Çok çarpıcı ifadeler: HDP'ye sahip çıkan CHP neyi amaçlıyor?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, HDP'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne dava açtı. Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, Milat Gazetesi Yazarı Ahmet Ay ve Avukat Mücahit Birinci siyasetteki sıcak gündeme ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Çok çarpıcı ifadeler: HDP'ye sahip çıkan CHP neyi amaçlıyor?
Çok çarpıcı ifadeler: HDP'ye sahip çıkan CHP neyi amaçlıyor?
GİRİŞ 17.03.2021 22:21 GÜNCELLEME 17.03.2021 22:24
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

Haber7 - Özel

  • Anayasa Mahkemesi'ne, HDP'nin kapatılması istemiyle dava açıldı. 
     
  • Uzman isimler, siyasetin sıcak gündemini değerlendirdi, çarpıcı açıklamalarda bulundu. 
     
  • Mehmet Acet: HDP kredisini kullanamadı. Ahmet Ay: HDP seçmeni rahatsız. Mücahit Birinci: Tam da Anayasa'nın gereği.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

TOPLUMUN BÜYÜK KESİMİ 'HDP KAPATILSIN' DİYOR

YARGITAY DAVA AÇTI: HDP KAPATILSIN

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Şahin, yazılı açıklamasında, demokratik siyasi hayatın vazgeçilmez unsurlarından olan siyasi partilerin, toplumun ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sunmayı amaçlayan kurumlar olduğunu belirtti. 

Yargıtay'ın açtığı davayı Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, Milat Gazetesi Yazarı Ahmet Ay ve Avukat Mücahit Birinci yorumladı. 

"HDP KENDİSİNE VERİLEN KREDİYİ İYİ KULLANMADI"

  • Mehmet Acet, Kanal7 Ankara Temsilcisi

Önce terör örgütü sonra parti ortaya çıktığı için parti hep terör örgütünün güdümünde kaldı.

CHP özellikle HDP'yle birlikte hareket ediyordu. İlerleyen süreç içerisinde bu tartışma daha çok yapılacak.

HDP bugüne kadar kendisine verilen krediyi demokratik siyaseti artırmak için kullanmadı. Belediyeleri istasyon olarak kullandı. Kayyım atanmadan önce 2014'te seçilen belediyeleri yıllar içerisinde Kandil'e uzanan istasyon görevi üstlendi. Bunun üzerine geçmişe dair özeleştiri de ne yazık ki şimdiye kadar yaşamadılar.

 

"HDP SEÇMENİ SON DERECE RAHATSIZ"

  • Ahmet Ay, Milat Gazetesi Yazarı 

Dünyanın hiçbir yerinde bir ülkede terör örgütünü destekleyen bir partinin siyasi hayatını sürdürmesinin imkan ve ihtimali yoktur. Hele hele bu terör örgütü ve parti o ülkede 60 bin insanın ölümüne yol açtıysa ve bu siyasi parti bir kerecik olsun terör örgütünün akıttığı kanı, şehit ettiği sivillerimizin, polislerimizin, askerlerimizin ailelerini bir kez bile ziyaret etmediyse böyle bir siyasi partinin siyaset yapması utanç sebebidir.

Siyasi partilerin kendi seçmenlerini temsil etmesini arzu ederiz. Fakat dünyanın hiçbir yerinde hareket hakkı olmayan bir partinin Türkiye’de siyaset yapması terörün daha çok artması demektir.

PKK terör örgütünün arka bahçesi gibi bir partinin Türkiye’de yeniden kurulmasının son derece zararları söz konusudur. Bu sebeple kurulacak partiye yasaların, Anayasa’nın açtığı alan dışına çıkmaması koşuluyla, ilk çıktığında da yeniden kapatılması koşuluyla yeni bir parti açılır.

HDP seçmeni HDP’nin tavrından son derece rahatsız. Bölgede yaşayan bir insan olarak söylüyorum. HDP seçmeni; HDP’nin siyaset üretememesinden, PKK’nın vesayetinden kurtulamamasından son derece rahatsız. Bu rahatsızlığı HDP’ye ve HDP yerine kurulacak partiye oy vermeyecek anlamına gelmez. Önemli kısmı oy vermemeyi düşünmüyorsa da HDP’nin terörle iltisakını kesmiş bir partinin kurulacağının daha iyi olacağını düşünüyorlar.

"CHP'NİN TAVRI KÜRT SEÇMENLERİ TAVLAMAYA YÖNELİK"

Cumhuriyet Halk Partisi’nin, HDP’yle ‘nikahsız evliliği’ Kürt seçmenini tavlamaya yönelik. CHP özgürlükçü bir parti değil. Refah ve Fazilet partilerinin kapatılmasının şakşakçısı CHP’lilerdi. CHP’nin HDP’ye koltuk değneği gibi yapışmasının sebebi Kürt seçmenden daha fazla oy alma hesabıdır.

HDP terör örgütünün arka bahçesidir. Siyasi sözcüsüdür.

"CHP ÇOK AĞIR FATURA ÖDER"

  • Mücahit Birinci, Avukat

Tam da Anayasa'nın gereği ve demokrasinin gereği olarak bakıyorum bu hadiseye. 6-8 Ekim olaylarında Türkiye'yi ne hale getirmeye çalıştıkları ortada. Bu faaliyetleri demokrasi içinde değerlendirmek mümkün değildir. Bakmayın siz onların insan hakları, özgürlük sözlerine. Onlar amaca ulaşmak için kullanırlar. Söyledikleri şeyin içi hiçbir zaman dolu değildir. 

HDP’nin Millet İttifakı içinde olduğuna dair bir tek İYİ Parti’nin itirazı var. Cumhuriyet Halk Partisi bundan rahatsız değil. 

Hukuk aleyhlerine döndüğü zaman zorbalık diyorlar. Demek ki bunların hukuka, insan haklarına saygısı menfaatlerine uyduğu kadar.

HDP kapatıldığı zaman parti yöneticileri beş senelik siyaset yasağı alırlar. Bunlar CHP sıralarından girebilirler milletvekili olacak. Ama CHP bunun faturasını siyasette çok ağır şekilde öder.

Bir daha parti açılmaması için yol bulunmalı. Hukukçular arasında tartışılması lazım.

Diyelim ki yakın vadede öyle bir şey mümkün olmayacaksa bile hukuk bıkmaz, usanmaz. Tekrar parti kurulduğunda iltisak bağı görüldüğünde tekrar kapatılması davası açılması lazımdır.

KAYNAK: HABER7 | ÖZEL
YORUMLAR 108
  • Emre19 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz biraz sivrisineklerle uğraşıyoruz.Esas bataklığı kurutmak gerek, bu bataklıkta gün gibi aşikar..
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Atatürk ile Chp Atatürk ile Hdp Ne alaka demi ? Tarih demi araştırmıyorsunuz ? Kürtlere kucak açan AKP dir Kürtleri Karmalamaya çalıştırıp Türkleştirmeye çalışmanın ilk temelini atan Chpdir. Akıl fikir sağlık diliyorum...
    Cevapla
  • Bekir SAĞLAM 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP şu anki yönetim kadrosu HDP ile aynı zihniyettir.
    Cevapla
  • Sinirli 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP Kaostan beslenen partidir.
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu chp ve hdp kapatilsin.birdaha acilmamak uzere.simdi bu kurtler bidahaki secimde chp ye oy verecekmis.kürtlerin ikinci partisi chp oldu.ornek veriyorum.esenyurttaki butun kekolar kirolar chp ye calisiyor.bunlar hep beraber oluyorlar.allah bu ulkeyi bu chp ve hdp nin eline dusurmesin.iraki goruyoruz.simdi anliyorum saddam adam gibi adammis.nur icinde yatsin mekani cennet olsun irakta guzel isler yapmis.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı
Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti'den son dakika açıklaması