Özlem Zengin'e hakaret soruşturmasında iddianame kabul edildi

Milletvekili Özlem Zengin'e yönelik hakaret içerikli sözler sarf eden sosyal medya kullanıcısı Mert Yaşar hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret "ve "kamu görevlisine hakaret" suçlarından 6 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame İstanbul 23'üncü Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Özlem Zengin'e hakaret soruşturmasında iddianame kabul edildi
Özlem Zengin'e hakaret soruşturmasında iddianame kabul edildi
GİRİŞ 19.03.2021 15:48 GÜNCELLEME 19.03.2021 16:12

Milletvekili Özlem Zengin'e sosyal medya üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Avukat Mert Yaşar hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede Yaşar hakkında 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep edildi. İstanbul 23. Asliye Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Grup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Özlem Zengin’e hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatılan Avukat Mert Yaşar hakkında iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianamede Yaşar’ın "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "Kamu görevlisine hakaret" suçlarından 2 yıl 4 aydan 6 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İddianame İstanbul 23. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Sanığın önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkması bekleniyor. Öte yandan Yaşar’ın tensip zaptı ile tahliye edildiği bilgisine de ulaşıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var