Şahap Kavcıoğlu kimdir? Merkez Bankası (TCMB) yeni Başkanı Şahap Kavcıoğlunun hayatı...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda görev değişikliği yaşandı. Resmi gazetede yayınlanan bilgiye göre Naci Ağbal’ın yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu getirildi. Bu kararın ardından TCMB yeni Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun hayatı merak konusu oldu. Peki Şahap Kavcıoğlu kimdir? İşte Şahap Kavcıoğlu’nun biyografisi…

Şahap Kavcıoğlu kimdir? Merkez Bankası (TCMB) yeni Başkanı Şahap Kavcıoğlunun hayatı...
Şahap Kavcıoğlu kimdir? Merkez Bankası (TCMB) yeni Başkanı Şahap Kavcıoğlunun hayatı...
GİRİŞ 20.03.2021 10:38 GÜNCELLEME 20.03.2021 10:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Şahap Kavcıoğlu, Merkez Bankası’nda ki yeni görevinin ardından vatandaşlar tarafından en çok araştırılan kişilerden birisi oldu. Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal görevini Şahap Kavcıoğlu’na bıraktı. Üniversite eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde alan Şahap Kavcıoğlu 1967 yılında Bayburt’ta dünyaya geldi. Esbank TAŞ’de Müfettiş Yardımcılığı, Müfettiş, Şube Müdür, Genel Müdür yardımcılığı, Türkiye Halk Bankası’nda ise İstanbul Bölge Koordinatörü olarak görev aldı. Peki Şahap Kavcıoğlu kimdir? İşte günün en çok konuşulan ismi Şahap Kavcıoğlu’nun hayatı…

ŞAHAP KAVCIOĞLU KİMDİR?

Şahap Kavcıoğlu 23 Mayıs 1967 yılında Bayburt’ta doğdu. Evli ve üç çocuk babası olan Kavcıoğlu’nun annesinin adı Naime, babasının adı ise Halit’tir. Şahap Kavcıoğlu  Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nü bitirdi. İstanbul Üniversitesi Muhasebe Enstitüsünü denetim uzmanı olarak bitiren Kavcıoğlu, İngiltere Hastings College'ta işletmecilik üzerine eğitim aldı.

İş hayatına 1991 yılında Esbank’ta Müfettiş yardımcısı olarak başlayan Kavcıoğlu, Müfettiş, Şube Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 2003 yılında Halkbank’ta İstanbul Bölge Koordinatörü olarak görev alan yeni Merkez Bankası Başkanı, yine aynı bankada Perakende Bankacılık’tan, Esnaf-KOBİ Bankacılığı’ndan, Kredi Politikaları`ndan, İnsan Kaynakları ve Organizasyon’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak 2015 yılına kadar görev aldı. 

Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, 10 yıl boyunca Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı’nda Başkanlık görevi yaptı. Bayburt Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, olan Şahap Kavcıoğlu, VakıfBank Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, görevini yürüttü. Şahap Kavcıoğlu 26. Dönem Bayburt Milletvekili olarak da görev yaptı.

YORUMLAR 1
  • Muhtar 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis, MB başkanı İslam hukukunu bilen biri olmalı. Bu faiz oranı ile Allah in rahmetini değil ,; ancak gazabını alırız. Faizi kaldır reis. Rabbimin yolumuzu açması faizin tamamen kalkmasına bağlı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!