Kafe ve restoranlar kapanıyor mu? Kabine Toplantısı başladı! Düşük ve orta riskli şehirlerde..

Kafe ve restoranların açılmasıyla ilgili karar Kabine toplantısının ardından alınmıştı. 2 Mart itibariyle faaliyetlerine başlayan yeme içme yerleri çok yüksek riskli iller hariç saat 07.00 ile 19.00 saatleri arasında hizmet vermeye devam ediyor. Esnaf bugün gerçekleştirilecek Kabine toplantısından çıkacak kararı bekliyor. Peki kafe ve restoranlar kapanacak mı? İşte TESK Başkanı Bendevi Palandöken'in yaptığı...

Kafe ve restoranlar kapanıyor mu? Kabine Toplantısı başladı! Düşük ve orta riskli şehirlerde..
Kafe ve restoranlar kapanıyor mu? Kabine Toplantısı başladı! Düşük ve orta riskli şehirlerde..
GİRİŞ 15.03.2021 17:46 GÜNCELLEME 15.03.2021 17:46

Normalleştirme adımlar kapsamında kafe, restoran, pastane, çay bahçeleri, tatlıcılar müşteri kabul etmeye başlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada mutasyonun inişli çıkışlı görüntüsünün karar almayı zorlaştırdığını ifade etmişti. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken kafe ve restoranlar hakkında kritik açıklamalarda bulundu. Kapalı mekanlarda virüsün yayılma hızının arttığı ve sosyal mesafe kurallarının uygulanmasının zor olduğu biliniyor. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan günlük koronavirüs tablosundaki artış vatandaşlar ve esnaflar tarafından yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısında kafe ve restoranların açılması masaya yatırıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca  bugün gerçekleştirilecek Kabine toplantısında konuyla ilgili gelişmeleri aktaracak. Peki kafe ve restoranlar tekrar kapanacak mı? İşte yeme-içme yerleriyle ilgili yapılan o açıklama…

Sokağa çıkma yasağı 81 ilde geri mi gelecek? Kabine Toplantısında risk durumu yükselen iller…

KAFE VE RESTORANLAR KAPANACAK MI?

Kafe ve restoranlar düşük, orta ve yüksek riskli illerde faaliyetlerine başladı. Özellikle son günlerde yaşanan koronavirüs vaka sayısındaki artışın ardından vatandaşlar bugün yapılacak Kabine toplantısı sonrası çıkacak karara kilitlendi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada en son tedbir olarak kapanması görüşünde olduklarını belirtti. 

Tedbirli sürecin devam ettiğini belirten TESK Başkanı “ Kontrollü normalleşme sürecini iyi götürüyoruz. Esnaf da vatandaş da bilinçlendi. Gerekli uyarıları yapıyoruz. Esnafımız çok duyarlı, tedbirlere uyuyoruz. Esnafımız ‘Bir daha kapanırsak perişan oluruz’ diyor.” ifadelerini kullandı.

VAKA SAYILARI TEDBİRLER İÇİN BELİRLEYİCİ OLACAK!

Türkiye’nin 81 ili kontrollü normalleştirme çalışmaları kapsamında risk durumuna göre 4’e ayrıldı. Sağlık Bakanlığından gelen veriler doğrultusunda risk durumunda değişiklik olan iller için yeni kararlar alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında Beştepe’de Kabine toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Yapılan toplantıda kafe ve restoranların durumunun görüşülmesi ve karara bağlanması bekleniyor.

Sokağa çıkma yasağında olduğu gibi düşük ve orta riskli illerde kafelerin şu an bulunduğu şartlarda hizmet vermeye devam etmesi ön görülürken yüksek ve çok yüksek riskli iller için “paket servis” veya “gel al” şeklinde hizmet açık bulunacağı düşünülüyor.  Son karar bugün yapılacak Kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI TARAFINDAN AÇIKLANAN RİSK HARİTASINDA SON DURUM!

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER (MAVİ) 

Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır.

ORTA RİSKLİ İLLER (SARI) 

Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bursa, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars.

YÜKSEK RİSKLİ İLLER (TURUNCU) 

İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan.

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER (KIRMIZI) 

Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman.

SON 5 GÜNÜN KORONAVİRÜS TABLOSU!

14 MART KORONAVİRÜS TABLOSU!

Sağlık Bakanlığı tarafından 14 Mart'ta açıklanan verilere göre 132 bin 425 test gerçekleştirildi. 13 bin 378  kişinin testi pozitif çıkarken 68  kişi hayatını kaybetti.. Belirti gösteren hasta sayısı 852  olurken 15 bin 516 kişinin Covid-19 tedavisi ya da karantinası sona erdi.

13 MART KORONAVİRÜS TABLOSU!

Sağlık Bakanlığı tarafından 13 Mart'ta açıklanan verilere göre 150 bin 098 test gerçekleştirildi. 15 bin 082   kişinin testi pozitif çıkarken 65  kişi hayatını kaybetti.. Belirti gösteren hasta sayısı 841  olurken 15 bin 287 kişinin Covid-19 tedavisi ya da karantinası sona erdi.

12 MART KORONAVİRÜS TABLOSU!

Sağlık Bakanlığı tarafından 12 Mart'ta açıklanan verilere göre 148 bin 856 test gerçekleştirildi. 14 bin 941  kişinin testi pozitif çıkarken 66 kişi hayatını kaybetti.. Belirti gösteren hasta sayısı 834  olurken 11 bin 180 kişinin Covid-19 tedavisi ya da karantinası sona erdi.

11 MART KORONAVİRÜS TABLOSU!

Sağlık Bakanlığı tarafından 11 Mart'ta açıklanan verilere göre 146 bin 386  test gerçekleştirildi. 14 bin 046  kişinin testi pozitif çıkarken 63 kişi hayatını kaybetti.. Belirti gösteren hasta sayısı 821  olurken 9 bin 231 kişinin Covid-19 tedavisi ya da karantinası sona erdi.

10 MART KORONAVİRÜS TABLOSU!

Sağlık Bakanlığı tarafından 10 Mart'ta açıklanan verilere göre 145 bin 130 test gerçekleştirildi. 14 bin 556 kişinin testi pozitif çıkarken 67 kişi yaşamını yitirdi. Belirti gösteren hasta sayısı 814 olurken 9 bin 193 kişinin Covid-19 tedavisi ya da karantinası sona erdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...