Son Dakika... Suriye'den atılan roketler Kilis'e düştü. TSK anında cevap verdi

Terör örgütü YPG/PKK'nın işgalindeki Tel Rıfat bölgesinden atıldığı değerlendirilen 2 roket Kilis'e düştü. Mahallede duyulan sesin ardından bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Suriye'den atıldığı belirlenen roketler Kilis'te boş araziye düşmüştür. Olayda yaralanan vatandaşımız olmamış, hasar ve ziyan meydana gelmemiştir.' açıklaması yapıldı.

GİRİŞ 18.03.2021 23:16 GÜNCELLEME 19.03.2021 00:44
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Alınan bilgiye göre, Eski Beşevler Mahallesi'ndeki boş alan ve bir mermer atölyesine 2 roket düştü.

Mahallede duyulan sesin ardından bölgeye çok sayıda polis sevk edildi.

Roketler patlamazken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Yetkililer, roketlerin terör örgütü YPG/PKK'nın işgalindeki Tel Rıfat bölgesinden atıldığının değerlendirildiğini bildirdi

Suriye'den atılan roketler Kilis'e düştü

MSB: HEDEFLER DERHAL ATEŞ ALTINA ALINDI

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Suriye'den atıldığı belirlenen roketler Kilis'te boş araziye düşmüştür. Olayda yaralanan vatandaşımız olmamış, hasar ve ziyan meydana gelmemiştir. Rusya Federasyonu'na ateşin durdurulması için bildirimde bulunulmuş, belirlenen hedefler derhal ateş altına alınmıştır. Bölgedeki birliklerimiz ikaz edilmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir." ifadeleri yer aldı.

VALİLİK: ROKETLER PATLAMADI

Kilis Valiliği'nden yapılan açıklamada "18.03.2021 tarihinde 20.55 sıralarında Kilis Merkez’e Suriye’den (PYD Bölgesi) atıldığı değerlendirilen iki adet roket düşmüş ancak patlamamıştır. Olayla ilgili herhangi bir yaralanma ve maddi hasar meydana gelmemiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri yer aldı.

ROKETLER SAPLANDIĞI TOPRAKTAN ÇIKARILDI

Kilis’e Suriye’den atılan iki roket, saplandığı topraktan bomba imha uzmanları tarafından çıkarıldı.

Edinilen bilgiye göre, 20.55 sıralarında Suriye'den atılan 2 roket Kilis kent merkezindeki Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Mahallesi'ndeki iki ayrı boş araziye düştü. Roketlerin düştüğü bölge polis ekipleri tarafından kordon altına alındı. Kilis Valisi Recep Soytürk ile İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Toprağa saplanan roketler bomba imha uzmanları tarafından kepçe yardımıyla çıkarıldı.

150 km menzile sahip yerli S-400 olan 'Hisar-U' bomba gibi geliyor!

KİLİS’TE 27 KİŞİ ROKETLİ SALDIRILARDA HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Kilis’e ilk roket DEAŞ terör örgütü tarafından 18 Ocak 2016 tarihinde bir okulun bahçesine atılmış, 1’i öğrenci 2 kişi hayatını kaybetmişti. Son roket ise PKK/YPG tarafından 2018 yılında Zeytin Dalı Harekatı sırasında Şubat ayı içerisinde atılmıştı. Kilis’te 2016-2018 yılları arasında atılan roketler nedeniyle 27 kişi hayatını kaybederken, 100’den fazla kişi ise yaralanmıştı.

YORUMLAR 71
  • hacı emmi 3 yıl önce Şikayet Et
    büyük bir ihtimal bu roketleri veya füzeleri amerikalılar attırıyor. neden mi derseniz Türkiye'nin savunma sistemlerini kontrol ediyorlar ne durumda diye. benim aklima sadece bu geliyor.
    Cevapla
  • MİSAFİR 3 yıl önce Şikayet Et
    https://www.haber7.com/guncel/haber/3077864-balistik-fuze-saldirisi-sonrasi-msbden-aciklama-belirlenen-hedefler-ates-altina-alindi MİSAFİR Suriye Rejimi Türkiye'nin kontrolündeki bölgede çıkarılan petrol tesislerini vuruyorsa, bu saldırının cevabı Suriye Rejiminin petrol tesislerini vurmak olmalıydı. Bundan sonra yapılacak saldırıyı şimdiden durdurmak istiyorsanız bunu yapın. Aksi halde bu saldırılar artarak devam eder ve kendi kontrol ettiğiniz bölgelerde adım atamaz hale gelirsiniz.
    Cevapla
  • Talha 3 yıl önce Şikayet Et
    hava savunma sistemimiz hala yok. bu sorun kangren oldu artık .
    Cevapla
  • veli 3 yıl önce Şikayet Et
    evet, anlaşıldı, bidon göreve başlamış
    Cevapla
  • Meltem 3 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşılan israil bunak biden aracılığı ile savaşı başlattı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tüm gözler onda: Gizli golcü olur mu?
İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan Refah hakkında skandal açıklama