Emin Akbaşoğlu'ndan İstanbul Sözleşmesi için önemli açıklama

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, İstanbul Sözleşmesinin feshedilmesinin ardından ortaya atılan iddialar hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Akbaşoğlu, " Uluslararası bir sözleşmenin onaylanmasının bir kanunla uygun bulunması yetkisi, yasama organı olan TBMM’ye, bu sözleşmeyi onaylama veya gerektiğinde fesih yetkisi ise yürütme organı olan Cumhurbaşkanına aittir." dedi.

Emin Akbaşoğlu'ndan İstanbul Sözleşmesi için önemli açıklama
Emin Akbaşoğlu'ndan İstanbul Sözleşmesi için önemli açıklama
GİRİŞ 21.03.2021 11:32 GÜNCELLEME 21.03.2021 11:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesinden ayrılma kararı alması tartışma konusu olurken AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, fesih yetkisi ile ilgili önemli açıklamada bulundu. 

"FESİH YETKİSİ CUMHURBAŞKANINA AİTTİR"

"İstanbul Sözleşmesinin feshi ile ilgili ya cehaletten ya da bilinçli bir şekilde kafa karışıklığına sebebiyet verilmekte olduğu görülüyor." diyen Akbaşoğlu işin aslını şu sözlerle açıkladı:

Milletlerarası Andlaşmalara göre Türkiye'de İstanbul Sözleşmesi’nin feshinin dayanağı nedir?

Uluslararası bir sözleşmenin onaylanmasının bir kanunla uygun bulunması yetkisi, yasama organı olan TBMM’ye, bu sözleşmeyi onaylama veya gerektiğinde fesih yetkisi  ise yürütme organı olan Cumhurbaşkanına aittir.

"ULUSLARARASI HUKUKA UYGUNDUR"

İstanbul Sözleşmesinin Cumhurbaşkanı tarafından feshedilmesi, hem iç hukukumuza hem de uluslararası hukuka uygundur. 

Sn. Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan işlemde, esasa veya usule ilişkin herhangi bir problem bulunmamaktadır.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • Anadolu 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya akparti şöyle bir bakın kimler hopluyor kimler .. geçmişte bu saçmalığı imzalayarak ne kadar yanlış yapıldığını bugün kaldırarak ne kadar doğru yapıldığını kimlerin zipladigini görünce herhalde günaydın demişsinizdir..ayagina kurşun sıkma bu işte.. nasıl bir istişare kurumunuz varsa artık kime yaranacaklarini şaşırmış baltayı taşa vurmuşlar yazık..10 senedir bu sözleşme maalesef yürürlükteydi.. partinizin hitap ettiği kesimi dinlenmezseniz silindir gibi üstünüzden geçer haberiniz ola.. Çarkçı ve avaneleri hazine bulmuş gibi nasıl hopluyor görüyoruz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
36 bin sağlık personeli alınacak!
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!