Kayseri'de vakalar patladı! Valilik harekete geçti, kısıtlamalar geri geldi...

Koronavirüs vaka sayısının arttığı Kayseri'de yeni tedbirler alındı. Taziye, mevlit, cenaze, nişan yemeği gibi vatandaşları bir araya getiren nitelikteki etkinlikler sınırlandırıldı.

Kayseri'de vakalar patladı! Valilik harekete geçti, kısıtlamalar geri geldi...
Kayseri'de vakalar patladı! Valilik harekete geçti, kısıtlamalar geri geldi...
GİRİŞ 17.03.2021 07:34 GÜNCELLEME 23.03.2021 09:05
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı, 81 il için, 6-12 Mart'ta 100 bin kişide görülen COVID-19 vaka sayılarını açıkladı.

Kayseri’de 100 bin nüfusta görülen koronavirüs vaka sayısı 97,72'den 142,95'e yükseldi.

SINIRLANDIRMA 30 NİSAN'A KADAR SÜRECEK

Vaka sayısı oranının hızla artması nedeniyle İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nca yeni kararlar alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz genelinde tüm berber, kuaför, güzellik salonu, güzellik merkezleri, nikah salonu, düğün salonu, kütüphane, kafe, oyun salonu gibi yüksek risk teşkil edecek yerlerin girişlerinde Hayat Eve Sığar (HES) kodu kontrollerinin yapılmasının zorunlu hale getirilmesine; HES kodu riskli olanların kabul edilmeksizin kolluk kuvvetlerine bildirilmesine; taziye, mevlit, cenaze ve nişan yemeği gibi bireyleri bir araya getiren ve sosyal mesafe kuralının ihlaline sebebiyet verebilecek nitelikteki etkinlikler ile tüm temel atma ve açılış törenlerinin 30 Nisan 2021 tarihine kadar sınırlandırılmasına karar verildi."

Kurul, aykırılığın durumuna göre konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması yönünde de karar aldı.

YORUMLAR 34
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Kayseri de vakalar yine artıyor gurbetçiler geldiginde de zirve yapıyor adamlar gezecek ailesini ziyaret edecek 2 3 senedir gelemeyenler var gecen sene temmuz gibi vakalar patlamıştı umarım bu sene zorluk yaşanmaz
    Cevapla
  • Vatann sever 3 yıl önce Şikayet Et
    20 gün aralıksız sokağa çıkma yasağı ilan edin olay biter halk 1 gün önce alış verişini yapacak sebze meyve ekmek su araçlarla kapılarına gelecek
    Cevapla
  • d.temiz 3 yıl önce Şikayet Et
    vallahi böyle saçma bir uygulama daha dünyada göremezsiniz. düğün nişan cenaze yasak lokanta kefe restoran açık 30 dk kalabiliyon sanki virüsle anlaşma imzaladınız. 30 dk da bulaşmama sözü hafta içi herkes sokakta caddede yüryecek yer yok avmler ağzına kadadar dolu hafta sonu pazar sokağa çıkmayınca hersey yolunda kısacası kimse kusura bakmasın biz millet olarakda devlet olarakta bu badirede sınıfta kaldık. devletin ekonomik gücü yetip vatandaşı evde tutamadı sahiller tatil köyleri tıka basa doldu biz pikniğe gidip mangal yakmadan duramadık vs vs neyse kısa söz. ölen ölecek kalan sağlar da gazi olacak meselenin özü bu.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşılarını olan % 68 gibi bir Rakama ulaşan 65 Yaş üstünü artık Serbet bırakın!... Vakalar artınca hemen 65 üstüne yasak koyuyorsunuz! Rahat bırakın bu insanları! Yazık değilmi bu insanlara! 1 Yıldır Evlerde Hapis Hayatı Yaşatıyorsunuz! daha kaç yıl yaşayacaklar!.
    Cevapla
  • Muharrem 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz ölmeyin diye yapılıyor. Onu başarabilirsek bugünler de geçer. Torunlarınızla,çocuklarınızla geçireceğiniz inşallah uzun bir ömür sizi bekliyor olacak.
    Cevapla
  • Hüseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    Oldu çocuk oyuncağı bas düğmeye yasaklar geri gelsin bas düğmeye yasak kalksın
    Cevapla
  • isa 3 yıl önce Şikayet Et
    ölümleri ağır hastaları sen çocuk oyunu sanıyorsun herhalde,başına gelmemiş anlaşılan..Diğer yandan milletin de ekonomisini düşünmek gerekiyor ki normalleşmeye çalışıyorlar.Ama vatandaş dikkat etmezse devlet ne yapsın.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen! Bir kesimi Serbest bırakıp bir kesime Yasak koyulursa Vakalar tabiki artar Düğünü ,Nişanı,Komşuluğu.Misafirliği yapanlar Vakaları arttırılanlar Serbest bırakılan Çalışan kesim 20- 65 Yaş Arası.. Aynen Çocuk Oyuncağına döndü bu iş!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak