabine toplantısında risk durumu artan iller...
Hafta sonu sokağa çıkma yasağı geri mi gelecek? Kabine toplantısında risk durumu artan iller...
GİRİŞ 15.03.2021 17:44 GÜNCELLEME 15.03.2021 17:44

Koronavirüs günlük tablosunda yaşanan artış sonrası kısıtlama ve tedbirlerin yeniden gelip gelmeyeceği herkes tarafından merak ediliyor. Geçtiğimiz hafta içi düzenlenen Bilim Kurulu toplantısının ardından Fahrettin Koca, 76 ilde mutant virüsün görüldüğünü açıkladı. Mutant virüsün yayılma hızını artırdığını dile getiren Bakan koronavirüs vakalarının sıkı takip altına alındığını belirtti. Yerinde karar döneminin uygulanmaya başlamasıyla sokağa çıkma yasaklarında değişiklikler olmuştu. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı kısıtlamaları düşük ve orta riskli illerde kaldırılırken diğer risk grubunda bulunan şehirlerde ise değişikliğe gidildi. Sağlık Bakanlığı, Türkiye’nin risk durumunu gösteren haritanın 2 haftada bir yayınlanacağını açıklamıştı. En son açıklanan verilerin üzerinden 14 gün geçti. Bugün düzenlenen Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak. Peki hafta sonu sokağa çıkma yasağı geri mi gelecek? İşte yasak ve tedbirlerle ilgili tüm detaylar…

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GERİ GELECEK Mİ?

Türkiye’nin 81 ili, nüfus ve vaka sayısına oranla dört risk grubuna bölündü. Haftalık vaka sayısı 100 binde 10’un altında olan iller “Düşük”, 11 ile 35 arasında olan iller “ Orta”, 36 ile 100 arasında olan iller “ Yüksek” 100’ün üstündeki şehirler ise “Çok Yüksek” olarak tanımlandı.

Risk durumu gözetmeksizin hafta içi saat 21.00 ile 05.00 saatleri arasında uygulanan yasak tüm illerde devam ediyor. Hafta sonu Cumartesi ve Pazar günü düşük ve orta riskli illerde sokağa çıkmak serbest. Ancak Pazar günleri yüksek ve çok yüksek riskli illerde kısıtlama uygulanmaya devam ediyor. İşte Bakan Fahrettin Koca'nın paylaştığı vakaların azaldığı ve arttığı iller;

ARTAN İLLER

AZALAN İLLER

Bugün saat 15.30’da başlayacak Kabine toplantısının sona ermesiyle yeni risk haritasının yayınlanması bekleniyor. Risk durumunda değişiklik olan iller için sokağa çıkma yasakları tekrar uygulanabilecek. Son açıklanan risk haritasında düşük ve orta riskli olan fakat bugün yayınlanacak harita ile yüksek ve çok yüksek riskli ile dönüşen şehirlerde Cumartesi günü sokağa çıkma yasağı tekrar uygulanacak.

İLLERİN RİSK DURUMU NEYE GÖRE BELİRLENİYOR?

İller sadece vaka sayısına göre mavi,sarı, turuncu ve kırmızı olarak sınıflandırılmıyor. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Akın, yaptığı açıklamada hemen bir renk değişimi olmayacağını ifade ederek “ Haftalık vaka sayıları dışında, birden fazla gösterge ile süreç takip ediliyor. Vaka sayılarında da ortalamalar dikkate alınıyor. Renk değişimi buna göre olacak” dedi. Yetkililer de vaka sayılarının yanı sıra, hastane yatış oranları, yatak sayısı gibi birçok etkenin illerin renginin belirlenmesinde kullanıldığını belirtiyor.” dedi.

İSTANBUL ANKARA VE İZMİR’DE VAKA SAYILARI!

Türkiye’nin nüfusunun neredeyse dörtte birini oluşturan İstanbul, Ankara ve İzmir’de haftalık vaka sayıları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 20-26 Şubat tarihleri arasında İstanbul’un 100 binde vaka sayısı 89.90 iken son açıklanan verilere göre 111.57’ye kadar çıkmış durumda. Yüksek riskli iller arasında yer alan İzmir’de ise 27 Şubat- 5 Mart’ta açıklanan vaka sayıları 8-14 Şubat tarihinde açıklanan verilere göre yüzde 50 artmış durumda. İzmir’de ise 27 Şubat-5 Mart tarihlerinde açıklanan verilere göre nüfusa oranla vaka sayısı 66.47 olarak belirlendi.

KABİNE TOPLANTISI BUGÜN GERÇEKLEŞTİRİLECEK!

Koronavirüs vaka sayısındaki artışın ardından gözler bu hafta düzenlenecek Kabine toplantısına çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında Kabine toplantısı bugün yapılacak. Toplantının saatine ilişkin tam saat belirtilmese de toplantının saat 15.00’da başlaması bekleniyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz hafta içerisinde düzenlenen Bilim Kurulu ve güncel veriler doğrultusunda detaylı bir sunum yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine toplantısının sona ermesiyle açıklama yapması bekleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!