İstanbul'a kar geliyor! Meteoroloji'den peş peşe açıklamalar

Son dakika haberine göre; Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Batı bölgelerle birlikte İstanbul'da çarşamba ve perşembe günü karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan 5 günlük hava durumu haritası…

GİRİŞ 21.03.2021 15:27 GÜNCELLEME 23.03.2021 09:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yurdun büyük bir kesimini etkisi altına alan yağışlı hava İstanbul'da da etkisini hissettirmeye başladı. Meteorolojiden yapılan son dakika açıklamasına göre İstanbul'a hafta içerisinde kar yağışı bekleniyor.

Türkiye yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 21-25 Mart tarihlerine ait hava tahminlerine göre Pazar günü ülke genelinde, Pazartesi günü kuzey kesimlerde hissedilir derecede (4 ila 10 derece) aratacak olan hava sıcaklığının salı gününden itibaren tüm yurt ta hissedilir derecede azalacağı (6 ila 15 derece) tahmin ediliyor.

Yaylada kar nedeniyle mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

İSTANBULLULAR DİKKAT KAR GERİ GELİYOR

Vatandaş Meteoroloji'nin uyarıları sonrası 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunun cevabını arayışa geçti.

Meteoroloji'nin İstanbul için yaptığı 5 günlük hava tahminine göre, kentte 24 Mart Çarşamba ve 25 Mart Perşembe kar ve karla karışık yağmur bekleniyor.

Tahminlere göre en düşük hava sıcaklığı Çarşamba günü 2, Perşembe günü ise 1 derece olacak.

En yüksek hava sıcaklığı ise Çarşamba ve Perşembe günü 5 derece olacağı belirtildi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji'nin kuvvetli yağış uyarısında "Yağışların Pazar günü Trakya kesimi ile İstanbul ve Çanakkale çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklediğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyılarda hortum oluşma riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Meteoroloji'nin kuvvetli rüzgar uyarısında ise "Rüzgarın; Marmara'nın güneybatısında kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında güney ve güneydoğu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri yer aldı.

İŞTE METEOROLOJİ'NİN İL İL 5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

 

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’in hava durumu değerlendirmesi şu şekilde:

Bugün Türkiye’nin kuzeyi yağmurlu. Yağmurlar sürekli yağış halinde, bugün böyle seyredecek. Sıcaklıklar Mart ayının 4-5 derece altında seyrediyor. Dünde Ege Bölgesi’nde kuvvetli yağışları aldık. İzmir’in Menemen ilçesi 109 kg yağış aldı.

'HAVA SICAKLIKLARI ARTIYOR'

Yarın hava sıcaklıkları artıyor. Bugünkü değerlere göre 7-8 derecelik ısınma var. Bu ısınma ile yağışın cinsi değişecek. Gök gürültülü sağanak yağış olacak. Türkiye’nin büyük kısmında yağış olacak. Gök gürültülü yağış olan yerlerde baskın riski var.

'SALI GÜNÜ TERSİNE DÖNECEK'

Salı günü ısınma tersine dönecek, 8-12 derece düşüş olacak. Sıra dışı dediğimiz olaylar bunlardı. Bu düşüşle birlikte yine yağışlar var. Yağmur şeklinde yağışlar akşam saatlerinden itibaren kara dönüşecek.

KAR GELİYOR

Trakya’da kar, Marmara’da karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde kar yağışı. İstanbul da işin içine girdi. İstanbul’da yüksek kesimlerde karla karışık yağmur bekleniyor. Salı gecesinden sonra olabilir. İç Anadolu’da iki gün sürecek. İstanbul’da gündüz saatlerinde 5 dereceye kadar düşecek.

Kar yağışı Çarşamba Perşembe devam edecek. Cuma günü kar yağışı terk edecek. Cumartesi günü sıcaklıklar artıyor.

KAR YAĞIŞI TUTAR MI?

İç Anadolu bölgesinde, Marmara’nın doğusunda, Trakya’da kar tutacak. İstanbul için söz veremem. Havada kar yağışı görülür ama yerde görülmeyebilir. Hava bayağı soğuyor. İstanbul’da yerde tutmayabilir. Şile yolu yüksek kesimlerinde tutabilir.

YORUMLAR 1
  • Doğrucu Davut 3 yıl önce Şikayet Et
    İsimsiz olan kullanıcı adımı, doğrucu davut olarak değiştirdim. Eskisi hükümsüzdür.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır