Son dakika haberi: Dolarda geri çekilme başladı! Altında ani düşüş

Son dakika haberi: Dolar/TL, Asya piyasalarının açılışında ilk işlemlerde 8.35'e kadar Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan gelen açıklama sonrası 8 TL'nin altına gerileyerek 7,70 TL seviyelerine kadar çekildikten sonra 7,93 TL seviyelerinde dengelendi. Gece saatlerinde 473 TL'ye çıkan gram altın ise sabah saatlerinde 436 TL seviyesine kadar düştükten sonra 441 TL seviyesinden işlem görmeye devam ediyor.

GİRİŞ 22.03.2021 09:16 GÜNCELLEME 22.03.2021 15:29
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Asya’da ilk işlemlerde dolar/TL yüzde 16 yükseliş kaydetmesi sonrası sabah saatlerinde Hazine ve Maliye Bakanı Elvan'dan gelen son dakika açıklamasıyla dolarda geri çekilme yaşandı.

Dolarda spekülatif hareketlilik! Kritik uyarı geldi

BAKAN ELVAN'DAN MESAJ GELDİ DOLAR DÜŞÜŞE GEÇTİ

Piyasalara önemli mesajlar veren Elvan, "Uyguladığımız enflasyonda düşüşü önceliklendiren makro politika çerçevesi enflasyonda kalıcı düşüş sağlanana kadar kararlılıkla sürecek. Serbest piyasa mekanizmasından herhangi bir taviz kesinlikle söz konusu olmayacak. Liberal kambiyo rejimine kararlılıkla devam edilecek." dedi.

DOLARDA GERİ ÇEKİLDE BAŞLADI

Bakan Elvdan'dan gelen açıklama sonrası dolar kurunda geri çekilme başlayarak 7,70 TL'ye kadar geriledi. Gün ortasında 7,93 TL seviyesine çıktı.

ALTINDA SON DURUM

Dolardaki yükselişle beraber 473 TL'ye çıkan gram altın kurdaki geri çekilme sonrası 437 TL seviyesine kadar düştü. Gün ortasında gram altın 441 TL seviyelerinden işlem görüyor. 

EURO

Gece saatlerinde sığ piyasalarda yaşanan spekülatif hareket sonrası 9,68 TL seviyesini gören Euro'da sabah saatlerinde 9,37 TL seviyesine çekildi. Euro gün ortasında 9,46 TL seviyesinde dengelendi.

YORUMLAR 34
  • Yazık 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne geri çekilmesi bir gecede 7,2 den 8,4 e çıkartın sonra 7,9 olunca geri çekiliyor. Pes doğrusu önce zam yapıp az sonra indirim yapan esnaftan farkı kalmamış. İstikrarlı ve güven veren bir ekonomi yönetimi bekliyoruz. Böyle giderse bu ülkeye çok yazık olacak.
    Cevapla
  • İhtiyar 3 yıl önce Şikayet Et
    Borsa!!!!!
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu işi önceden bilen ve iyi takip eden en dip seviyeden aldı en yüksekten sattı şimdi bekliyor tekrar düşşün de dolar alayım diye bu işlemleri yapan ları bi zahmet bulun gerçek hainleri de sizden gibi görünüp iktidarın bütün nimetlerinden faydalanan hainleri de bulur tedbirinizi alırsınız mesele doların 7 yada 8 olması değil asıl mesele ani iniş ve cıkışlardır
    Cevapla
  • Sinan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bütün bakanların ,siyasi liderlerin,milletvekili ve tüm bürokratların sonrada halkın Mercedes,Passat,bmv,Audi sevgisi ortadan kalkacak.hiç olmazsa yurt içinde üretilen araçlara binilecek.belediyelerin yurtdışından borçlanması yasaklanacak, bütün yabancı futbolcular,sporcular gönderilecek, Türkiye de çalışan yabancılar ülkelerine gönderilecek ASELSAN yerli cep telefonu,bilgisayar ve elektronik aletler üretecek,yek vücut, topyekûn üretime üretime geçilecek ...,...lafla yerli ve milli olunmayacak.yoksa bizimle oyum oyum oynarlar iktidarları kendilerine mahkum ederler
    Cevapla
  • EMS 3 yıl önce Şikayet Et
    Sinan.. Senin mantıkla ihracat yapamazsın ki. Kimse senin ürününü almamalı senin mantığa göre. Önemli olan ihracatta katma değerli ürünlerimizin sayısını artırmak
    Cevapla
  • Attila K. 3 yıl önce Şikayet Et
    büyük bir oyun oynanıyor. ticaret tam düzelmeye başlamıştı ortalığı kana buladılar. istikrar istenmiyor bu ülkede.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor